KERROIN

?
0
pv
0
t
0
min
0
s

Lauantain Vakiokuponki on lauantaina viikolla tutussa ja turvallisessa formaatissa. Valioliigakohteita on tosin tällä kertaa vain viisi kappaletta, joten nyt on tarvetta hyville Championship-ideoille! Huippumatsina nähdään Viasatilta Arsenal-Liverpool.

Otteluiden perässä on sen 1-X-2 todennäköisyys. Vertaa näitä lukuja Vakion peliprosentteihin niin löydät parhaat yli- ja alipelatut kohteet.

1: Newcastle-Watford (33-33-34)

Newcastle on kärsinyt koko alkukauden kivikovasta otteluohjelmasta ja huonosta tuurista. Viikko sitten joukkueen onni ainakin kääntyi, sillä Newcastle naarasi 0-0 -vierastasurin Southamptonin kotiluolasta umpisurkealla esityksellä. Watford kaatoi hallitusti Huddersfieldin 3-0. Hornets on tukevasti Valioliigan top kympissä ja pelannut hienon alkukauden. Ottelu on erittäin vähämaalinen, ja tasapelin prosentit ovat todella korkealla. Jostain syystä pelikansa on merkinnyt kohteen 37-23-40, joten tässä on aineksia jopa varman X hakuun pienillä järjestelmillä! 1X on myös hyvä vaihtoehto.

2: Everton-Brighton (54-27-19)

Everton hävisi sunnuntaina Manchester Unitedin vieraana 2-1. Esitys oli aivan kelvollinen, ja tätä ennen Toffees kaatoi Leicesterin, Palacen ja Fulhamin hyvällä pelillä. Brighton on alkanut parantaa tuloksiaan surkean alkukauden jälkeen. Joukkueen puolustus on saatu tilkittyä, ja saldona on peräti kolme 1-0 -voittoa putkeen. Seagulls on ollut tilanteiden valossa selvästi heikompi kaikissa matseissa, mutta tuloksia tulee hieman Burnleyn viime kauden tyylillä. Everton on pelattu Vakiossa peräti 71%, joten tässä on hyvä ohipelin paikka. Brightonin itseluottamus on tapissaan, joten pisteen hakeminen Goodison Parkilta ei yllättäisi.

3: Cardiff-Leicester (24-24-52)

Cardiff palasi viime lauantaina takaisin maan pinnalle komean Fulham-voiton jälkeen. Walesilaisryhmä oli odotetun aseeton Liverpoolin vieraana ja hävisi maalein 4-1. Vierasjoukkue Leicester on ollut valtavan tragedian keskellä, sillä seuran pidetty omistaja Vichai Srivaddhanaprabhan menehtyi helikopterionnettomuudessa. Tästä johtuen viikon cup-ottelu peruttiin. Ammattilaispelaajat hoitavat tietysti duuninsa myös tässä tilanteessa, mutta saako Leicester otteluun jopa erityistä latausta? Vaikea sanoa. Vierasvoitto on pelattu tällä hetkellä aivan kohdalleen, joten nostetaan Ketut varmaksi. Joukkueen ykköstykki Jamie Vardy palaa todennäköisesti myös avaukseen.

4: West Ham-Burnley (50-27-23)

West Hamin kausi etenee taas tuttuun suuntaan eli alamäkeen. Takana on kolme voitotonta ottelua Valioliigassa ja yksi ainoa tehty maali. Viikolla Hammers hävisi myös Liigacup-matsin Tottenhamille 1-3. Burnley on jäänyt kahdessa viime matsissa Chelsean ja Man Cityn jalkoihin maalein 0-9. Joukkue on jumittunut West Hamin tavoin täysin ansaitusti Valioliigan alempaan kastiin. Kotijoukkue on pelattu Vakiossa täysin perusteettomasti 68% suosikiksi. Tarjolla on siis herkullinen ohipeli ykkösestä kahden heikosti suorittavan joukkueen kohtaamisessa.

5: Arsenal-Liverpool (21-26-53)

Arsenalin kuukausia jatkunut voittoputki saatiin sunnuntaina päätökseen, kun Palace venyi kotonaan 2-2 -tasuriin pelivihjeemme mukaisesti. Tätä ennen Gunners voitti peräti 11 matsia putkeen kaikki kilpailut mukaan luettuna. Viikolla joukkue jatkoi samalla tiellä kaataen Blackpoolin Liigacupissa 2-1. Liverpool ei pelannut viikolla. Joukkue johtaa edelleen sarjaa tasapisteissä Cityn kanssa, ja tämä kaksikko on tasoltaan aivan omassa luokassa muihin joukkueisiin nähden. Pool voittaa Arsenalin vieraissakin yli kerran kahdesta. Vakiossa vierasvoitto on pelattu vain 39%, josta saadaan maistuva varma.

6: Stoke-Middlesbrough (33-33-34)

Championshipin suurin alisuorittaja Stoke on alkanut pikkuhiljaa saada tuloksia. Kuuden matsin saldona on 3-2-1, ja ainoa tappio on kovakuntoiselle Birminghamille. Viime matseissa Stoke on kohdannut laatujoukkueita, mutta välttänyt silti tappiot. Borolla on takana kaksi tasapeliä kotiotteluista Derbyä ja Rotherhamia vastaan. Joukkue on voittanut neljästä viime ottelustaan vain yhden, eikä peli vakuuta juuri nyt. Kohde on erittäin vähämaalinen, ja tasapelin riski on poikkeuksellisen suuri. Vakion peliprosenteilla fiksuin vaihtoehto on X2.

7: Nottingham-Sheffield United (37-28-35)

Nottingham suoriutui viime viikon kahdesta vierasottelusta puhtain paperein. Forest kaatoi ensin Boltonin 0-3 ja haki sen jälkeen tasuripisteen kärkijengi Leedsin kotiluolasta. Nottingham on tasoonsa nähden oikealla paikallaan sarjan 7. sijalla. Sheffield United palasi lauantaina voittojen tielle kaatamalla Wiganin kotonaan 4-2. Blades on sarjan suurin yllättäjä, sillä keskikastiin veikattu joukkue on Championshipin piikkipaikalla. Ottelu on ennakkoon hyvin tasainen, ja Vakion peliprosentit ovat kohdallaan. Käytä ympäripyöreään kohteeseen kaikki merkit, jos mahdollista.

8: Derby-Birmingham (49-28-23)

Chelsea-legenda Frank Lampardin luotsaama Derby jatkaa viiden ottelun tappiottomassa putkessa. Joukkueen ohjelma on ollut äärimmäisen kova, sillä Rams on kohdannut edellisissä otteluissa kärkiseurat Middlesboron, Sheffield Unitedin ja WBA:n. Etenkin 1-4 vierasvoitto West Bromwichin kotiluolasta oli komea saavutus. Birmingham on kivunnut playoffs-paikkojen tuntumaan voitettuaan neljä matsia putkeen. Brummies ei ole hävinnyt sarjassa sitten elokuun 22. päivän. Vastakkain on kaksi kovan itseluottamuksen joukkuetta, ja Vakiossa paras valinta on varmistaa 57% pelattu kotivoitto vain 23% merkityllä tasurilla.

9: Brentford-Millwall (57-25-18)

Brentfordin hyvä alkukausi on sulanut täydellisesti viime viikkoina. Bees on hävinnyt kolme matsia putkeen, ja selitys tähän voi löytyä penkin päästä. Joukkue nimittäin menetti kolme kierrosta sitten suositun päävalmentajansa Aston Villaan. Millwall on puolestaan voittanut kolme neljästä ottelustaan ja esiintynyt viime viikkoina todella väkevästi. Tasoeroa on silti Brentfordin suuntaan sen verran, että joukkue ansaitsee selvän suosikkiaseman. Kotivoiton rinnalle kannattaa poimia vain 21% pelattu risti, jos rahat riittävät.

10: Sheffield Weds-Norwich (39-26-35)

Sheffieldin kakkosjoukkue on ollut viime otteluissa kova pettymys. Pöllöt ovat hävinneet kolme matsia putkeen heikoilla esityksillä. Materiaali riittäisi paljon parempiin suorituksiin. Teemu Pukin edustama Norwich on puolestaan voittanut kolme ottelua, vaikka Pukki on ollut loukkaantuneena sivussa. Kanarialinnut ovat nousseet jo sarjan 4. sijalle. Joukkueiden perustasossa ei ole juuri eroa, joten Sheffield jää pieneksi kotisuosikiksi. Vain 31% pelattu ykkönen on hieno varma!

11: Hull-West Bromwich (27-24-49)

Reilu vuosi sitten Valioliigasta pudonnut Hull on matkalla sarjaporrasta alemmas. Viime lauantaina Tiikerit raapivat sentään 0-1 vierasvoiton Boltonista, mutta meininki ei näytä ollenkaan hyvältä. Väkevästi kauden avannut WBA on joutunut yllättäviin vaikeuksiin. Takana on kolme matsia ilman voittoa, johon mahtuu mm. ruma 1-4 kotitappio Derbylle. Joukkueen materiaali on aivan sarjan parhaimmistoa. WBA on pelattu Vakiossa sen verran paljon, että 58% merkityn vierasvoiton rinnalle on syytä poimia myös alipelattu Hull.

12: Reading-Bristol City (30-27-43)

Reading ei ole näyttänyt pitkään aikaan samalta joukkueelta, joka pelasi alle 1,5 vuotta sitten Championshipin nousufinaalissa. Royals on toista kautta putkeen putoamistaistelussa. Saldona on ainoastaan yksi voitto kuuteen otteluun, ja sekin oli vastoin pelitapahtumia. Bristol City oli epäonninen hävittyään hyvän matsin Stokea vastaan lauantaina 0-1. Joukkue pelaa hyvää syyskautta ja kuuluu tällä hetkellä ylempään keskikastiin. Vierasvoittoa on pelattu Vakiossa vain 37% edestä, joten Bristol Citystä voidaan hyvin napata varma kakkonen!

13: Blackburn-QPR (48-29-23)

Blackburn paras tämän kauden sarjanousijoista. Rovers on hävinnyt vasta kolme kertaa, ja taisteli myös arvokkaan vierastasurin WBA:n kotiluolasta viime lauantaina. Joukkue pelaa kokonaisuutena aivan kelvollisesti oman tasonsa mukaan. QPR on ollut hirmuisessa iskussa viime aikoina. Ärrät kaatoivat viime viikolla Aston Villan 1-0 ja Sheffield Wedsin peräti 3-0. Saldona on komea 4-1-0 viidestä edellisestä ottelusta. Blackburn on kaksikosta hieman tasokkaampi, ja haistellaan tässä kohteessa QPR:n voittoputken katkeamista. Ykkönen kelpaa varmaksi myös pari prosenttia ylipelattuna.

Parhaat varmat: 3:2, 10:1, 12:2
Parhaat ohipelit: 2:X2, 4:X2, 6:X2

Kuva: Flickr / Paul Hudson

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!