Burnley +1.5

KERROIN

2.14
0
pv
0
t
0
min
0
s

Tiistaina pelataan poikkeuksellisesti viikkokierrosta sekä Englannissa että Ranskassa. Poimimme molempien maiden pääsarjoista yhden mielenkiintoisen pelikohteen.

Ligue 1: Angers-Marseille (klo 20:00)

Kotijoukkue Angers on pelannut Ranskan pääsarjassa neljä edellistä kautta. Paras sijoitus on yhdeksäs sija heti nousun jälkeen, mutta viime vuosina joukkue on nähty putoamisviivan tuntumassa. Angersilta ei odotettu ihmeitä täksi kaudeksi, mutta joukkue keikkuu sarjassa peräti kolmantena!

Angers tulee tiistain otteluun tappio niskassaan. Joukkue aloitti Nizzassa erinomaisesti siirtyen 0-1 johtoon, mutta hävisi ottelun lopulta 2-1. Tappio ei tullut yllätyksenä, sillä Angers on ollut koko kauden todella kotiriippuvainen.

Joukkueen kotisaldo on 6-1-1 ja vierassaldo 1-2-4. Kauden tehdyistä 19 maalista peräti 79% on syntynyt kotiotteluissa. Ainoastaan ranskalaisjätit PSG ja Monaco ovat tehneet enemmän maaleja kotonaan kuin Angers. Maaliero 15-4 on vakuuttava, eikä xG-luvuissa ole myöskään valittamista.

Vierasjoukkue Olympique Marseille kuuluu puolestaan Ranskan liigan perinteisiin suurseuroihin. ”OM” floppasi viime kaudella monen muun kärkiseuran tavoin sijoittuen vasta viidenneksi. Moni asiantuntija odotti Marseillelta parannusta täksi kaudeksi, ja seura onkin mukavasti sijalla kaksi.

OM järjesti viime perjantaina todellisen shown Brestin isäntänä ja olisi voinut voittaa matsin vaikka viidellä maalilla. Vieraissa Marseille on ollut ”tavallinen kuolevainen” varsin keskinkertaisella saldolla. Joukkueen riveistä puuttuu yhä avainhyökkääjä Florian Thauvin, joka on vielä pitkään sivussa.

Angers on ollut Marseillelle vaikea vastustaja viime vuosina, sillä neljä edellistä kohtaamista ovat päättyneet tasan. Luvassa on jälleen erittäin tasainen vääntö, jossa Angers ansaitsee olla hieman niskan päällä.

Betsataan kevyellä panostuksella in markkinatoppi 2,95 (arvio 37%).

Tämän lisäksi maistuu BTTS eli molemmat joukkueet tekevät maalin. Kerrointa on tarjolla noin 1,85 esim. illa. Angers on todella kova tekemään maaleja kotikentällään, ja Marseillen hyökkäyspää näytti pelottavan kovalta perjantaina. BTTS on toteutunut myös neljässä edellisessä liigakohtaamisessa.

Valioliiga: Burnley-Manchester City (klo 22:15)

Kotijoukkue Burnley tulee otteluun kotitappion kärsineenä. Clarets ehti napata kaksi komeaa voittoa Watfordista (0-3) sekä Evertonista (3-0), mutta joukkue taipui lauantaina perinteisesti vieraissa hyvin pelaavalle Crystal Palacelle 0-2.

Tämäkään ottelu ei ollut heikko suoritus, sillä ottelun xG-lukema oli aivan tasoissa. Todellisuudessa 1-1 -tasuri olisi ollut ansaittu lopputulos. Tätä ennen Burnley pelasi suorastaan murskaavan hyvät matsit Evertonia ja Watfordia vastaan.

Clarets on ollut Valioliiganousunsa jälkeen jatkuvasti aliarvostettu. Joukkueen materiaali ei päätä huimaa, mutta manageri Sean Dyche repii miehistään irti vuodesta toiseen kovia tehoja.

Vierasjoukkue Manchester City putosi viikonlopun myötä jo 11 pisteen päähän Liverpoolista. Kyseessä oli taas kerran naula Cityn arkkuun, mitä tulee mestaruustaisteluun. Joukkue hukkasi kaksi kertaa johtoaseman Newcastlen vieraana ja päästi kirvelevällä tavalla tasoitusmaalin aivan lopussa.

Citylle on sattunut pitkin kautta todella paljon pieniä huolimattomuusvirheitä, jotka ovat maksaneet maaleja. Joukkue on dominoinut xG:n valossa otteluita miten tahtoo, mutta hukannut todella paljon yllättäviä pisteitä.

Tämän lisäksi nollapelit loistavat poissaolollaan. Moni fantasyfutiksen ystävä on turhautunut moneen kertaan Cityn puolustuspeliin, eikä veskari Ederson ole myöskään ollut parhaimmillaan.

Keskikastin Burnley on hyvä joukkue sumputtamaan kotona vahvempiaan vastaan ja pystyy iskemään maaleja etenkin erikoistilanteista. Tasoeroa toki Cityyn verrattuna on, mutta +1,5 maalia kelpo kotijoukkueelle otteluruuhkassa on liikaa. Näemme myös lähes varmuudella jo tutuksi tullutta rotaatiota Pep Guardiolan taholta.

Betsaamme Burnley +1,5 tasoitusvedon ilta 2,14 kertoimella. Todennäköisyysarvio tapahtumalle on 55%.

Kuva: Jonathan Palombo (Manchester City Stadium Tour) [CC BY 2.0], via Wikimedia Commons

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *