KooKoo-JYP O5.5

KERROIN

2.05
0
pv
0
t
0
min
0
s

Liigassa pelataan tiistaina peräti kuuden ottelun kierros. Nostamme pelivalinnoiksi tällä kertaa kaksi totals-kohdetta.

HIFK-HPK

Helsingin IFK on noussut heikon alkukauden jälkeen odotetuille sijaluvuille Liigan sarjataulukossa. Stadilaiset ovat voittaneet neljä viidestä edellisestä ottelustaan varsinaisella peliajalla. Sarjan kolmospaikka on enää kahden pisteen päässä, ja loppukausi näyttää varsin valoisalta.

IFK:n potentiaalia lisää entisestään Ville Leskinen, joka siirtyi Helsinkiin Kärppien nenän edestä. Leskinen on valtava kaappaus jo ennestään kovalle hyökkäysosastolle. HPK-matsi tulee kuitenkin liian aikaisin, minkä lisäksi HIFK:n hyökkäyspäästä ovat olleet sivussa Lundell, Jääskä ja Saarinen (day-to-day).

Parantuneen maalinteon lisäksi joukkueen leirissä ilahduttaa maalivahti Tuohimaan hyvä vire. Paras esimerkki oli tästä perjantaina, jolloin mies nollasi sarjakärki Kärpät. Lauantaina IFK kaatoi myös sarjakakkosen Tapparan vieraissa 1-4.

Hallitseva mestari HPK on noussut myös hiljalleen playoffs-viivan yläpuolelle. Kerhon alkukausi oli pientä hakemista, mutta ritaripaitojen peli tuntuu olevan hyvin formissaan. Takana on tuplavoitto heikosta Pelicansista maalein 2-1 ja 6-1, joten joukkueen itseluottamus on myös kohdallaan.

HPK on tällä hetkellä joukkue, joka ei säkenöi oikeastaan millään mittarilla. Se on statistiikassa hyvin vahvasti sarjan keskiarvoa esim. yv- ja av-prosenttien osalta sekä tehdyissä ja päästetyissä maaleissa. Joukkue on totutun tiivis, minkä lisäksi maalivahtipeli toimii.

Odotamme tiistain kamppailusta varsin vähämaalista vääntöä. Vastakkain on kaksi hyvää maalivahtia, minkä lisäksi IFK:n hyökkäyspää ei ole nyt aivan parhaassa kokoonpanossaan.

Alle 5,0 maalia maistuu hyvin in 2,18 kertoimella. Arvio tapahtumalle on 53%.

KooKoo-JYP

KooKoo oli loka-marraskuussa ehdottomasti yksi Liigan kuumimpia joukkueita. Se pelasi huikean yhdeksän ottelun jakson, jonka aikana KooKoon reppuun ei tehty kertaakaan yli yhtä maalia varsinaisella peliajalla.

Hurja lento katkesi kuukausi sitten täysin vastaavassa ottelussa. Tuolloin KooKoo taipui JYP:n isäntänä maalein 0-4, vaikka loi ottelussa selvästi enemmän maalipaikkoja. Tämä aloitti nihkeän jakson, jonka aikana joukkue on voittanut vain kaksi seitsemästä ottelusta varsinaisella peliajalla.

KooKoo hankki myös äskettäin vahvistuksia takalinjoilleen, kun tsekkiläinen Libor Sulak liittyi joukkueeseen. Sulakin kaksi ottelua ovat tuoneet vierastappiot KalPaa (4-1) sekä Sportia (5-4) vastaan.

Vierailija JYPin tarina on hieman vastaava. Joukkue pelasi loka-marraskuun aikana hurjan 11 ottelun putken, jonka aikana JYP voitti peräti yhdeksän ottelua varsinaisella peliajalla. Kova voittoputki katkesi lopulta Kärppien vieraana viime viikolla maalein 3-1.

Tästä on alkanut pienoinen alamäki, sillä JYP kärsi heti perään myös tappion nousukuntoisen KalPan vieraana 6-4. Joukkue palasi kuitenkin voittojen tielle kaatamalla kuopiolaiset lauantain uusinnassa maalein 4-1.

JYP on noussut täysin ansaitusti Liigan kolmospaikalle. Joukkueen pelaaminen on erinomaista, eikä JYP ollut huono myöskään viime viikon kahdessa tappiopelissä. Se luo runsaasti maalipaikkoja illasta toiseen.

KooKoon iso kotikaukalo on aina haaste vierasjoukkueille. Odotamme vauhdikasta ottelua, kun vastakkain on kaksi hyökkäysvoimaista joukkuetta. Kummankaan maalivahtipeli ei ole juuri nyt parhaimmillaan.

Betsaamme yli 5,5 maalia in 2,05 kertoimella. Todennäköisyysarvio tapahtumalle 56%.

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *