FC Honka (1X2)

KERROIN

1.87
0
pv
0
t
0
min
0
s

Suomifutis ei poistu Vakiokupongilta tulevana lauantaina, vaikka Englannin Championship käynnistyy. Tarjolla on vielä yksi kuponki kotimaan jalkapallosta ennen Valioliigan alkua. Mukana on myös 130.000 euroa bonusrahaa 13 oikein -voittoluokkaan, jossa on jaossa yhteensä 300.000 euroa.

Ottelun perässä on sen 1-X-2 todennäköisyysarvio. Vertaa lukuja Vakion peliprosentteihin niin löydät parhaat yli- ja alipelatut kohteet.

1: VPS-FC Honka (18-26-56)

Päävalmentajaa äskettäin vaihtanut VPS on yhä voitoitta. Vaasalaiset hakivat arvokkaan tasapelin HJK:n vieraana viikko sitten, mutta tämä ei isossa kuvassa paljon auta. Vepsu on selkeästi sarjan heikon joukkue. FC Honka on kärsinyt kirveleviä tappioita viime viikkoina. Espoolaiset ovat hävinneet neljän kierroksen aikana kolmelle kärkijoukkueelle, eikä pelivire ole siten paras mahdollinen. Tasoeroa on kuitenkin valtavasti Vepsuun nähden, joten Honka saa helposti yli 50% suosikkiaseman. Vakiokansa ei ole hahmottanut tasoeroa oikein, sillä Honka on jäänyt reilusti alipelatuksi. Vierasvoitosta saadaan hieno varma!

2: FC Haka-AC Kajaani (80-14-6)

FC Haka jatkoi voittoputkeaan edellisellä kierroksella EIF:n isäntänä maalein 6-2. Koskilaiset ovat voittaneet kahdeksan matsia putkeen ja dominoivat Ykköstä mielin määrin. AC Kajaani on myös herännyt alkukesän koomastaan. Vierasjoukkue on voittanut kolme matsia putkeen ja tuplanneet kauden pistesaldonsa. Nyt luvassa on kuitenkin niin kova testi, että Kajaanin saumat edes tasapeliin ovat todella pienet. ”Vain” 78% pelatusta Hakasta saadaan todella osuva ja maistuva varma.

3: EIF-MuSa (39-25-36)

Vuosi sitten sarjassa hienosti pärjännyt EIF on tällä hetkellä putoamistaistelussa. Takana on ruma 2-6 tappio Hakan vieraana, jota edelsi 0-2 kotitappio jumbotaistelussa Kajaania vastaan. EIF:n perustaso pitäisi riittää sarjassa säilymiseen, mutta pelikunto ei vakuuta. MuSa on puolestaan tämän kauden yllättäjä. Seuran japanilaiskaksikko on johdattanut porilaiset putoamiskamppailusta ylempään keskikastiin. Takana on kolme voittoa putkeen ja itseluottamus on kohdallaan. Vakiokansa on ylireagoinut viime viikkojen tilastoihin. EIF on ottelussa pieni suosikki, mutta pelattu Vakiossa vain 31%. Jos varma 1 pelottaa liikaa, niin 1X on myös osuva vaihtoehto. MuSan ohitus tuo riville arvoa.

4: GBK-RoPS 2 (46-21-33)

GBK kuuluu C-lohkon alisuorittajiin, mutta joukkueella on vielä hyvät saumat neljän sakkiin. Takana on vahvoja suorituksia sarjan heikkoja joukkueita vastaan ja murhaava 0-8 vierasvoitto VPS Akatemiasta. RoPS-juniorit ovat pelanneet erinomaisen kauden. Sarjaan täksi kaudeksi noussut Akatemia on hävinnyt 12 edellisen kierroksen aikana vain vieraspelin superjoukkue SJK Akatemialle. Viikko sitten RoPS 2 kaatoi Herculesin kotona maalein 5-1. Sekä GBK että RoPS ovat varsin kotiriippuvaisia joukkueita. Ykkösestä lähdetään nytkin liikkeelle, sillä GBK on jäänyt selvästi alipelatuksi Vakiossa. Kohteen maaliodotus on todella korkealla, joten tasapelin riski on pieni. Ykkönen on hyvä varma!

5: JS Hercules-OLS (48-24-28)

Hercules jäi pahasti RoPS Akatemian jalkoihin viime lauantaina. Vierasmatsista tuli 5-1 -tappio, mutta kyseessä oli vasta toinen selkäsauna koko kaudella. Ennen RoPS-ottelua joukkue pelasi kymmenen matsia ilman tappiota saldolla 5-5-0. OLS on alkanut parantaa selvästi heikon alkukauden jälkeen. Vähämaalisista otteluistaan tunnettu joukkue ei ole hävinnyt neljään matsiin ja puristi edellisessä vieraspelissä 0-0 -tasapelin myös lohkokärki SJK Akatemialta. Hercules on paperilla hieman vahvempi joukkue, mutta ei kotivoitto aivan kerran kahdesta toteudu. 56% pelattu ykkönen joutuu tällä kertaa ohitukseen.

6: PK-37-JBK (25-23-52)

PK-37 on odotetusti C-lohkon häntäpäässä. Tällä kaudella lohkosta näyttäisi taas löytyvän kaksi vieläkin heikompaa joukkuetta (KajHa, VPS-2), joten PK-37:lla on hyvät mahdollisuudet säilyä. Viime otteluista ei ole suurempaa kommentoitavaa. JBK kärsi todellisen shokkitappion viikko sitten surkean KajHan isäntänä. Otteet ovat ailahdelleet kovasti viime viikkoina, mutta perustasoltaan JBK on silti valtavasti kotijoukkuetta edellä. Vierasvoittoon päädytään hieman yli kerran kahdesta, ja Vakiokansa on voimasuhteista aika hyvin hajuilla. JBK kelpaa oikein pelattuna suosikkina varmaksi – pietarsaarelaiset tuskin kompastuvat kahta kertaa putkeen heikkoa joukkuetta vastaan.

7: Reipas-FC Viikingit (32-29-39)

Kolmosesta A-lohkoon noussut Reipas on pelannut odotuksiin nähden hienon kauden. Reipas on hävinnyt koko kaudella vasta kaksi ottelua, ja nekin ovat tappiottomia kärkijoukkueita vastaan. Kuuden edellisen matsin saldo on komea 3-3-0. Viikingit on tällä kaudella tasonsa mukaisesti sarjan kärkipaikoilla. Joukkue palasi viikko sitten voittojen tielle kolmen tasapelin jälkeen ja kaatoi rutiinilla Sudet maalein 3-1. Viikingit on pelannut 11 edellistä ottelua saldolla 7-4-0, eli tappioita ei ole kertynyt kahden avauskierroksen jälkeen. Joukkueiden perustasossa on sen verran eroa vieraiden suuntaan, että Viikingit saa pienen suosikkiaseman. Vakion pelaajilla on voimasuhteet hakusessa, joten ohitetaan 39% merkitty Reipas. Tasapelin todennäköisyys on poikkeuksellisen korkea Kakkosen matsiksi. X2.

8: Sudet-FC Kiffen (38-29-33)

Sudet hävisi viikko sitten odotetusti Viikinkien vieraana ja jatkaa sarjataulukon pohjilla. Koko kauden saldona on vasta yksi voitto, joka tuli kolme viikkoa sitten heikosta VJS:stä kotona. Kiffen kuuluu myös sarjan alempaan keskikastiin. Kyseessä on joukkue, joka Susien pitäisi ehdottomasti voittaa kotona säilyttääkseen sarjapaikkansa. Kiffenin pelivire on myös heikko, eli saldona on viime viikoilta selviä ja ansaittuja tappioita. Haastava ja vähämaalinen kohde on merkitty Vakiossa aika lailla oikein. Tasapelin todennäköisyys on korkea Kakkosen peliksi. Tämä kohde kannattaa muurata umpeen.

9: NJS-Klubi 04 (28-30-42)

NJS:n hyvä kesäkunto on hyytynyt viime kierroksilla kahteen tappioon. Joukkue hävisi PEPO:lle 0-2 ja JäPSille 5-0 tätä ennen vieraissa. NJS on tällä hetkellä hyvin tasonsa mukaisilla sijaluvuilla A-lohkossa. Klubi-04 palasi viikko sitten taas tasapelien maailmaan 1-1 tuloksella JIPPO:n isäntänä. Joukkue on vääntänyt peräti 6/8 edellisestä ottelusta tasatulokseen. Klubi-04 on tasapeleistä huolimatta yhä nousupaikkojen tuntumassa. Tasoeroa on joukkueiden välillä sen verran paljon, että Klubi-04:lle voidaan antaa selvä suosikkiasema. Ottelun maaliodotus on kuitenkin erittäin matala ja tasapelin riski poikkeuksellisen korkea! Vierasvoitto on pelattu Vakiossa 10% yli. 1X, 1X2 ja X2 ovat tämän kohteen järkevät vaihtoehdot.

10: JäPS-MiPK (49-22-29)

JäPS pelasi alkukevään varsin heikosti, mutta kesän mittaan joukkue on päässyt lähes viime kauden tasolle. Takana on todella hyviä esityksiä ja kolme voittoa putkeen. JäPS ei ole kärsinyt tappiota kahdeksaan otteluun ja napsinut pisteitä myös muilta kärkijoukkueilta. MiPK on puolestaan heikossa iskussa, sillä saldona on neljä tappiota viiteen matsiin. Viikko sitten joukkue hävisi tasaisen pelin Reippaan isäntänä maalein 0-3. MiPK:n tuloksia selittävät kovat vastustajat ja epäonni – joukkue on paljon kuntopuntariaan vahvempi. Vakiokansa on ylireagoinut rajusti viime otteluiden tuloksiin. Perustasoissa ei ole suurta eroa, joten kerran kahdesta osuva X2 on loistava valinta. Peräti 70% merkitty JäPS on hieno ohipeli-idea!

11: P-Iirot-GrIFK (50-25-25)

P-Iirot on ollut varsin positiivinen yllätys tämän kauden B-lohkossa. Kolmosesta noussut joukkue on tukevasti keskikastissa ja välttänyt tappiot kiitettävästi. Takana on viiden ottelun putki, johon mahtuu vain tappio kärkiseura Kaapon vieraana. GrIFK on täydellinen vastakohta P-Iiroille. Viime kaudella noususta kamppaillut ryhmä on romahtanut täydellisesti lohkon hännille. Tunnelin päässä on kuitenkin valoa, sillä GrIFK voitti viikko sitten ensimmäisen ottelunsa kahdeksaan kierrokseen. Saldona on vain yksi tappio neljästä edellisestä matsista. P-Iirot voittaa kerran kahdesta, mutta Vakiossa joukkueen kannatus on peräti 68%. Toivotaan GrIFK:n nousuvireen jatkuvan ja merkitään kupongille X2, joka tuo riville mukavasti arvoa.

12: EPS-Ilves 2 (27-25-48)

EPS:n voitoton putki venyi viikko sitten kuuteen otteluun. Tuloksena oli todella vahva vierastasuri SalPan kotiluolasta, eikä esityksissä ole muutenkaan ollut valittamista. Ainoa tappio viime viikkojen aikana on kivikovaa Gnistania vastaan 0-1, mutta tasapelit rasittavat. Ilves 2 on pärjännyt hienosti tällä kaudella. Gnistanin tahtiin tamperelaiset eivät pysty, mutta B-lohkon kakkospaikka on saatavilla. Joukkue on kaatanut KäPan, FC Jazzin ja GrIFK:n yhteismaalein 11-2. Itseluottamus on ykkösjoukkueen tavoin siis korkealla. Vakiokansa on hieman ylireagoinut tähän voittoputkeen ja merkinnyt Ilvekselle peräti 59% kannatuksen. Tämä on rajusti liikaa. EPS on osoittanut viime viikkoina pystyvänsä venymään myös laatujoukkueita vastaan. Tehdään siis ohitus ja haetaan 1X:stä riville taas lisäarvoa.

13: KäPa-FC Jazz (40-26-34)

KäPan neljän ottelun tappioton putki katkesi tylysti Ilves Akatemian vieraana maalein 4-0. Tätä ennen joukkue kaatoi SalPan ja FC Espoon kotona sekä nappasi vierastasurit Gnistanilta ja Tampere Unitedilta. KäPa on kokonaisuutena tasonsa mukaisilla sijaluvuilla. FC Jazz kuuluu myös alempaan keskikastiin. Paras vire osui touko-kesäkuuhun, mutta nyt takana on kaksi tappiota heikoilla esityksillä. Vastakkain on kaksi suht tasaväkistä joukkuetta, ja KäPa ansaitsee vain pienen suosikkiaseman. Vakikokansa on ylimerkinnyt hieman kotivoittoa, joten paras merkki tässä kohteessa on 28% pelattu FC Jazz. Suuria peli-ideoita ei ole tarjolla, joten haetaan päätöskohteeseen 1_2.

Voit hyödyntää yllä olevia todennäköisyyksiä myös vedonlyönnin puolella. Saat rajakertoimen kaavalla 100/todennäköisyys. Esimerkiksi KäPa olisi pelattava, jos saat sille yli 2,50 kertoimen (100/40 = 2,50). Vetokupongille kelpaavat esim. FC Honka @ 1,87 (56%), P-Iirot @ 2,15 Veikkaus (50%) ja NJS-Klubi X @ 3,60 Veikkaus (30%).

Vakio 1

Parhaat varmat: 2:2 FC Honka, 3:1 FC Haka, 4:1 GBK
Parhaat ohipelit: 5:X2 ohi JS Hercules, 10:X2 ohi JäPS, 11:X2 ohi P-Iirot

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *