Suomi DNB

KERROIN

2.25
0
pv
0
t
0
min
0
s

UEFA Nations League eli Kansojen liiga käynnistyy taas reilun vuoden tauon jälkeen. Edellisen kerran UNL-lohkovaihe pelattiin syksyllä 2018, ja finaalivaihe keväällä 2019. Turnaus oli todella onnistunut ja aloitti osaltaan Huuhkajien nousun kohti EM-kisoja.

Suomi-Wales (klo 21:45)

Suomi voitti oman lohkonsa syksyn 2018 Kansojen liigassa, joten Huuhkajat nostettiin tämän vuoden turnauksessa C-tasolta B-tasolle. Vastus kovenee siis merkittävästi aiemmasta. Nyt Suomen kanssa samassa lohkossa pelaavat Wales, Bulgaria ja Irlanti.

Huuhkajat on pelannut edellisen kerran maaotteluita vuoden 2019 puolella. Koronavirus on sekoittanut harjoituspelit sekä karsintaottelut ympäri maailmaa. Edellinen Huuhkajien matsi oli EM-karsintaa, jossa kärsittiin tappio 1-2 vieraissa Kreikalle.

Kyseessä oli lohkon viimeinen ottelu, jossa Suomi oli jo varmistanut kisapaikan. EM-karsinnat päättyivät siis kaiken kaikkiaan upeasti, kuten jokainen futisfani varmasti muistaa. Ottelut olivat suoraa jatkoa erinomaisille Kansojen liigan otteluille.

Wales pelasi myös onnistuneet EM-karsinnat sijoittuen E-lohkon kakkoseksi. Joukkue nousi todellakin vaikeuksien kautta voittoon, sillä kolme ensimmäistä ottelua tuottivat kaksi tappiota. Wales päätti lohkopelit saldoon 4-2-0 kuudesta viimeisestä ottelusta, mikä riitti lopulta kisapaikkaan.

Edellinen Kansojen liigan turnaus sujui joukkueelta kohtalaisesti B-tasolla. Wales sijoittui toiseksi kolmen joukkueen lohkossa, jossa pelasivat myös Tanska ja Irlanti. Kokonaisuutena joukkueen tuloskunnosta ei siis ole valittamista.

Walesin päävalmentajana jatkaa Manchester United-legenda Ryan Giggs, joka on peluuttanut joukkuetta saldolla 9-3-7 tammikuusta 2018 lähtien. Huuhkajien peräsimessä jatkaa tietysti Markku Kanerva, jolla on loistava 14-1-7 saldo joulukuusta 2016 lähtien.

Wales on perustasoltaan hieman Suomen maajoukkuetta vahvempi, mutta ei kuitenkaan merkittävästi. Vieraiden riveissä ei ole Gareth Balen lisäksi todellisia tähtiä, ja Balen statuskin on hiipunut viime vuosina.

Huuhkajat ansaitsevat ottelussa marginaalisen suosikkiaseman. Ottelun maaliodotus on todella alhaalla, eli tasapelin riski on suuri. Betsataan siis Suomi DNB ComeOnin 2,25 kertoimella.

Ninja Casino on avannut vedonlyönnin! Tarjolla 10€ ilmaisveto vain 6.9. saakka! Klikkaa alla olevaa kuvaa!

Ukraina-Sveitsi (klo 21:45)

Toinen pelivalinta poimitaan Kansojen liigan A-tason 4. lohkosta.

Kotijoukkue Ukraina on ollut viime vuosina hieman aliarvostettu joukkue Euroopassa. Maan tilannetta ravistellut sisällissota sekä kansainvälisesti tunnettujen tähtien puute on vaikuttanut osaltaan asiaan.

Ukraina kuitenkin todisti tasonsa viime vuoden EM-karsinnoissa voittamalla vaikean B-lohkon, jossa pelasivat sen lisäksi myös Portugali ja Serbia. Ukraina nappasi lisäksi piikkipaikan häviämättä yhtään ottelua! Se kaatoi kotonaan kaikki lohkon muut joukkueet.

Kaikki ottelut mukaan luettuna, Ukraina ei ole hävinnyt kymmeneen edelliseen otteluun. Kun mukaan lasketaan 20 edellistä ottelua, saldona on vain yksi ainoa tappio. Se tuli edellisessä Kansojen liigan lohkovaiheen päätösottelussa, jossa Ukraina oli jo varmistanut lohkonsa ykkössijan.

Sveitsi on noussut 2010-luvun lopulla yhdeksi Euroopan huippumaiden haastajista. Se ei ole vielä Ranskan, Saksan tai Espanjan tasolla, mutta käkikellomaa kuuluu ehdottomasti Kansojen liigassakin A-lohkoon.

Joukkue selvitti edelliset EM-karsinnat tyylikkäästi voittamalla haastavan D-lohkon 5-2-1 -saldolla, vaikka neljä ensimmäistä peliä olivatkin vaikeita (saldo 1-2-1). Vuoden 2018 Kansojen liiga oli myös hyvä suoritus: Sveitsi voitti oman A-lohkonsa, jossa oli mukana myös Belgia.

Lopulta Sveitsi pääsi aina finaalivaiheeseen saakka, jossa joukkue päätyi neljänneksi hävittyään pronssipelin Englannille rangaistuspotkujen jälkeen.

Ukrainan taso on noussut parin viime vuoden aikana koko ajan lähemmäs Euroopan huippua. Se ansaitsee mielestämme selkeän suosikkiaseman myös kovaa Sveitsiä vastaan. Betsataan kotivoittoa in 2,70 kertoimella. Todennäköisyysarvio tapahtumalle on 42 %.

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *