Ebba Andersson top-3

KERROIN

3.25
0
pv
0
t
0
min
0
s

Falunin vapaan kymppi tarjosi hiihtoväelle riemunkiljahduksia, kun yhdysvaltalainen Jessie Diggins mursi There Johaugin ylivoiman lyömällä vuonomaan hiihtokuningattaren kahden sekunnin erolla. Perjantain kolmanneksi sivakoi Ruotsin Ebba Andersson ja tämän jälkeen seuraaviin tuli selkeä ero. Suomalaisittain kilpailu oli todellinen pannukakku ja ”Falunin peikko” kiusasi jälleen sinivalkoisten huoltojoukkoja. Mikäli kapula saadaan lauantain kilpailuun takaisin kilpailukykyiselle tasolle, voidaan ainakin Kerttu Niskaselta sekä Krista Pärmäkoskelta ja pienellä varauksella jopa Johanna Matintalolta odottaa taistelua kymmenen parhaan joukkoon. Norjalaisten tehtyä paluun maailmancupiin muuttuu naisten massalähtöjen luonne aivan täysin. Käsikirjoitus on Falunissakin lauantain perinteisen yhteislähdössä hyvin ennustettavissa: Therese Johaug ampaisee paukusta kärkeen ja muut yrittävät sinnitellä norjalaisen mukana. Ykkössuosikki Johaugin takana haastajien rintama on melko tasainen. Diggins on huippukunnossa mutta tunnetusti heikompi perinteisellä tyylillä, Andersson on hyvin tasavahva molemmilla tyyleillä ja Falunin melko raskas latuprofiili kyllä sopii ruotsalaiselle. Frida Karlsson ei ole vielä aivan huippuiskussa ja sprinttitykki Linn Svahnille matka voi olla liian pitkä, joskin kirikamppailussa nuori ruotsalainen on aivan omaa luokkaansa. Norjalaisista lippua Johaugin takana korkeimmalla pitänee Heidi Weng, sillä perjantaina neljänneksi ja kuudenneksi sijoittuneet Ragnild Haga sekä Helene Fossesholm ovat etevämpiä vaparilla mentäessä.

Voittajakertoimissa on bookkerista riippuen yllättävänkin paljon hajontaa ja markkinasta tuntuu olevan ainut, joka luottaa meidän tavoin Ebba Anderssoniin. Suomalaisten yllä on kaluston osalta suuret kysymysmerkit ja venäläisistä kärkihiihtäjistä Yulia Stupak ei ole toipunut sairasteluistaan vielä täyteen iskuun ja Natalia Nepryaevan leikki jäi perjantain kilpailussa kesken. Myöskään Frida Karlsson ei ole vielä huipputerässä ja kilpailun luonne tuskin tulee Linn Svahnin pussiin satamaan. Meidän arvioissa Andersson on kilpailuun täysin tasavertainen kakkossuosikki yhdessä Digginsin kanssa, joten in ruotsalaisen top-3 sijoituksesta tarjoama yli kolmen kerroin napataan kupongille mukaan.

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *