Falun -2,5

KERROIN

1.90
0
pv
0
t
0
min
0
s

Höllviken-Sirius (klo 16.00)

Höllviken oli tapetilla jo aiemmin viikolla kun se vihjeemme mukaisesti väänsi vähämaalisen jännitysnäytelmän Helsingborgin vieraana, taipuen rangaistuslaukauskilpailun päätteeksi 4-3 lukemin. Todella tasaisessa jumbo-kamppailussa yhdenkin pisteen merkitys tällä hetkellä on aivan poskettomn suuri sillä ssarjataulukon neljä viimestä joukkuetta mahtuvat kaikki kolmen pisteen sisään toisistaan. Höllviken on raapinut pisteitä matkaansa kolmesta viimeisetä ottelustaan mutta joukkueen epäonneksi kolikko on jokaisessa laskeutunut väärä puoli edellä lattiaan. Johannes Wilhelmsson, Daniel Pearsson, Linus Bergström sekä hyvään vireeseen noussut Ted Nivestam muodostavat hyvän syömähampaan mutta nelikon takana joukkueen taso laskee todella paljon.

Toiseksi viimeisenä majaileva Sirius on tukalassa tilanteessa, sillä bottom-joukkueista sillä on vähiten otteluja jäljellä. Uppsalalaiset ovat tuloksiin nähden esiintyneet kentän puolella varsin hyvin ja kärkijoukkueista se kiusasi Falunia todenteolla ja Dalenista joukkue raapi jopa voiton. Aiemmin viikolla Linköping jätti sinimustat ainoastaan yhteen osumaan hakiessaan kolme ppistettä 1-4 loppulukemin. Suomen Kevin Söderling on yhdessä Kasper Brobyn kanssa ollut joukkueen selkeitä positiivisia yllättäjiä ja naapuriseura Storvretasta loppukauden lainalla oleva Jacob Petterson on tolppien välissä tulevaisuuden huippulupauksia. Loukkaantumistsa kärsinyt maajoukkuemeritoitunut Carl Kostov-Bredberg on jälleen pelikunnossa ja Billy Nilssonilla on tuttuun tapaan ollut taipumus heräillä tosipaikan tullen kovaan lyöntiin.

Kauden aiemmassa kohtaamisessa Sirius rökitti Höllvikenin kotikaukalossaan lukemin 11-6 ja viimeisestä 11 keskinäisestä kohtaamisestakin uppsalalaiset ovat naaranneet peräti seitsemän voittoa. Höllviken on kotonaan suosikki, muttei Sirius missään nimessä tekemättömän paikan edessä ole. Meidän arvioissa vieraat nappaavat tärkeät pisteet noin 42% todennäköisyydellä, joten in kärkierroin ruksitaan kupongille talteen.

Falun-Mullsjö (klo 17.00)

Mahtiseura Falun on tahmean alun jälkeen löytämässä takaisin raiteilleen ja illan otteluun ”Rosa Havet” matkaa seitsemän ottelun voittoputkessa. Pelillisesti tekeminen ei kuitenkaan ole ollut lähelläkään viime kauden kaltaista huippusuoritusta mutta kyllä joukkue silti heittämällä sarjan top-3 joukkue edelleen on. Maajoukkueen supertähdet Alexander Galante Carlström, Rasmus Enström, Johan Samuelsson sekä Emil Johansson muodostavat timanttisen kovan keihäänkärjen ja ”ikämiesten” takana Omar Aldeeb, Emil Ruud ja Malte Liundmark ovat rakkaan naapurimaamme suurimpia talentteja. Maalinsuulla Johan Rehn on ajanut ohi parhaista päivistään mutta on silti selkeä valinta kotijoukkueen tolppien väliin.

Mullsjö on ollut viimeajat vastapelimme ideajoukkeita ja viimeksi Växjö lisäsi joukkueen tuskaa ryöstäen täyden pistepotin 5-6 loppulukemin. MAIS on nyt viimeisessä kuudessa ottelussa voittanut ainoastaan heikon Siriuksen ja muut huippujoukkueet ovat pitäneet tätä paikka paikoin melkoisessa purjeessa. Tasakentällisin Mullsjö ei saa oieastaan mitään aikaan ja viime ottelussa Vipersiäkin vastaan joukkue roikkui mukana lähinnä tuomareiden suotuisalla avustuksella. Ykkösviisikossa Jesper Sankell sekä Kim Ganevik ansaitsevat puhtaat paperit mutta muuten joukkue alisuorittaa todella rankalla kädellä. Maalinsuulla Jonathan Larsson on palannut loisto startin jälkeen takaisin tasolleen ja mitä luultavammin Viktor Lööf avaa tänään vieraiden veräjänvartijana.

Mullsjö nappasi kauden aiemmassa kohtaamisessa todella heikosti suorittaneen Falunin päänahan lukemin 7-5, mutta nyt osat ovat kääntyneet täysin päälaelleen. Falun on hiljalleen löytämässä virettään kun taas Mullsjö on yksi kuntopuntarin heikoimpia ryhmiä. Falun on Guide Areenalla todella vahva ja kaikki mahdollisuudet suurempaankin teurastukseen ovat olemassa. Tasoitus on asetettu ainoastaan 2,5 maaliin vaikka se meidän papereissa voisi olla aavistuksen korkeampikin. Nostetaan Falunin vähintään kolmen maalin voitto vihjeeksi in kärkikertoimella.

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *