Middlesbrough 1X2

KERROIN

10
0
pv
0
t
0
min
0
s

Lauantain Vakio 1 palaa normaaliin päiväjärjestykseen maaottelutauon ja bonuskupongin jäljiltä. Tällä kertaa rivi koostuu peräti kahdeksan kohteen osalta Championshipin otteluista. Kyseessä on tällä kertaa haastava kuponki, jossa hyvät peli-ideat ovat harvassa. Tsekkaa seuraavasta vakiovihjeet, niin tiedät mistä kupongin value löytyy!

Kohteen perässä on sen 1-X-2 todennäköisyysarvio. Vertaa näitä lukuja Vakion peliprosentteihin, niin löydät parhaat yli- ja alipelatut kohteet.

1: Liverpool-Brighton (81-13-6)

Liverpool joutui viime lauantaina tiukoille Palacen vieraana, mutta joukkue onnistui puristamaan taas kerran voiton viime minuuttien maalilla. Tästä on tullut Liverpoolille jo tapa. Viikolla joukkue oli vaikeuksissa Napolin kanssa, eikä onnistunut varmistamaan CL-lohkon jatkopaikkaa 1-1 -tasapelin myötä. Brighton hävisi kotonaan täysin pystyyn Leicesterille maalein 0-2. Tätä ennen joukkue jäi pahasti Manchester Unitedin jalkoihin vieraissa. Taso ei näytä riittävän kärkiseuroja vastaan, joten Anfieldin reissulta jää tuskin mitään käteen. Otetaan usein osuva Liverpool varmaksi myös pari pinnaa ylipelattuna.

2: Chelsea-West Ham (67-18-15)

Chelsean mahtava kuuden ottelun voittoputki katkesi viime lauantaina Man Cityn vieraana, vaikka joukkue ottikin 0-1 johdon avausjaksolla. Kaksitoista edellistä liigapeliä ovat tuoneet vain niukat tappiot Citylle ja Liverpoolille. West Ham hävisi puolestaan Tottenhamille Lontoon derbyn maalein 2-3. Kyseessä oli kolmas tappio putkeen maalierolla 4-9 ja seitsemäs voitoton ottelu. Joukkueen hyvä alkukausi on sulanut täysin. Chelsea on ottelussa selvä suosikki, mutta ykkönen toteutuu vain noin kaksi kertaa kolmesta. Jos kukkaro vain kestää, hae kotivoiton rinnalle myös 9% pelattu West Ham.

3: Tottenham-Bournemouth (58-26-16)

Tottenhamin uusi manageri Jose Mourinho on saanut lentävän startin. Spurs voitti lauantaina West Hamin 2-3 ja tiistaina Olympiacosin Mestarien liigassa 4-2. Maaleja ainakin syntyy, mutta Tottenham ei näytä vielä erityisen vakuuttavalta. Bournemouthilla on takana kaksi heikkoa tappiopeliä Wolvesia ja Newcastlea vastaan. Joukkue ei ole voittanut seitsemään otteluun ja Bournemouth on jäänyt maksimissaan yhteen maaliin jo kuusi matsia putkeen. Mourinhon joukkue jatkaa todennäköisesti voittojen tiellä, mutta emme ole vielä vakuuttuneita Spursin tasonnoususta. Haetaan 10% ylipelatun ykkösen rinnalle myös vähän merkitty tasapeli.

4: Burnley-Crystal P (39-30-31)

Burnley ajautui loka-marraskuun taitteessa kolmen ottelun tappioputkeen, mutta nyt Clarets on palannut oikeille raiteille. Joukkue suorastaan murskasi Watfordin vieraissa 0-3 ja kaatoi tätä ennen myös West Hamin kotona samoin lukemin. Crystal Palace hävisi kolmannen ottelunsa putkeen ja pelasi viidennen voitottoman pelin. Heikko saldo johtuu täysin vastustajista, eli Palace on kohdannut peräkkäin Valioliigan viisi parasta joukkuetta. Nyt vastus vihdoin helpottuu, ja Hodgsonin porukka on myös perinteisesti erittäin hyvä vieraskentällä altavastaajan asemassa. Ohitetaan 47% merkitty Burnley kokonaan ja haetaan riville arvoa X2:n kautta.

5: Southampton-Watford (49-27-24)

Southampton onnistui katkaisemaan kolmen ottelun tappioputken hakemalla arvokkaan tasapelin Arsenalin kotiluolasta. Joukkue sai tästä varmasti lisää virtaa, mutta sarjatilannetta se ei pahemmin auttanut. Saints on jälleen syvällä putoamiskamppailussa. Watford nappasi kaksi kierrosta sitten avausvoittonsa Norwichin kustannuksella. Viime lauantaina joukkue palautettiin takaisin maan pinnalle tylyllä 0-3 -kotitappiolla Burnleylle. Kyseessä on Valioliigan jumbofinaali, jossa ei tyylipisteitä lasketa. Näemme Southamptonin hieman laadukkaampana joukkueena, ja oikein pelattu ykkönen kelpaa tässä kohteessa varmaksi.

6: Bristol C-Huddersfield (44-28-28)

Bristol City kärsi viikolla kauden rumimman tappionsa maalein 4-1 WBA:n vieraana. Kyseessä oli täysin ansaittu selkäsauna, eikä joukkueen nykytila näytä hyvältä. Otteluiden xG-luvut ovat jatkuvasti punaisella, ja saldona on vain yksi voitto viidestä ottelusta. Huddersfield on pelannut viikon sisään kaksi kotiottelua, joista se olisi ansainnut 2-0/2-1 -voitot molemmista. Saldoksi jäi kuitenkin tasapelit Birminghamia ja Swanseaa vastaan. Terriers on parantanut huimasti otteitaan surkean alkukauden jälkeen ja nousee pian turvalliseen keskikastiin sarjataulukossa. Joukkueiden pelivoimassa ei ole juuri nyt merkittävää eroa. Ohitetaan selvästi ylipelattu Bristol ja hypätään nousukunnossa olevan Huddersfieldin kelkkaan. X2.

7: Nottingham-Cardiff (50-27-23)

Nottingham Forest on yksi kauden positiivisista yllättäjistä. Joukkue on hakenut paluuta Valioliigaan jo vuosikausia, mutta nyt meno näyttää vihdoin todella lupaavalta. Takana on vakuuttava 0-4 voitto QPR:n vieraana, eikä Nottingham ole päästänyt maaliaikaan kolmeen otteluun. Cardiff putosi Valioliigasta täksi kaudeksi, mutta joukkueen pikainen paluu kirkkaisiin valoihin ei näytä todennäköiseltä. Walesilaiset ovat pelanneet kotona hienosti saldolla 6-2-1, mutta joukkue on yhä voitoitta vieraissa saldolla 0-5-4. Cardiffin voittotili tuskin aukeaa kovan Nottinghamin vieraana. Otamme ykkösen varmaksi myös pari pinnaa ylipelattuna, sillä sopivia suosikkivarmoja ei ole liikaa.

8: Wigan-Reading (34-32-34)

Wigan pelasi viikolla hyvän matsin Millwallin vieraana ja haki Lontoosta ansaitun tasapelin. Tämä ei lohduta paljoa, sillä Latics on voitoitta kuudesta ottelusta ja pudonnut jo putoamisviivan alapuolelle. Reading kuuluu myös alempaan keskikastiin, ja Royals on ehtinyt jo vaihtaa manageria. Mark Bowen saikin vahvan alun uralleen Readingissa voittamalla kaksi kotipeliä putkeen. Näitä otteluita ovat seuranneet niukat 0-1 -tappiot Leedsille sekä Brentfordille. Reading on alkanut selvästi parantaa otteitaan, ja vieraat ovat pelivoimaltaan Wigania edellä. Tämän ottelun lähtökohta on hyvin tasainen ja ympäripyöreä. Vakion peliprosentit ovat kohdallaan, joten paras valinta on pistää kohde umpeen.

9: Birmingham-Millwall (41-29-30)

Lupaavan alkukauden pelannut Birmingham on vajonnut keskiviivan alapuolelle neljän voitottoman ottelun myötä. Viime viikon vaikeat vieraspelit toivat saldoksi tasapelit Huddersfieldia ja Sheff Wedsia vastaan, jotka ovat sinänsä hyviä tuloksia. Millwall on tällä hetkellä nousukunnossa. Lions on pelannut kuusi edellistä matsia saldolla 3-2-1 häviten vain tasaisen pelin Readingin vieraana. Millwallin vahvuus on kuitenkin pääasiassa kotipeleissä – vieraskentällä joukkue on huomattavasti heikompi etenkin maalinteon suhteen. Sekä Birmingham että Millwall ovat olleet tällä kaudella keskitasoa kotiriippuvaisempia joukkueita. Luotetaan tähän trendiin ja otetaan Birmingham pari pinnaa alipelattuna varmaksi.

10: Derby-QPR (51-25-24)

Derbyn alkukausi on edennyt turvallisessa keskikastissa, mistä kertoo myös hyvin saldo 6-6-6. Joukkue on ollut todella hyvä kotonaan, mutta vieraspelit ovat menneet täysin penkin alle. Derby on voittanut viisi edellistä kotipeliään ja hävinnyt vastaavasti neljä putkeen vieraissa. QPR romahti viikolla 0-4 -tappioon Nottinghamin isäntänä. Voittoja ei ole tullut kuuteen otteluun, mutta ohjelma on ollut pääosin erittäin vaikea. Ärrät on yhä materiaalinsa nähden hyvillä sijaluvuilla. Vakiokansa on ylimerkinnyt kotivoittoa hieman liikaa, joten haetaan pientä yllätystä poimimalla mukaan myös 20% pelattu QPR.

11: Brentford-Luton (61-23-16)

Brentford orastava nousukunto stoppasi viikolla 1-0 -vierastappioon Blackburnia vastaan. Bees oli taas kerran epäonninen ja olisi ansainnut ottelusta vähintään tasapelin. Joukkue voitti tätä ennen neljä ottelua viidestä ja piti kaikissa voittopeleissä myös nollat. Luton katkaisi viikolla peräti viiteen otteluun venyneen voittoputkensa kaatamalla Charltonin kotona 2-1. Hatters pelasi hyvän matsin ja ansaitsi pisteet. Tätä ennen joukkue on ollut kyllä heikko, eikä sijoitus sarjan häntäpäässä ole yllätys. Brentford on reilu 60 prosentin suosikki, mutta vakiokansa on merkinnyt ykköstä peräti 73%. Ohipeli on tarjolla rohkeille, sillä X2-osastolta löytyy todella tuottoisia merkkejä. Jos tämä vaihtoehto hirvittää liikaa, niin raksi kohde umpeen.

12: Leeds-Middlesbrough (64-23-13)

Leeds näyttää pysyvän hyvin kärkijoukkue WBA:n kelkassa. Takana on neljä voittoa putkeen, ja piste-ero sarjan kolmantena olevaan Fulhamiin on jo viisi pistettä. LUFC:n puolustus on sarjan selvästi paras, ja joukkue on päästänyt vain kerran kauden 18 ottelussa yli yhden maalin omiin. Middlesbrough pelaa surkeinta kautta vuosikausiin. Kokematon manageri Jonathan Woodgate on saanut pitää silti työpaikkansa. Takana on huipputärkeä kotivoitto Barnsleystä 1-0, jota edelsi kelpo tasurit Hullia ja QPR:aa vastaan. Boron xG-luvut ovat lähteneet nousuun, joten joukkue on parantamassa otteitaan. Leedsin tappioon on todella vaikea uskoa, mutta Boro voi hyvinkin puristaa tasapelin. Haetaan ykkösen rinnalle vain 15% merkitty risti.

13: Barnsley-Hull (28-27-45)

Barsnley hävisi viikolla Boron vieraana 0-1, mikä oli taas yksi naula arkkuun putoamisen kannalta. Tykes ei ole vieläkään voittanut yhtään ainoaa ottelua sitten kauden avauskierroksen. Eroa on putoamisviivan päälle jo kahdeksan pistettä, mikä on lähes tuplat joukkueen koko kauden saldosta. Hull nappasi viikolla todella kovan päänahan voittamalla Prestonin kotona 4-0. Joukkue on kaatanut viime viikkoina myös playoffs-jengit Fulhamin ja Nottinghamin vieraissa. Tigers on hyvässä iskussa ja matkalla kohti kuuden parhaan joukkoa. Olisi aikamoinen yllätys, jos Hull kompuroisi nyt sarjajumboa vastaan. Napataan oikein pelattu vierasvoitto siis varmaksi.

Voit hyödyntää yllä olevia todennäköisyyksiä myös vedonlyönnin puolella. Etsi kohteita kaavalla 100/todennäköisyys. Esimerkiksi Hull olisi pelattava, jos saat sille kertoimen yli 2,22 (= 100/45). Peleihin kelpaavat Championshipista mm. Middlesbrough @ 10,00 , Luton @ 7,00 , Derby @ 2,45 Bethard.

Vakio 1

Tähtiluokitus: ** / ***** (säästä suuremmat panokset paremmille viikoille)

Parhaat varmat: 1:1 Liverpool, 9:1 B’ham, 13:2 Hull

Parhaat ohipelit: 4:X2 ohi Burnley, 6:X2 ohi Bristol C, 11:X2 ohi Brentford

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *