Helsingborg DNB

KERROIN

2.18
0
pv
0
t
0
min
0
s

Växjö-Helsingborg (klo 19.30)

Växjö on ollut todella maltillisiin odotuksiin nähden yksi alkupuoliskon isoimpia yllätyksiä. Seurassa ovi kävi siirtomarkkinoilla kovalla kädellä ja paikkaajat olivat lähinnä kakkos sarjatason puolella mainetta niittäneitä pelimiehiä. Vipers oli yksi muiden maiden sarjojen koronatauon hyötyjistä kun Andre Andersson ja Manuel Maurer ehtivät lainasopimuksen alla pelata kuusi ottelua joukkueen mukana. Tällä periodilla ryhmän esitykset olivat odotetusti erittäin väkeviä ja myös koko joukkueen pelivoimaa oli syytä hinata kovalla kädellä ylöspäin. Myös pitkän loukkaantumissuman jälkeen paluun kentälle tehnyt Niklas Ramirez on peli peliltä pääsemäässä takaisin huippuiskuun ja maajoukkueessakin esiintyneen taiturin paluu on näkynyt eritoten alkukauden hieman varjojen rajamaissa vaeltaneen Markus Jonssonin reippaasti parantuneissa otteissa. Suurimmat kysmysmerkit löytyvät tolppien välistä, jossa selkeä ykköstorjuja Viktor Kastengren on sivussa, eikä Martin Stolt tai kakkosjoukkueesta nostettu Edin Omanovic aivan yllä tämän kanssa samalle tasolle.

Helsingborg oli tapetilla jo viime viikonloppuna kun se isännöi Linköpingiä. Varsin odotetunlaisessa mittelössä ykköstykki Linus Nordgrenin velipoika Patrik otti joukkueen reppuselkään viimeistellen hattutempun tasoittaen ottelun alle minuutti ennen päätössummeria taiturimaisella rangaistuslaukauksella. Kuten jo ennen Linköping ottelua mainittiin on joukkueen otteet olleet juuri odotetunlaisia ja kentäntasolla Niklas Pålssonin poppoo on pitänyt tutut tunnusmerkit ennallaan. Hyökkäyssuuntaan FCH elää pitkälti juuri Linus Nordgrenin ja Max Wahlgrenin johtaman ykkösketjun mukana mutta potentiaali Jonathan Nilssonilla sekä Andreas Lindholmilla kakkosviulussa on jo useaan otteeseen todistettu todella kovaksi. Puolustuspäässä on ollut yllättäviäkin vaikeuksia, mutta toisaalta joukkueen pelitapa jossa pallonhallinta annetaan todella helposti vastustajalle tottakai maksaa huipputontteja omassa päädyssä. Tolppien välissä Jonathan Edling on kuitenkin ehdottomasti sarjan parhaimmistoa ja pitkälti myös koko joukkueen tukiranka.

Viime kaudella Helsingborg voitti joukkueiden keskinäisistä kohtaamisista kaksi kolmesta mutta muuten kaksikon mittelöissä Växjö on selkeästi niskanpäällä kuten oli myös tämän kauden aiemmas kohtaamisessa (5-9). Anderssonin ja Maurerin lähdöt palauttavat Vipersin takaisin omalle paikalleen, joskin kaksikko yhdessä Ramirezin paluun kanssa joukkueelle selkeän piristysruiskeen tarjosikin. Neutraaleissa olosuhteissa nostaisimme Helsingborgin joukkueista jopa paremmaksi, mutta erittäin hyvin kotona esiintyvä Växjö on tutussa kotikaukalossaan täysin perusteltu suosikki. Parhaimmat pelit löytyvät silti helposti vieraiden puolelta. Vipers on niin ikään pitkälti huippukautta pelaavan Ludvig Perssonin sekä Tommy Bolinin tehojen varassa ja kentäntasolla juuri paluun tehneen Ramirezin johdolla puolustuspäässä joukkue tekee luvattoman paljon virheitä. Helsingborgin undergod-tyyli on parhaimmillaan juuri vieraskentällä Växjön kaltaista hieman huolimatonta joukkuetta vastaan. Tasoero ei todellakaan ole kertoimien mukainen ja peleihin nostetaan Helsingborgin varsinaisenpeliajan voitto (tasapeli ei vetoa) in kärkitarjouksella. Arvio pyörii noin 48% tuntumassa.

 

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *