Preston (1X2)

KERROIN

2.4
0
pv
0
t
0
min
0
s

Rotherham +0.5

Sheffield Weds DNB

Maaottelutauko on ohi, joten Vakio 1 palaa jälleen normaaliin päiväjärjestykseen. Kupongilta löytyy todella paljon ylimerkittyjä suosikkeja, mutta hyvien varmojen valinta on haastavaa.

1: Manchester Utd-Watford (71-18-11)

Manchester United on ollut Valioliigan kovakuntoisin joukkue Jose Mourinhon potkujen jälkeen. Manageri Ole Gunnar Solskjaer on tehnyt niin kovaa tulosta, että seurajohto palkitsi miehen kolmen vuoden jatkopahvilla. Watford pelaa myös materiaaliinsa nähden erinomaista kautta. Hornets kerää hyvin tuloksia keskikastia vastaan, mutta kärkiseuroille se ei tunnu juuri mahtavan mitään. United ansaitsee selvän suosikin aseman, ja joukkueen sairaslistakin pitäisi tyhjentyä sopivasti lauantaiksi. Hieman ylimerkityn ykkösen voi jättää pienillä järjestelmillä myös varmaksi.

2: Leicester-Bournemouth (51-26-23)

Leicester on saanut oikaistua kurssiaan viime kierroksilla. Takana on kaksi hyvää esitystä ja vierasvoitto Burnleystä vajaamiehisenäkin. Syy muutokseen on uusi manageri; Liverpoolista monien yhä muistama Brendan Rodgers. Bournemouth on ollut jo pitkään todella kotiriippuvainen. Cherries hävisi peräti yhdeksän reissupeliä putkeen ennen voittoa Huddersfieldista maaliskuun alussa. Leicester on kaksikosta noin luokkaa vahvempi ja voittaa pelin hieman yli 50 pinnan todennäköisyydellä. Vakiokansa on kenties ylireagoinut Bournemouthin reissupeleihin, joten Leicester on saanut peräti 62% kannatuksen. Paras merkki on 14% pelattu Bournemouth ja X2, mutta 1_2 kelpaa myös usein osuvana valintana.

3: Burnley-Wolves (35-27-38)

Burnleyn kausi on edennyt pitkissä putkissa. Syksy meni penkin alle, ja joulukuusta alkoi komea tappioton marssin. Nyt Clarets kyntää jälleen, sillä takana on neljä selkäsaunaa peräkkäin. Wolvesin otteet ovat olleet tasaisen laadukkaita koko kauden. Sudet ovat ansaitusti kympin sakissa ja hävinneet vain yhden kahdeksasta edellisestä liigapelistä. Tasoeroa on selvästi vieraiden suuntaan, mutta ottelu jää silti hyvin lähelle 50-50 tilannetta. Lähes 50 pinnaa raksittu Wolves on selvä ohipelin paikka, vaikka Burnleyn kunto ei olekaan paras mahdollinen. Jos rahat uhkaavat loppua kesken, voi Burnleyn nostaa jopa varmaksi!

4: Brighton-Southampton (37-29-34)

Brighton katkaisi pitkän heikon jakson ennen maaottelutaukoa kahteen tärkeään voittoon. Seagulls kaatoi Crystal Palacen vieraissa ja Huddersfieldin kotona, mikä helpotti putoamisuhkaa. Southampton on Brightonin alapuolella, mutta matkalla ylöspäin. Joulukuussa lähtenyt nousu jatkuu edelleen, ja Saints nujersi ennen taukoa jopa Tottenhaminkin kotonaan. Ottelun asetelma on hyvin tasainen, ja Vakion peliprosentit varsin hyvin kohdallaan. On fiksuinta ohittaa 34% pelattu risti ja merkitä tämä kohde kupongille 1_2.

5: Crystal P-Huddersfield (70-20-10)

Crystal Palacen tilanne näyttää hyvältä, vaikka joukkue hävisikin ennen taukoa kotona Brightonille. Sarjapaikan varmistaminen on sinettiä vaille, ja kotipeli Huddersfieldia vastaan tarjoaa siihen hienon mahdollisuuden. Vierasjoukkue on matkalla Championshipiin, eikä se ole pystynyt ihmetekoihin. Tappioita tulee viikosta toiseen, ja suurin ongelma on koko kauden riesana ollut umpisurkea hyökkäyspää. Palace on jättisuosikki, mutta kotivoitto on pelattu Vakiossakin todella korkeisiin lukemiin. Riville saa mukavasti arvoa ottamalla mukaan ykkösen rinnalle vain 13% merkityn ristin.

6: West Ham-Everton (43-29-28)

West Ham on materiaalinsa mukaisesti sarjan 9. sijalla. Takana on vahva jakso kotiotteluita, mutta samaan aikaan Hammers on kompuroinut vieraissa. Lontoossa on pelattu yhdeksän edellistä matsia saldolla 6-2-1 ja ilman tappioita edelliset kuusi ottelua. Everton on pari sijaa alempana ja materiaaliltaan hyvin tasavahva. Toffees on edennyt hyvin tasaisesti viime kuukaudet eikä ole ajautunut pitkiin voitto- tai tappioputkiin. Everton kaatoi ennen taukoa komeasti Chelsean maalein 2-0. Vakiossa kohde on merkitty aivan oikein, ja West Ham maistuu 43% pelikannatuksella varmaksi. Uskotaan hyvien kotiotteluiden jatkuvan!

7: Middlesbrough-Norwich (31-28-41)

Middlesbroughin nousuhaaveet ovat kokeneet kovia kolauksia viime viikkoina. Boro hävisi ennen maaottelutaukoa peräti kolme matsia putkeen: Aston Villa (0-3), Preston (1-2) ja Brentford (1-2). Norwich ei sen sijaan osoita hyytymisen merkkejä. Teemu Pukki on johdattamassa joukkuettaan Valioliigaan ja pääsi ehdolle Championshipin kauden pelaajaksi. Takana on kuusi voittoa putkeen ilman murheita. Norwich ansaitsee Boroa vastaan suosikkiaseman, vaikka kotijoukkue onkin laadukas. Vakiossa vierasvoitto on pelattu aivan oikein, ja kovavireinen Norwich houkuttaa varmana. Luotetaan Teemu Pukkiin!

8: Aston Villa-Blackburn (56-24-20)

Aston Villa on herännyt vihdoin ja viimein suorittamaan materiaalinsa mukaisella tasolla. Villa lähti tauolle neljän peräkkäisen voiton siivittämänä, ja kaikki ovat tulleet top 10 -joukkueista. Blackburn on puolestaan valunut hyvän alkukauden jälkeen tasaisesti sarjataulukossa alaspäin. Rovers on voittanut vain yhden yhdeksästä edellisestä matsistaan, ja etenkin vieraspelit ovat olleet heikkoja. Villa on selvä suosikki, mutta Vakion peliprosentit ovat täysin päättömät. Peräti 76% merkitty kotijoukkue ohitetaan. X2 osuu kuitenkin 44% todennäköisyydellä, joten kyseessä on erinomainen haku.

9: Leeds-Millwall (61-25-12)

Leeds kärsi kitkerän tappion kärkiottelussa Sheffield Unitedia vastaan 0-1 ennen maaottelutaukoa. LUFC on silti mukana suorassa nousutaistelussa, mutta virheisiin ei ole enää varaa, sillä kierrokset käyvät vähiin. Millwall onnistui puolestaan katkaisemaan ruman tappioputken edellisellä kierroksella. Lions kaatoi laatujengi Birminghamin vieraissa 0-2, mikä nosti lontoolaiset pisteen erolla putoamisviivan yläpuolelle. Leeds on vahva suosikki kotonaan, mutta sarjan tasoerot eivät ole jättimäiset. Ykkönen osuu noin kuusi kertaa kymmenestä, ja Vakiokansa on pelannut sitä 67%. Lompakon salliessa ykkönen kannattaa varmistaa tasapelillä.

10: Derby-Rotherham (51-28-21)

Derbyn lupaava kausi on sulamassa taas kerran kevään ratkaisuhetkillä. Rams on voittanut vain yhden seitsemästä edellisestä ottelusta eikä saanut hyödynnettyä kunnolla edes kolmen kotimatsin putkea ennen taukoa. Rotherham on ansaitusti sarjan hännillä, sillä Millers kuuluu sarjan heikoimpiin joukkueisiin. Takana on kuitenkin rohkaisevia esityksiä, ja pari viikkoa sitten Rotherham nappasi ensimmäisen vierasvoittonsa QPR:n kotiluolasta. Derby ei ole tällä hetkellä keskikastia kummoisempi joukkue, ja ykkönen toteutuu vain kerran kahdesta. Rajusti ylipelattu kotivoitto on selkeä ohipelin paikka.

11: Sheffield United-Bristol City (56-25-19)

Sheffield United nujersi Leedsin kärkiottelussa 0-1 ennen maaottelubreikkiä. Kyseessä oli kolmas voitto putkeen ja peräti seitsemäs matsi ilman päästettyä maalia! Blades on tällä hetkellä tulosten valossa sarjan paras joukkue. Bristol City oli myös hurjassa voittoputkessa vuoden vaihteessa, mikä nosti joukkueen playoffs-paikoille. Putki katkesi helmikuussa, ja Robins on hyytynyt tämän jälkeen viiden ottelun voitottomaan putkeen. Playoffs-viiva alkaa karata, ja joukkueen olisi herättävä nopeasti. Sheffield United on rajusti ylipelattu, mikä ei yllätä. Ohipeli ei juuri nyt maistu, joten varmasti ykkönen budjetin mukaan: 1X tai 1X2.

12: Reading-Preston (22-30-48)

Reading on saanut viime matseissa tuloksia aikaan ja kärsinyt vain yhden tappion viiteen otteluun. Royals on noussut tämän ansiosta putoamisviivan yläpuolelle. Meno ei kuitenkaan vakuuta, sillä xG-luvut ovat heikkoja viikosta toiseen. Preston on ollut huikeassa vireessä jo viimeiset kuusi kuukautta. Kauden alku meni pipariksi, mutta PNE jyrää vahvasti: takana on 12 tappiotonta ottelua saldolla 8-4-0, ja joukkue on ollut jo pitkään yksi sarjan kovakuntoisimmista. Preston ansaitsee vieraissakin selvän suosikkiaseman heikkoa Readingia vastaan. Vakion peliprosentit ovat jääneet hieman vajaaksi, joten kakkonen kelpaa mainiosti jopa varmaksi!

13: Stoke-Sheffield Weds (34-32-34)

Stoken kausi on ollut yhtä tuskaa alusta asti. Potters ei saa etenkään hyökkäyspäässä materiaalistaan mitään irti. Tästä kertoo hyvin joukkueen viime ottelut; takana on peräti kolme 0-0 -tasapeliä peräkkäin! Sheffield Weds on sen sijaan aivan erilaisessa lennossa. Pöllöt ovat pelanneet 11 tappiotonta matsia saldolla 6-5-0. Todella hyvä putki on nostanut joukkueen taistelemaan hieman yllättäen jopa playoffs-paikoista! Ottelun maaliodotus on erittäin matalalla, kuten kaikissa Stoken peleissä. Matsi on hyvin ympäripyöreä, eikä tasapeli yllättäisi. Vakion peliprosentit eivät tarjoa ideoita, joten kohteen voi merkitä umpeen jos rahat vain riittävät.

Voit käyttää yllä olevia 1-X-2 todennäköisyyksiä myös vedonlyönnin puolella. Kaava on 100/todennäköisyys. Esimerkiksi Stoken voitosta pitäisi saada kerroin 2,94 (=100/34), jotta se olisi pelikelpoinen.

Parhaat ideat Championshipista ovat Preston @ 2,40 (48%), Sheffield Weds DNB @ 2,50 Pinnacle (50%) ja Rotherham +0,5 @ 2,30 (49%). Katso tästä myös Valioliigan pelikohteet lauantaille.

Parhaat varmat: 6:1 West Ham, 7:2 Norwich, 12:2 Preston
Parhaat ohipelit: 3:1X ohi Wolves, 8:X2 ohi Villa, 10:X2 ohi Derby

Photo © Richard Croft (cc-by-sa/2.0)

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!