Union Berlin

KERROIN

6.86
0
pv
0
t
0
min
0
s

Saksan Bundesliigassa pelataan lauantaina jo neljäs kierros koronabreikin jälkeen. Tällä kertaa kupongille tulee uutena myös Tanskan pääsarja, josta on mukana kaksi ottelua.

Jokaisen kohteen perässä on sen 1-X-2 todennäköisyysarvio. Vertaa näitä prosentteja Vakion peliprosentteihin, niin löydät parhaat yli- ja alipelatut kohteet.

1: Schalke-Werder Bremen (39-30-31)

Schalken karmea kevät sai jatkoa viikolla, kun joukkue ajautui 2-1 tappioon heikon Dusseldorfin vieraana. S04 johti ottelua 0-1 toisen jakson alussa, mutta hukkasi voiton kahteen nopeaan vastustajan maaliin. Kyseessä oli jo kymmenes voitoton ottelu peräkkäin saldolla 0-4-6. Niklas Moisanderin Bremen on sen sijaan saanut rythtiä. Joukkue otti onnekkaan 0-1 voiton viikko sitten Freiburgista, mutta piti viikolla kovan Gladbachin nollilla ansaitusti. Kaksi nollapeliä putkeen ovat nostaneet taatusti itseluottamusta. Ohitetaan hieman ylipelattu Schalke ja hypätään Bremenin kelkkaan: X2. Ottelun maaliodotus on myös poikkeuksellisen matalalla.

2: Hertha-Augsburg (49-25-26)

Hertha on ollut yksi Bundesliigan suurimmista puheenaiheista. Juuri ennen koronabreikkiä päävalmentajaa vaihtanut joukkue on päässyt hurjaan iskuun Bruno Labbadian johdolla. Komeat voitot Hoffenheimista ja Unionista saivat jatkoa hienolla 2-2 -tasapelillä Leipzigin vieraana. Augsburg vaihtoi myös päävalmentajaa ennen taukoa. Avauspelistä tuli tappio Wolfsburgille, mutta viikon sisään on napattu 0-3 vierasvoitto Schalkesta ja 0-0 -tasapeli Paderbornia vastaan. Vaikka vieraatkin ovat nousussa, Hertha näyttää tällä hetkellä yli luokkaa paremmalta joukkueelta. Nostetaan kotivoitto suht oikein pelattuna varmaksi.

3: Wolfsburg-Eintracht Frankfurt (53-24-23)

Wolfsburg jatkoi erinomaisia otteluitaan ja nappasi viikolla kovan päänahan. ”Wolkkarit” kaatoivat Leverkusenin peräti 1-4 vieraissa ja täysin ansaitusti. Joukkue toipui nopeasti viime viikon 0-2 kotitappiosta Dortmundille, joka oli sekin hyvä esitys. Wolfsburg on pelannut edelliset 8 ottelua saldolla 5-3-1. Frankfurtin voitoton putki venyi kuuteen otteluun, mutta joukkue pelasi numeroiden mukaan yhden kauden parhaista matseistaan. Frankfurt jyräsi Freiburgin pystyyn, mutta huolimaton puolustus piti lukemat 3-3 -tasapelissä. Pelitapahtumien mukaan 4-1/4-2 olisi ollut oikeampi tulos. Wolfsburg on matsissa selvä suosikki, mutta perustasoissa ei ole tolkutonta eroa. Annetaan vieraille mahdollisuus ja poimitaan kotivoiton rinnalle vain 18% merkitty Frankfurt. 1_2.

4: Mainz-Hoffenheim (30-28-42)

Mainz on varsin hajuton ja mauton joukkue, joka nappasi viikolla ansaitun pisteen Union Berlinin vieraana 1-1 -tasapelillä. Joukkue ei ole esittänyt viime viikkoina ihmeitä, mutta napsinut sen verran tasapelejä, että 15. sija on yhä sen hallussa. Hoffenheim päätti seitsemän ottelun voitottoman putken kaatamalla kovakuntoisen Kölnin 3-1 kotona. Joukkueella oli myös hieman onnea mukana vastustajan punakortin ja missatun pilkun myötä. Esitys oli kuitenkin jatkoa jo viime lauantain todella vahvalle Paderborn-matsille, josta Hoffenheim olisi ansainnut voiton. Tasoeroa on sen verran vieraiden suuntaan, että Hoffenheim on tässä selkeä suosikki. Vakiokansa on merkinnyt peliprosentit väärin päin, joten napataan vain 29% pelattu Hoffenheim tässä varmaksi. Jos haluat osuvamman kupongin niin merkitse X2.

5: Bayern Munchen-Dusseldorf (88-9-3)

Bayern Munchen jatkoi viikolla vastustamatonta menoaan ja kaatoi Dortmundin huipputärkeässä matsissa 0-1. FCB sementoi hyvin pitkälle mestaruutensa tällä voitolla, sillä eroa on Dortmundiin jo seitsemän pistettä. Bayern on pelannut 14 edellistä matsia saldolla 13-1-0 ja voittanut seitsemän peliä putkeen maalierolla 23-5. Ykkönen toteutuu lähes yhdeksän kertaa kymmenestä, mutta sen pelikannatus on jäänyt jopa liian pieneksi. Bayern on siten loistava varma.

6: Mönchengladbach-Union Berlin (62-22-16)

Gladbachilla on takanaan raskas viikko. Joukkue hävisi viime lauantain huippumatsin Leverkusenille tylysti 1-4, mitä seurasi heikko vieraspeli Bremenissä. Tiistain ottelusta saatiin sentään 0-0 -tasapeli, mutta viime matsit eivät vakuuta. Samaa voi sanoa Union Berlinistä. Sarjanousija ei saanut heikkoa Mainzia nurin kotonaan, mitä edelsi kolme rumaa tappiota Herthalle, Bayernille ja Freiburgille. Gladbach on kaksikosta huomattavasti parempi ja voittaa matsin yli kuusi kertaa kymmenestä. Peliprosentit ovat ykköselle hieman koholla, joten haetaan tässä kohteessa riville arvoa. Kupongille löytyy tällä kertaa niin monia suosikkivarmoja, että rahaa pitäisi riittää tämän kohteen merkitsemiseksi umpeen.

7: Paderborn-Dortmund (9-16-75)

Sarjajumbo Paderborn ei ole vielä luovuttanut. Joukkue on rimpuillut koronabreikin jälkeen tasapelit jokaisesta ottelusta. Vastassa on ollut varsin heikko trio Dusseldorf, Hoffenheim ja Augsburg, joten Paderborn on kyllä missannut loistosaumat ottaa se tärkeä voitto. Nyt vastaan asettuu ärsytetty Dortmund, joka hävisi tiistaina tasaisen huippumatsin Bayernille 0-1. BVB voittaa vieraissakin kolme kertaa neljästä ja palaa todennäköisesti takaisin raiteille heikkoa Paderbornia vastaan. Kun Vakion pelaajat ovat vielä alimerkinneet Dortmundia, se kelpaa varmaksi oikein hyvin.

8: FC Köln-RB Leipzig (21-21-58)

FC Kölnin matsit ovat olleet koronabreikin jälkeen turhauttavia. Ensin joukkue munasi kaksi selkeää kotivoittoa Mainzia ja Dusseldorfia vastaan 2-2 -tasapeleihin, ja viikolla kompuroitiin Hoffenheimin vieraana. Ensin Köln otti aikaisen punakortin ja sen jälkeen missasi tukun paikkoja ja rangaistuspotkun. RB Leipzig jäi viikolla tasapeliin kovakuntoista Herthaa vastaan, tosin rasitteena oli toisen jakson punainen kortti. Viikko sitten joukkue murskasi Mainzin vieraissa 0-5 yhdellä kauden parhaista esityksistä. Leipzig on ulkona mestaruuskamppailusta, mutta kisa viimeisestä CL-paikasta käy todella kuumana. Tasoeroa on sen verran paljon vieraiden hyväksi, että RBL vie matsin lähes kuusi kertaa kymmenestä. Kakkonen on lähes kymmenen pinnaa alipelattu, joten Leipzig on yksi kupongin maistuvimmista varmoista.

Kohteet 9-11 ovat Saksan 2. Bundesliigan otteluita

9: Heidenheim-Erzebirge Aue (53-27-20)

Heidenheimin paluu koronatauolta on ollut hieman ristiriitainen. Ensin joukkue hävisi Bochumille 3-0, mutta sitten kaatui Wehen 1-0 kotikentällä. Viikolla saldoksi tuli 0-0 -tasapeli St. Paulin vieraana. HSV:n ja Stuttgartin kompurointi pitää kuitenkin oven auki jopa suoraan nousuun. Aue on sen verran Heidenheimia perässä, että nousupaikoille ei ole kyllä käytännössä asiaa. Joukkue on ollut myös heikko koronabreikin jälkeen. Ainoa voittokin tuli heikosta Sandhausenista vastustajan 4. minuutin punakortin myötä. Aue on napannut 9/10 kauden voitostaan kotikentällään ja taipuu todennäköisesti vieraissa myös Heidenheimille. Ykkönen on jäänyt jopa hieman alimerkityksi, joten suosikkivarmoilla jatketaan.

10: Dynamo Dresden-Stuttgart (15-25-60)

Sarjajumbo Dresden palaa vasta nyt koronatauolta. Joukkueen riveissä on havaittu viime viikkoina koronavirus-tartuntoja, minkä vuoksi Dresdenin aiemmat ottelut on peruttu. Nyt se joutuu heti tiukkaan paikkaan. Pikaista paluuta Bundesliigaan havitteleva Stuttgart on kompuroinut pahemman kerran. Kahdessa edellisessä vakiossa edes X2 ei ole riittänyt, sillä ensin joukkue hävisi yliajalla Wehenille ja viikko sitten tuli turpaan ulosajon siivittämänä Kielissä. Nyt Stuttgartilla on loistava sauma palata voittokantaan heikkoa Dresdeniä vastaan, sillä itseluottamusta tuli viikkopelissä hurjasti lisää. Joukkue kaatoi HSV:n kärkimatsissa 3-2 loppuhetkien osumalla ja nousi matsissa 0-2 tappioasemasta voittoon. Vakion peliprosentit ovat lisäksi pahasti pielessä, sillä vierasvoittoa on pelattu vain 44%: Laatujengi Stuttgartin pariin huonoon matsiin on reagoitu aivan liikaa. Varma 2 on erinomainen valinta.

11: HSV-Wehen Wiesbaden (68-21-11)

Joel Pohjanpalon HSV ei saanut viime viikolla kaivattua kotivoittoa kärkipelissä Bielefeldiä vastaan. Tasapeli (0-0) ei ole katastrofi, mutta kisa toisesta nousupaikasta käy erittäin kuumana. Torstaina HSV matkusti Stuttgartin vieraaksi ja hävisi tärkeän kamppailun 90. minuutin osumalla 3-2. HSV ei ole ollut kyllä aivan parhaimmillaan tauon jälkeen. Putoamista vastaan taisteleva Wehen palasi koronabreikiltä kaatamalla Stuttgartin loppuhetkien maalilla 2-1. Tämän jälkeen joukkue on palannut hieman maan pinnalle ja hävinnyt Heidenhemille sekä Sandhausenille 0-1. HSV voittaa matsin hieman yli kaksi kertaa kolmesta. Kyseessä on lähes sarjan paras vastaan huonoin, joten mikä tahansa muu kuin kotivoitto yllättäisi. Nyt kun oikein pelattuja suosikkeja kupongille riittää, haetaan tässä kohteessa myös hieman yllätystä. Merkitse HSV:n voiton lisäksi X ja/tai 2.

Kohteet 12-13 ovat Tanskan pääsarjan otteluita

12: Esbjerg-AaB (24-29-47)

Tanskan pääsarja palaa tositoimiin lähes kolmen kuukauden tauon jälkeen tyhjille katsomoille. Kotijoukkue Esbjergin tilanne on tukala, sillä joukkue jää takuulla alempaan karsintasarjaan. Esbjerg on pystynyt sentään hieman rimpuilemaan kotiotteluissaan, mutta hävinnyt niistäkin puolet. AaB on laatujoukkue Tanskan ylemmästä keskikastista. Ennen koronabreikkiä se voitti neljä viidestä ottelustaan ja kaatoi myös cupissa FC Kööpenhaminan. Tasoeroa heikkoon Esbjergiin on sen verran, että vierasvoitto toteutuu lähes kerran kahdesta. Kakkonen on jäänyt hieman alimerkityksi, joten pienillä järjestelmillä se kelpaa varmaksi. Jos budjetti kestää, mukaan voi poimia myös tasapelin. AaB ei ole hyvä vierailija, minkä lisäksi paluu koronatauolta aiheuttaa aina kysymysmerkkejä arvioon.

13: Lyngby-FC Köbenhavn (19-26-55)

Sarjan keskikastissa majaileva Lyngby kamppailee vielä tiukasti pääsystä ylempään loppusarjaan. Joukkue lähti koronatauolle varsin heikossa hapessa, sillä saldona on kolme tappiota neljästä edellisestä liigaottelusta. Vierasjoukkue Kööpenhamina on yksi sarjan jättiläisistä Midtjyllandin ohella. Tämä kausi on mennyt hallitsevalta mestarilta sen verran vihkoon, että mikään tuskin estää FCM:n mestaruutta. Joukkue lähti koronatauolle hieman heikossa hapessa, mutta kaatoi harjoitusmatsissa viime viikonloppuna SonderjyskE:n selkeällä marginaalilla. Vakiossa tähän kohteeseen voi merkitä vain varman kakkosen. FCK on niin paljon alipelattu, ettei varmistelu kannata. Kyseessä on yksi kupongin maistuvista suosikkivarmoista.

Voit hyödyntää yllä olevia todennäköisyyksiä myös vedonlyönnin puolella. Saat rajakertoimen kaavalla 100/todennäköisyys. Esimerkiksi Kööpenhamina olisi pelattava, jos saat sille yli 1,82 kertoimen (= 100/55).

Pikkupeleiksi kelpaavat mm. Wolfsburg @ 1,98 (53%), Hoffenheim @ 2,43 (42%) sekä Union Berlin @ 6,86 (16%).

Vakio 1

Parhaat varmat: 5:1 Bayern, 7:2 Dortmund, 8:2 RB Leipzig, 10:2 Stuttgart

Parhaat ohipelit: 1:X2 ohi Schalke, 4:X2 ohi Mainz

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *