KTP

KERROIN

2.4
0
pv
0
t
0
min
0
s

Elokuun viimeinen Vakio 1 pelataan sunnuntaina. Tarjolla on herkullinen kuponki, jonka 13 oikein -voittoluokkaan jaetaan peräti 400.000 euroa bonusrahaa. Nyt kannattaa todellakin laittaa lappu vetämään!

Jokaisen kohteen perässä on sen 1-X-2 todennäköisyysarvio. Vertaa näitä lukuja Vakion peliprosentteihin, niin löydät parhaat yli- ja alipelatut kohteet.

1: HJK-IFK Mariehamn (74-18-8)

HJK lähtee sunnuntain otteluun levollisista asetelmista. Klubi kaatoi viikolla SJK:n kotona 2-0 ja nousi pitkästä aikaa sarjan piikkipaikalle. Takana on kolme voittoa sarjan häntäpään joukkueista ilman suurempia tuskia. IFKM palasi takaisin voittojen tielle viikon takaisin KuPS-tappion jälkeen. Saarelaiset lanasivat RoPSin maalein 4-0 kotikentällä. IFK on voittanut peräti neljä viidestä ottelustaan ja pelaa hyvällä itseluottamuksella. Klubi voittaa silti tämän otteluun kolme kertaa neljästä, eikä Vakion kannatus ole karannut liian korkeaksi. Vaikka IFK pelaakin kelvollisesti juuri nyt, ei vaihtomerkkejä kannata tuhlata tähän kohteeseen. Varma 1.

2: KTP-Jaro (50-24-26)

KTP on ollut viime kauden lopulta lähtien yksi Ykkösen kovakuntoisimmista joukkueista. Kotkan ylpeys pelaa erinomaisesti ja hakee tosissaan jopa nousupaikkaa Veikkausliigaan. Viisi viimeistä ottelua on pelattu saldolla 4-1-0. Jaron esityksiä ei voi myöskään kritisoida. Pietarsaarelaiset ovat voittaneet neljä matsia putkeen tehden otteluissa huikeat 18 maalia. Edellisellä kierroksella kaatui MuSa maalein 5-2. Vastakkain on siis kaksi Ykkösen kärkijoukkuetta, jotka ovat molemmat kuumia. KTP ansaitsee noin 50% suosikin aseman todella korkean maaliodotusarvon ottelussa (= tasapelin todennäköisyys pieni). Vakiokansa on aivan liian Jaro-myönteinen, joten KTP kelpaa noin 40% pelikannatuksella hienosti varmaksi.

3: Gnistan-VPS (34-27-39)

Gnistan nappasi reilu viikko sitten kauden avausvoiton MYPA:sta maalein 3-2, mutta joukkue palasi nopeasti arkeen häviämällä Jaron vieraana peräti 6-1. Gnistanin alkukausi on ollut pettymys. Osaltaan sitä ovat sävyttäneet myös loukkaantumisongelmat. Joukkueen pitäisi pystyä ehdottomasti nähtyä parempaan. VPS keikkuu sarjan keskivaiheille, mutta vaasalaisten peli ei ole kyllä vakuuttanut koko kauden aikana. Takana on neljä voitotonta ottelua, ja Vepsun puolustus antaa aivan liikaa tilanteita vastustajille juuri nyt. Vastakkain on kaksi vaikeasti arvioitavaa joukkuetta. Vakion peliprosentit turhan paljon vaasalaisille kallellaan, joten haetaan yllätystä ja Gnistanin pääsyä pisteille. Tällä kupongilla ovat ohipeli-ideat sen verran kortilla, että VPS:n ohitus on yksi hyvistä tavoista saada riville hieman arvoa. 1X.

4: SJK Akatemia-AC Kajaani (21-25-54)

SJK Akatemia romahti (ansaitusti) taulukon pohjalle viikko sitten, kun joukkue hävisi jumbokamppailun MYPA:n vieraana maalein 4-2. Saldona on koko kaudelta vain yksi onnekas voitto MP:stä ja tasapeli heikon Gnistanin kanssa. AC Kajaanin peli ei myöskään kulje parhaalla mahdollisella tavalla. Takana on jo kahdeksan voitotonta matsia putkeen saldolla 0-4-4. Ei kannata antaa tämän formin ja sarjataulukon hämätä liikaa, sillä kajaanilaiset ovat pari luokkaa SJK Akatemiaa vahvempia. Seinäjoen nuoriso on sen verran heikko nippu, että ACK voittaa matsin vieraissakin useammin kuin kerran kahdesta. Vain 39% kannatuksen saanut kakkonen on siten mainio varma.

5: MP-AC Oulu (14-26-60)

Kotijoukkue MP nappasi viikolla tärkeän voiton MYPA:n vieraana maalein 0-1. Pistepotti nosti mikkeliläiset keskikastiin, ja joukkueen kaula putoamisviivalle on jo mukavat 9 pistettä. MP on ollut selvästi vahvin nousijajoukkueista tänä vuonna. AC Oulu pelaa parasta kauttaan pitkään aikaan. ACO:n nousua Veikkausliigaan on odotettu kuin kuuta nousevaa, ja nyt siihen on vihdoin loistava sauma. Joukkue on yhä tappioitta kiitos erinomaisen puolustuksen. Viime kierroksilla ACO on jäänyt muutamiin tasapeleihin, mutta joukkueen esitykset ovat silti olleet tasokkaita. AC Oulu on pelivoimaltaan sarjan eliittiä, joten oululaiset ovat MP:n vieraana suursuosikki. Tasoero ei ole Vakion pelaajilla aivan hanskassa, joten Oulu on jäänyt selkeästi alimerkityksi. Poimitaan siis vierasvoitto varmaksi.

FanTeamin sportsbookissa myös paljon fantasypelien H2H-kohteita!

6: PK-35 Vantaa-FC Honka (34-28-38)

Surkeasti kauden aloittanut PK-35 Vantaa otti viikolla voiton PK-35 Helsingistä loppuhetkien maalilla. Joukkue on päässyt mukavaan iskuun, sillä kyseessä oli jo neljäs tappioton ottelu saldolla 2-2-0. Kannattaa kuitenkin huomioida, että kaikki pisteet ovat tulleet sarjan heikoimmilta joukkueilta. FC Honka on alisuorittanut tähän asti ja hukkasi viime kierroksella pisteet TiPS:n emäntänä. Honka johti ottelua kahdesti, mutta taipui 2-2 -tasapeliin. Sarjataulukko hämää kohteen 6 joukkueiden tasoeroa. PK-35 kohtaa nyt aiempia kierroksia kovemman joukkueen, ja FC Honka ansaitsee ottelussa jopa pienen suosikkiaseman. Sarjataulukon perusteella raksittu kohde tarjoaa selkeän ohipeli-idean: X2.

7: TiPS-Ilves (60-25-15)

TiPS kuuluu naisten pääsarjan laatujoukkueisiin. Koko kaudella on kärsitty vasta yksi tappio, joka tuli kärkijoukkue Åland Unitedia vastaan pari kierrosta sitten. TiPS ei ole kuitenkaan nyt aivan parhaillaan, sillä takana on jopa kolme voitotonta ottelua. Saldoon vaikuttaa toki kova otteluohjelma. Ilves on puolestaan suorittanut alle odotusten ja hävinnyt neljä edellistä otteluaan. Tappioputki sai viikolla jatkoa, kun joukkue hävisi HJK:n vieraana 0-1. Ilves on ollut todella vähämaalinen ja puolustava vieraspeleissään, joissa se on päästänyt vain kolme maalia viiteen matsiin. TiPS on Vakiossa selkeästi ylipelattu, mutta ohitus näin laadukkaasta joukkueesta ei kyllä maistu. Ykkösen rinnalle kannattaa hakea kerran neljästä osuva tasapeli.

8: TPS-PK-35 (17-24-59)

TPS:n miesten joukkue on ottanut vaikean alun jälkeen pari tärkeää 1-0 -voittoa, mutta naisten puolella joukkue kyntää yhä sarjataulukon pohjalla. Viikolla joukkue oli todella lähellä ottaa shokkipisteen sarjakärki Ålandin kotiluolasta, mutta TPS taipui 94. minuutilla tappioon. PK-35 Helsinki hävisi PK-35 Vantaalle 1-2 edellisen ottelunsa. Kyseessä oli jo toinen tappio peräkkäin, mutta suurempaa aihetta huoleen ei ole. PK-35 on selvästi sarjajumbo TPS:ää vahvempi joukkue, mutta Vakion puolella tasoeroa on kuitenkin hieman liioiteltu. TPS:n venyminen tasapeliin kiinnostaa! Poimitaan hieman ylipelatun vierasvoiton rinnalle siis risti.

9: KuFu-JJK (50-23-27)

KuFu on noussut hieman haastavan alkukauden jälkeen yhdeksi C-lohkon kärkijoukkueista. Kuopiolaisilla on takana kaksi komeaa vierasvoittoa 2-3 GBK:sta ja 0-3 JJK:sta. Kahdeksan ottelun saldo 6-1-1 on kyllä vakuuttava, ja maaleja joukkue tehtailee kovaa tahtia. JJK nousi täksi kaudeksi Kakkoseen. Monet veikkasivat jyväskyläläisiä aivan C-lohkon kärkisijoille, mutta JJK:n kurssi on hyytynyt viime viikkoina pahemman kerran. Joukkue pelasi viisi ensimmäistä ottelua saldolla 4-1-0, mutta nyt takana on jo kolme selkäsaunaa peräkkäin. JJK:sta löytyy kyllä muutamia todella laadukkaita yksilöitä tähän lohkoon. Ottelun maaliodotus on hurjan korkea, joten tasapelin riski on pieni. Vakiossa ovat hyvät ohipelit kortilla, joten merkitään tähän X2. Riville on saatava jostain arvoa, ja 10% ylimerkitty KuFu tarjoaa yhden harvoista ideoista suosikin ohitukselle.

10: RFA-OLS (arvotaan)

Kohde kymmenen arvotaan peliprosenttien suhteessa. Tällä hetkellä jakauma on 44-31-25, eli kahdella merkillä saa esimerkiksi 75% (1X), 69% (12) tai 56% (X2) kohteen todennäköisyyskentästä kiinni.

Erikoistarjous UUSILLE IN ASIAKKAILLE – voimassa vain 2.9. saakka!

11: NJS-PK-35 (16-22-62)

NJS on pelivoimaltaan A-lohkon alempaa keskikastia. Se näyttää kuitenkin pärjäävän hyvin lohkon heittopusseihin verrattuna. Takana on myös arvokas 1-2 voitto PKKU:sta vieraissa. PK-35 hakee nousua todella kokeneella miehistöllä. Joukkue hävisi avauspelinsä, mutta sen jälkeen tekeminen on ollut todella vakuuttavaa. PK-35 hoitaa rutiinilla pisteitä myös sellaisista otteluista, joissa miehistö ei veny aivan sataprosenttiseen suoritukseen. PK-35 on monta luokkaa kotijoukkuetta parempi ja vie pisteet yli kuusi kertaa kymmenestä. Vakiossa kakkonen on jopa aavistuksen alimerkitty, joten mitään syytä ei varmistuksille ole. PK-35:n voittoputki saanee jatkoa.

12: GrIFK-Klubi 04 (16-19-65)

GrIFK on pelivoimaltaan B-lohkon alempaa kastia. Takana on kolme vaikeaa vieraspeliä, joista ”Grani” keräsi arvokkaat tasapelit SalPan ja FC Espoon kotiluolista. Klubi-04 on ollut tällä kaudella kyllä todella vakuuttava. HJK:n nuorisokaartista tuntuu muodostuvan hissijoukkue Ykkösen ja Kakkosen välille. Tämä nippu on aivan liian kova Kakkoseen, eikä nousu yllättäisi kauden päätteeksi. Klubi-04 on voittanut GrIFK:n kahdesti tällä kaudella numeroin 3-0 ja 8-2. Joukkue on ollut myös xG:n valossa täysin ylivoimainen noissa otteluissa. On vaikea nähdä tasoeron yhtäkkiä kaventuvan. Klubi vie matsin kaksi kertaa kolmesta ja kelpaa hieman ylipelattunakin varmaksi.

13: Malmö-Elfsborg (64-24-16)

Kotijoukkue Malmön saldo oli kuuden kierroksen jälkeen vasta 2-3-1, mutta tätä on seurannut 11 ottelua saldolla 9-2-0. Malmö on siis tällä hetkellä aivan omaa luokkaansa Allsvenskanissa. Joukkue on syystäkin piikkipaikalla ja hävinnyt ainoastaan Elfsborgille vieraissa 0-1 kauden alkukierroksilla. Sunnuntaina Malmöllä on siis revanssin paikka, kun sarjakakkonen saadaan kotistadionille. ”Ellos” on roikkunut todella hyvin Malmön peesissä, mutta yllättävä kotitappio Östersundille venytti eron jo seitsemään pinnaan. Elfsborg on tällä kaudella parempi kuin vuosikausiin, mutta Malmö on vain kotonaan jäätävän kova. Koska ykkönen on jäänyt Vakiossa hieman alimerkityksi, ei tähän kannata uhrata suotta vaihtomerkkejä.

Voit hyödyntää yllä olevia todennäköisyyksiä myös vedonlyönnin puolella. Saat rajakertoimen kaavalla 100/todennäköisyys. Esimerkiksi Malmö olisi pelattava, jos saat sille yli 1,56 (=100/64) kertoimen. Pelikelpoisia kohteita ovat mm. KTP @ 2,25 (50%).

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *