Swansea (1X2)

KERROIN

5.75
0
pv
0
t
0
min
0
s

Lauantain Vakiossa on tarjolla poikkeuksellisen hyviä suosikkivarmoja. Kupongille pääsevät tällä kertaa sekä Liverpool että Manchester City, joiden pelikannatus ei ole edes noussut liian suureksi.

Jokaisen kohteen perässä on sen 1-X-2 todennäköisyysarvio. Vertaa näitä lukuja Vakion peliprosentteihin, niin löydät parhaat yli- ja alipelatut kohteet.

1: West Ham-Norwich (55-25-20)

West Ham avasi kautensa 0-5 -tappiolla Manchester Citylle, mutta otteet ovat parantuneet koko ajan kierrosten edetessä. Hammers nappasi avausvoittonsa viikko sitten Watfordin vieraana 1-3 ja jatkoi Liigacupissa kaatamalla Newportin 0-2. Teemu Pukki osui kolmannessa ottelussa peräkkäin, mutta Norwich taipui silti Chelsealle viime lauantaina 2-3. Canaries on ollut kauden ilopilleri, ja joukkue voi olla kauden päätteeksi yllättävän korkealla. West Ham on kuitenkin vielä pelivoimaltaan ja perustasoltaan selkeästi vahvempi nippu. Vakiokansa on aivan Pukin lumoissa, joten kotivoitto on jäänyt rajusti alimerkityksi. West Ham on hieno varma!

2: Manchester City-Brighton (90-7-3)

Manchester Cityn kausi on lähtenyt käyntiin varsin odotetusti. Guardiolan joukot hukkasivat kaksi pistettä Tottenhamin isäntänä, mutta dominoivat myös tuota ottelua alusta loppuun. City näyttää juuri niin vahvalta, kuin kesällä ennakoitiin. Brighton on ollut positiivinen yllätys uuden managerinsa, Graham Potterin, johdolla. Voittoputki katkesi viikko sitten Southampton-kotitappioon, mutta Brighton sai ottelussa punaisen kortin jo alkuvaiheessa. Manchester City hoitaa tällaiset ottelut jopa yhdeksän kertaa kymmenestä. Vakiossa ykkönen on jäänyt jopa aavistuksen alipelatuksi, joten otetaan tässäkin kohteessa osuva kotivoitto varmaksi.

3: Leicester-Bournemouth (58-24-18)

Leicester on yksi sarjan tappiottomista joukkueista. Ketut saivat viikko sitten myös voittotilinsä auki kaatamalla Sheffield Unitedin vieraissa 1-2. Viikolla Leicester jatkoi hyviä otteitaan ja pudotti Newcastlen jatkosta Liigacupissa. Bournemouth on esiintynyt toistaiseksi heikosti. Cherries oli ainoassa voitto-ottelussakin (Aston Villa 1-2 FT) pahasti jyrän alla. Viikolla Bournemouth ei saanut edes Forest Greeniä nurin kotonaan Liigacupissa ennen rangaistuspotkukilpailua. Leicester lähtee otteluun selvänä suosikkina, eikä ykkösen pelikannatus ole noussut tässäkään kohteessa liian suureksi. Jatketaan kotisuosikkien tiellä, eli Ketut piikiksi!

4: Chelsea-Sheffield United (71-20-9)

Chelsea avasi voittotilinsä viikko sitten Norwichin vieraana. Jo avausottelussa väläytellyt Tammy Abraham osui kahdesti ja toi Frank Lampardille ensimmäisen täyden pistepotin Chelsean managerina. Sheffield United on esiintynyt tähän asti pirteästi. Voitto Palacesta ja tasuri Bournemouthin vieraana oli hyvä alku. Viikko sitten joukkue hävisi Leicesterille 1-2, mutta tämäkin peli oli xG:n valossa hyvin tasaväkinen. Chelsea ei ole tällä hetkellä aivan viime vuosien tasoinen huippujoukkue, mutta voittaa ottelun seitsemän kertaa kymmenestä. Haetaan kotivoiton rinnalle 18% pelattu tasapeli nostamaan rivin arvoa. Lampardin joukkue hakee vielä parasta formiaan, ja Sheffield United voi hyvinkin napata pisteen Stamford Bridgeltä.

5: Crystal Palace-Aston Villa (53-26-21)

Crystal Palace nappasi yllätysvoiton viikko sitten Unitedin vieraana, jota tipsasimme peräti 9,50 kertoimella! Onnea oli matkassa runsaasti, sillä United hukkasi aiemmin mm. rangaistuspotkun. Palacen alkukausi on ollut pelillisesti hyvin heikko. Aston Villa on puolestaan pelannut hyvin, mutta kärsinyt hieman epäonnesta. Viikko sitten osat vaihtuivat, ja Villa nappasi avauspisteenä Evertonin isäntänä maalein 2-0. Joukkue jatkoi ilotulitusta Liigacupissa kaataen Crewen vieraissa peräti 1-6. Palace ei ole tunnetusti erityisen hyvä kotonaan ja suosikkiasemassa. Tämä huomioiden, arvioimme kotivoitolle silti yli 50% todennäköisyyden. Vakiokansan kannatus on jäänyt vain 46 prosenttiin, joten kupongille piirretään taas kotivarma.

6: Newcastle-Watford (42-29-29)

Newcastle yllätti kaikki viime sunnuntaina kaatamalla Tottenhamin vieraissa maalein 0-1. Kesähankinta Joelinton avasi maalitilinsä ja sai hymyn manageri Steve Brucen huulille. Magpies on aloittanut kauden odotuksiin nähden kelvollisesti. Watford aloitti viime kauden neljällä voitolla, mutta nyt saldona on kolme tappiota. Pallo ei pompi joukkueen suuntaan, mutta viikolla saatiin itseluottamusta nostattava 3-0 voitto Liigacupissa. Watford on yhä laadukas keskikastin joukkue ja palaa varmasti tasolleen syksyn mittaan. Vakiokansa on ylireagoinut vierasjoukkueen tappioihin, joten ohitetaan lähes 50 pinnaa merkitty Newcastle.

7: Burnley-Liverpool (9-18-73)

Burnleyn kausi alkoi komella 3-0 voitolla Southamptonista. Tätä seurasi odotettu tappio Arsenalin vieraana, mutta viikko sitten Clarets haki kovan tasapelin Wolvesin kotiluolasta. Voitto menetettiin vasta 95. minuutin rankkarilla. Liverpool on puolestaan sarjan ainoa puhtaan pelin joukkue. Kloppin miehistö kaatoi ensin Norwichin ja Southamptonin yhteismaalein 6-2. Viikko siten Arsenal testasi Poolia hieman tiukemmin, mutta antautui lopulta maalein 3-1. Nyky-Liverpool on niin kova joukkue, että se voittaa Burnleyn vieraissakin yli seitsemän kertaa kymmenestä. Kun Vakion peliprosentit ovat hieman alakanttiin, kannattaa Pool poimia tylysti varmaksi. Mitään syytä vaihtomerkkien käyttöön ei oikeastaan tässä kohtaa ole.

8: Brentford-Derby (39-30-31)

Brentfordin kausi on käynnistynyt ankeissa merkeissä. Bees on napannut vasta yhden voiton viidestä ottelusta ja hävinnyt kaksi vierasmatsia putkeen 1-0. Onni ei ole kerta kaikkiaan myötä, sillä viikko sitten Brentford vei laukaukset Charltonin vieraana 3-21, mutta hävisi tästä huolimatta ottelun. Derby ei ole voittanut sitten kauden avauspelin. Saldona on sentään kolme tasapeliä (1-3-1), mutta joukkue on ollut heikko myös xG:n valossa odotuksiin nähden. Vastakkain on siis kaksi laatujoukkuetta, joiden kausi on alkanut heikosti. Kyseessä on varsin ympäripyöreä ottelu, joka on syytä merkitä Vakiossa suosiolla tukkoon.

9: Sheffield Weds-QPR (56-25-19)

Sheffield Wedsin lupaava alkukausi on saanut viime viikkoina pari kolausta. Joukkue hävisi viikko sitten Prestonille ja niin ikään Millwallille tätä edeltävän reissupelin. Kotona Owls on voittanut heikot Lutonin ja Barnsleyn ilman ongelmia. QPR otti kauden toisen voittonsa kaatamalla viime viikolla Wiganin 3-1. Ärrät on esiintynyt hyvin kauden otteluissa, vaikka tulokset eivät mairittele. Otteluiden xG-luvut kertovat siitä, että QPR olisi ansainnut enemmän pisteitä. Sheffield Weds on tässä perustasoltaan selvästi vahvempi joukkue. Kotivoitolle voidaan kellottaa pitkälti päälle 50 pinnaa, joka vastaa lähes täysin Vakion peliprosentteja. Haetaan Sheffield Wedsin voiton rinnalle yllätysvalmiin QPR:n voitto!

10: Leeds-Swansea (54-26-20)

Leeds on ottanut oman paikkansa Championshipin kärjessä. LUFC jatkaa siitä mihin viime kaudella jäi, eli joukkue tähtää tosissaan Valioliigaan. Takana on kolme voittoa ilman päästettyä maalia, ja ainoa pistemenetys on toisen kierroksen tasapeli Nottinghamia vastaan. Swansea on pärjännyt hyvin, vaikka ykköstykki McBurnie siirtyikin Valioliigaan. Takana on 3-0 voitto Birminghamista, 3-1 voitto QPR:stä ja 3-2 voitto Prestonista, joten maalintekijöistä ei ole pulaa tälläkään kaudella. Joukkue on varsin laadukas Championshipiin, mutta jää kuitenkin selvästi Leedsin taakse pelivoimassa. Kotivoiton peliprosentit ovat hieman koholla, joten tässä on hyvä sauma hakea riville arvoa X:n ja 2:n avulla. Ohipeli Leedsistä ei maistu.

11: West Bromwich-Blackburn (49-26-25)

West Bromwich oli vuosi sitten yksi kuumimmista nousijasuosikeista, mutta tällä kaudella odotukset ovat maltilliset johtuen kovista menetyksistä hyökkäyspäässä. Albion on aloittanut varsin tasonsa mukaisesti ja on toistaiseksi yksi sarjan harvoja tappiottomia joukkueita. Blackburn on terästäytynyt heikon alun jälkeen. Takana on voitot Borosta ja Hullista maalein 1-0 sekä 0-0 kotitasuri Cardiffia vastaan – Rovers ei ole siis päästänyt maaliakaan kolmeen otteluun. WBA on selvästi ylimerkitty Vakiossa, joten napataan tästä kohteesta yksi kupongin harvoista ohipeleistä! X2.

12: Birmingham-Stoke (39-31-30)

Birmingham hävisi viime sunnuntaina pystyyn Swansean vieraana, mutta kausi on alkanut odotuksiin nähden varsin hyvin. Brummies on esiintynyt kelvollisesti ja sijaitsee sarjan keskivaiheilla viiden kierroksen jälkeen. Stoken alkukausi on ollut täysi katastrofi. Nousukarsintoihin povattu joukkue on sarjajumbona ilman yhtään voittoa. Materiaalia riittää vaikka mihin, ja näinköhän viikolla napattu cup-voitto Leedsistä buustaisi miehistön itseluottamusta? Tähän on uskottava, sillä Birmingham on selvästi ylipelattu Vakiossa. Ohitetaan ykkönen ja toivotaan vierasjoukkueen pääsevän vihdoin omalle tasolleen.

13: Reading-Charlton (47-27-26)

Putoamiskamppailuun veikattu Reading aloitti kauden kahdella tappiolla. Royals on kuitenkin parantanut otteitaan koko ajan, ja saldona on erinomaisten otteluiden sarja. Reading kaatoi kotona Cardiffin 3-0 ja Huddersfieldin vieraissa 0-2. Välissä joukkue haki WBA:lta vieraspisteen. Charlton on yllättänyt kaikki hienolla startillaan kauteen. Saldo 3-2-0 on huimasti odotuksia enemmän, mutta mukana on ollut reilu annos myös onnea. Addicks käyttää maalipaikat erinomaisesti hyväkseen ja itseluottamus on tällä hetkellä korkealla. Vakiossa valinta on helppo: vain 44% pelattu Reading otetaan varmaksi. Kotijoukkueen pelivire on erinomainen juuri nyt, joten Charlton voi hyvinkin suistua kauden ensimmäiseen tappioon.

Voit myös hyödyntää yllä olevia todennäköisyyksiä vedonlyönnin puolella. Saat rajakertoimen kaavalla 100/todennäköisyys. Esimerkiksi Readingin voitto olisi pelattava, jos saat sille yli 2,13 (=100/47) kertoimen omalta vedonvälittäjältäsi.

Pelikelpoisia kohteita ovat Championshipista mm. Swansea @ 5,75 (20%), Sheffield Weds @ 2,05 (56%) ja Derby @ 4,00 Pinnacle (31%). Katso myös pelivihjeet-sivulta vinkit Valioliigan kohteisiin!

Vakio 1

Parhaat varmat: 1:1 West Ham, 2:1 Man City, 5:1 Palace
Parhaat ohipelit: 6:X2 ohi Newcastle, 11:X2 ohi WBA, 12:X2 ohi Birmingham

Kuva: Jonathan Palombo (Manchester City Stadium Tour) [CC BY 2.0], via Wikimedia Commons

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *