Kärpät

KERROIN

2.05
0
pv
0
t
0
min
0
s

Perjantaina pelataan Liigassa kuuden ottelun kierros. Otamme tällä kertaa kantaa aina mielenkiintoiseen Tampereen derbyyn sekä HPK-Kärpät -otteluun, jossa kohtaavat viime kauden finalistit.

Ilves-Tappara (klo 18:30)

”Kotijoukkue” Ilves lähtee Tampereen paikallispeliin voitto taskussaan. Tupsukorvat kaatoivat keskiviikkona Liigan kovakuntoisimman joukkueen. Ilves nousi Lukkoa vastaan 0-2 tappioasemasta ohi ja voitti lopulta rl-kisan jälkeen.

Viime lauantaina Ilves pelasi harvinaisen liigaottelun Tallinnassa. SaiPa jäi ottelussa täysin jyrän alle, vaikka lukemat olivatkin ”vain” 1-4. Kokonaisuutena Ilves on ollut todella hyvässä iskussa katastrofaalisen alkukauden jälkeen. Edelliset 12 liigaottelua on pelattu saldolla 9 voittoa ja 3 tappiota.

Ilves on dominoinut tällä kaudella myös aiempia paikallispelejä. Tappara vei avauskierroksen ottelun 4-5 hieman onnekkaasti, mutta Ilves on voittanut kolme seuraavaa. Kaikki pelit ovat ratkenneet maalin erolla.

Tapparan kausi on edennyt päin vastaisella tavalla. Heti alkuun pitkä tappioton putki, mutta viime kuukaudet Tappara on pelannut varsin keskinkertaisella tasolla. Takana on todella heikot kotitappiot KalPaa ja Pelicansia vastaan.

Edellisessä vierasottelussa Tappara hukkasi myös 1-2 voiton Jukureita vastaan viimeisen sekunnin maaliin. Ongelmia lisää ykköspakki Kemiläisen loukkaantuminen, mikä on valtava isku joukkueen ylivoimaan.

Kolme edellistä derbyä vienyt Ilves on mielestämme pykälän parempi joukkue tällä hetkellä. in 2,35 kerroin maistuu hyvin peleihin. Todennäköisyysarvio tapahtumalle on 46%.

HPK-Kärpät (klo 18:30)

Hallitseva mestari HPK tulee viime kauden finaalisarjan uusintaan kaksi tappiota kärsineenä. Ritaripaidat hävisivät viime viikolla KooKoolle ja Lukolle vieraissa 2-0. Joukkueen hyökkäyspeli on tehotonta, ja Kerho näytti olevan koko ajan pari potkua perässä.

HPK:n kausi on kokonaisuutena edennyt hyvin vahvasti odotusten mukaan. Paras jakso osui tuloksellisesti vuoden vaihteeseen, mutta joukkue on näyttänyt viime peleissä jopa väsyneeltä.

Viime kauden finalistit ovat kohdanneet kolme kertaa tällä kaudella, ja Kärpät on voittanut jokaisen matsin maalin erolla (2-1, 4-3, 3-2).

Vierasjoukkue Kärpät johtaa sarjaa selvällä marginaalilla ja voittaa myös runkosarjan tällä kaudella, jos ihmeitä ei tapahdu. Joukkue ei ole ollut vuoden 2019 lopulta lähtien mitenkään erityisen vakuuttava. Tulosta kuitenkin tulee myös heikommalla pelillä.

Oululaisten heikko vaihe osui tammikuun alkuun, jolloin Kärpät hävisi kolme matsia peräkkäin Ilvekselle, Lukolle ja Tapparalle. Nämä ovat ainoat tappiot 11 edellisen ottelun sarjassa. Keskiviikkona joukkue kaatoi KalPan tasaisessa ottelussa jatkoajan jälkeen 3-4.

Kumpikaan joukkueista ei näytä tällä hetkellä erityisen vakuuttavalta. Otamme tässä kantaa HPK:ta vastaan, joka on ollut viime peleissään pelottavan heikko. Tämän hetkisellä hyökkäyspelillä Kerho ei paikoille tule pääsemään, joten odotettavissa on vähämaalinen Kärppien rutiinivoitto.

Pelataan Kärpät kertoimella 2,05 ille. Todennäköisyysarvio tapahtumalle on 54%.

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *