Helsingborg -1,5

KERROIN

1.91
0
pv
0
t
0
min
0
s

Pixbo Wallenstam +0,5

Dalen-Pixbo (klo 15.00)

Loukkaantumisista kärsineen Dalenin sairastupa alkaa pikkuhiljaa tyhjentyä, joka on luonnollisesti näkynyt myös joukkueen tekemisessä kentän puolella. Tällä hetkellä uumajaliset pitävät hallussaan runkosarjan viidettä tilaa, jota voidaan rehellisyydennimissä pitää kovana onnistumisena. Dalenin kolmen ottelun voittokulku tuli viikko sitten päätökseen kun Kalmarsund oli vieraskaukalossa vahvempi 8-5 loppulukemin. Christoffer Andersson on ollut hyökkäyspäässä hirmu iskussa ja löytyy 40 tehopaunallaan pistepörssistäkin sijalta kaksi. Anderssonin takana Sebastian Degeryd on heiluttanut vastustajan maaliverkkoja jo 20 kertaa ja muutenkin kokoonpano näiden takana on erittäin laaja. Puolustuskessa Viktor Nystedt on yksi sarjan aliarvostetuimpia pelaajia ja Rasmus Andersson on paraikaa nousemassa aivan sarjan eliitti puolustajien joukkoon. Tolppien välissä Måns Pärsjö-Tegner on loisto kassari ja selkeä valinta kotijoukkueen maalinsuulle.

Pixbo rämpii illan otteluun kolmen ottelun tappiopiutkessa, eikä Wallenstamlaisten uusi kalenterivuosi ole alkanut todellakaan ruusuilla tanssien. Yhdeksännellä sijalla majaileva Pixo olisi näillä näkymin jäämässä jopa pudotuspelien ulkopuolelle, joskin vielä syvemmällä ahdingossa oleva ja kaksi ottelua enemmän tahkonnut Mullsjö on ainoastaan neljän pisteen päässä. Ykköspyssy Martin Ösholm on latonut viimeiseen kolmeen otteluun hurjat 11 tehopistettä (7+4) mutta viime kaudella loistaneet Gustav Fritzell sekä tsekkilaituri Marek Benes eivät ole yltäneet aivan samanlaiseen lentoon. Andreas Stefansson ja Felix Lanver ovat hyviä kakkoskorin pelimiehiä, mutta kyllä Ketut silti pitkälti ykkösviisikkonsa mukana joko elävät tai kuolevat. Maalinsuulla Jon Hedlund on yksi valtakunnan parhaita ja antaa vieraille jälleen mahdollisuuden kamppaila täydestä pistepotista.

Ottelun aloitusvihellys puhalletaan Ruotsin aikaa jo kello 14, joten Dalen repii jälleen kaiken mahdollisen edun puolelleen. Sairastupaansa parempaan jamaan saanut kotijoukkue on ansaittu suosikki, mutta aivan kertoimien mukainen tasoero ei kuitenkaan ole. Materiaaliltaan Dalen on leveämpi mutta Pixbon veroista ykkösnyrkkiä siltä ei löydy. Pixbo nappaa Uumajasta vähintään pisteen mukaansa noin 46% arviolla joten napataan kupongille vieraita 0,5 maalin tasoituksella (X2). in reipas 2,50 kerroin on selkeästi markkinoiden parasta antia.

Habo-Helsingborg (klo 17.30)

Sarjanousija Habo on ollut kauden suurin väriläiskä ja joukkueen todella aktiivinen pelitapa yllätti monet suurseuratkin alkukaudesta. Sittemmin tahti on tuloksellisesti hyytynyt lähes totaalisesti ja sarjataulukossa viimeistä edellisenä oleva ryhmä on viimeisessä kymmenessä ottelussaan onnistunut kaatamaan ainoastaan Siriuksen kahteen otteeseen. Koronaprotokollien takia Fagerhult on pelannut ainoastaan 15 ottelua, joten sinällään avaimet sarjapaikan säilyttämiseen ovat täysin sen omissa käsissä. Habon otteluissa maaliverkko on heilunut aivan käsittämättömällä 17 osuman keskiarvolla, jonka seurauksena 28 maalia laukonut Tim Andersson Carlssonkin keikkuu pistepörssin top viidessä. Simon Hedin, Tobias Zälle sekä Jesper Ekström ovat niin ikään tehtailleet kukin yli 20 tehopistettä. Puolustussuuntaan joukkue on erittäin heikko ja ihan oikeasti hyvin tolppien välissä esiintyneiden Cyril Haldemanin ja Johan Rinqgvistin selän takana verkko heiluu keskimäärin kymmenen kertaa ottelussa.

Helsingborg on edelleen mukana tiukassa pudotuspelikamppailussa mutta tilastollisesti se ei ole ollut aivan niin hyvä kuin mitä sarjataulukon sija seitsemän antaa uskoa. Joukkue on raapunut pisteitä neljästä ottelusta peräjälkeen mutta enemmänkin olisi ollut otetattavissa. Melko kapean kokoonpanon kärki on Linus Nordgrenin, Max Wahlgrenin sekä Jonathan Nilssonin johdolla todella kova ja alempien kenttien rooli on hyvin pitkälti nolla-nollaa pelaaminen. Helsingborg on melko passiivisesta pelityylistä huolimatta päästänyt todella paljon palloja tähtivahti Jonathan Edlingin selän taakse eikä FCH hyökkäyspäässäkään aivan sarjan eliittiä ole. Niklas Pålssonin suojattien loppuohjelma on yksi haastavimmista, joten täyden pistepotin nappaaminen pudotuspeleihin mielimiseksi olisi tänään lähes pakollista.

Kauden aiemmassa kohtaamisessa Habo yllätti Helsingborgin totaalisesti nappaamalla vierasvoiton Jesper Ekströmin jatkoaikaosuman turvin. Tämän jälkeen sarjanousija on ottanut järjestäin jokaiselta kärkijoukkueelta takkiin, joskin se edelleen ajoittain pystyy otteluissa rimpuilemaan mukana. Habo ei ole pelannut sarjaottelua koronarajoitusten takia yli kolmeen viikkoon, joten joukkueen iskukyky on pienimuotoinen arvoitus. Helsingborg on kaksikosta edelleen huomattavasti laadukkaampi joukkue ja tämä on yksi rasti, jota vierailla ei yksinkertaisesti olisi varaa toistamiseen pummia. Odotettavissa on jälleen melkoinen maalikimara, joten vetomielessä vieraiden erittäin maltillinen 1,5 maalin tasoitus on ottelun paras pelikohde. Nostetaan vihjeeksi siis Helsingborgin vähintään kahden maalin voitto. in markkinatoppi kelpuutetaaan kupongille, rajan piirtyessä 1,82 tietämille.

 

 

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *