Brighton-Spurs U2.5

KERROIN

1.72
0
pv
0
t
0
min
0
s

Valioliigan 21. kierros saadaan päätökseen sunnuntaina neljällä ottelulla. Me poimimme matseista kaksi mielenkiintoisinta vedonlyönnin näkökulmasta.

West Ham-Liverpool (klo 18:30)

Kotijoukkue West Ham jatkoi viikkokierroksella erinomaista kauttaan. Hammers kohtasi Crystal Palacen Lontoon paikallispelissä ja nousi ottelussa nopean 1-0-maalin jälkeen komeaan 2-3-voittoon. Tulos oli myös xG:n valossa täysin ansaittu.

Kyseessä oli FA Cup mukaan luettuna jo kuudes peräkkäinen voitto. Tappiottomia otteluita on nyt kahdeksan putkeen saldolla 6-2-0. West Ham on hävinnyt 15 edellisestä ottelustaan cupit huomioiden vain kaksi. Käynnissä on oikean super-sesonki, joka voi hyvinkin tuoda vaikka Eurocup-paikan.

Vierailija Liverpool oli torstaina tiukassa paikassa Tottenhamin vieraana. Poolin onneksi Sonin aikainen 1-0-maali meni hylkyyn, ja Kloppin miehistö paketoi matsin tekemällä maalin juuri ennen ja jälkeen puoliajan. Tärkeä 1-3-voitto nostaa varmasti itseluottamusta.

Torstain voitto oli vasta toinen kahdeksaan otteluun FA Cup mukaan luettuna. Liverpool on ollut hyvän alun jälkeen kyllä kaukana viime vuoden tasostaan. Jatkuvat puolustuspään loukkaantumiset ovat sekoittaneet myös joukkueen hyökkäyspeliä pahemman kerran.

Liverpool joutuu jälleen kursimaan kasaan todella varamiehisen puolustuksen, kun Van Dijk ja Gomez ovat yhä telakalla ja Fabinho & Matip -kaksikko myös erittäin epävarmana. West Ham pääsee matsiin ilman suurempia ongelmia.

Me olemme betsimarkkinan kanssa eri mieltä joukkueiden tasoerosta. West Hamilla on käynnissä paras kausi vuosiin, mutta Liverpool on pelivoimaltaan heikompi kuin pitkään aikaan. Vierasvoiton todennäköisyys jää selvästi alle 50 prosentin. Betsataan siis West Ham +0,5 n 2,15 kertoimella.

 

Brighton-Tottenham (klo 21:15)

Brightonilla oli viikolla huikea mahdollisuus rikkoa nolla kotivoittojen sarakkeessa. Seagulls kohtasi Fulhamin ottelussa, jossa se oli kerrankin selkeä kotisuosikki. Tuloksena oli 0-0-tasapeli ja taas kerran lukuisia hukattuja maalipaikkoja.

Brighton otti sentään tärkeän voiton Leedsin vieraana edeltävällä kierroksella. Eroa on Fulhamiin silti vain neljä pistettä, joten joukkue on yhä kovassa putoamiskamppailussa. Takana on jo kymmenen kotimatsia ilman yhtään voittoa.

Vierailija Tottenham hävisi puolestaan tärkeän kärkikamppailun Liverpoolin isäntänä 1-3. Ottelun päätyttyä tilastot olivat sen verran tylyä katseltavaa, että Spurs jäi kyllä kakkoseksi täysin ansaitusti. Alkukaudella elossa olleet mestaruushaaveet voidaan viimeistään nyt unohtaa.

Vaikka Spurs pelasi ennen Liverpool-ottelua kahdeksan matsia tappioitta saldolla 6-2-0 (cupit ml.), joukkue on menettänyt koko ajan sijoja kärkikamppailussa. Heikko joulukuu koituu Tottenhamin kohtaloksi. Samaan aikaan myös tehokaksikko Son & Kane on kadottanut huippuiskunsa.

Spursin kannalta tilanne vain pahenee, sillä nyt ykköstykki Harry Kane on myös loukkaantuneena sivussa. Vaikka takana on over-tuloksia, isossa kuvassa Tottenham on pelannut 8/12 edellistä liigamatsia alle 2,5 maalin lopputuloksiin. Nyt vastassa on usein nollia nyhjäävä Brighton ja sivussa Kane.

Me näemme ottelun selvästi betsimarkkinaa vähämaalisempana. Energiaa on myös säästettävä, sillä molemmilla on edessä seuraavan 14 päivän aikana neljä matsia. Pelataan alle 2,5 maalia in 1,72 kertoimella. Todennäköisyysarvio tapahtumalle on 62 %.

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *