Espanyol-FC Barcelona

KERROIN

1.6
0
pv
0
t
0
min
0
s

Koska Valioliiga on tänä viikonloppuna cup-tauolla, niin valitsemme lauantain kohteet La Ligan otteluista. Tarjolla on kaksi mielenkiintoista paikallismatsia!

Getafe-Real Madrid (klo 17:00)

Kotijoukkue Getafe nousi La Ligaan kaudeksi 2017/2018, ja joukkue on ollut siitä lähtien yksi sarjan ehdottomia valopilkkuja. Getafen huikea meno on jatkunut myös tällä kaudella pienen alkuhaparoinnin jälkeen. Eurooppa-liigassa pelaaminen on tuonut syksyllä omat rasitteensa.

Getafe lähti joulutauolle tappio niskassaan, sillä joukkue taipui ansaitusti Villarrealin vieraana 1-0. Tämä oli vasta ensimmäinen tappio kahdeksaan otteluun. Getafen saldo on lokakuun lopulta 5-2-1 La Ligassa komealla maalierolla 12-3.

Vierailija Real Madrid lähti joulutauolle sarjan kakkospaikalta, mitä voidaan pitää pettymyksenä. Los Galacticos oli La Ligan syyskauden paras joukkue, mutta epäonni mm. El Clasicossa Barcelonaa vastaan sekä Bilbao-kotimatsissa ennen joulutaukoa riistivät madridilaisten piikkipaikan.

Valkopaitojen päävalmentajaksi palannut Zinedine Zidane on saanut Realin kiistatta kovaan iskuun, mikä tietää hyvää myös kevään Mestarien liigan jatkopeleihin.

Joukkue on ollut La Ligassa poikkeuksellisen vähämaalinen. Todella harvoin on nähty tilanne, että Real Madridin puolustus on sarjan eliittiä. Päästettyjä maaleja on vain 12 kpl 18 ottelussa – ainoastaan Atletico Madrid ja Athletic Bilbao ovat Realin edellä.

Kotijoukkue Getafe on myös pärjännyt pääasiassa tiiviin puolustuspelinsä ansiosta. Sen verkkoon on tehty viidessä edellisessä kotimatsissa ainoastaan yksi osuma. Luvassa on vähämaalinen ja tiukka Madridin paikallispeli, jossa on vastakkain kaksi tiivistä puolustusta.

Betsaamme alle 2,5 maalia n 1,85 kertoimella. Todennäköisyysarvio tapahtumalle peräti 61%. Tämän lisäksi myös Getafen tasoitusvedot ovat hyvinkin pelattavia. Esimerkiksi Getafe +0,5 handicapille saa 1,95 -tasoisia kertoimia joka puolelta.

Espanyol-FC Barcelona (klo 22:00)

Lauantain päättää Barcelonan derby, jossa vastakkain on kaksi hyvin erilaisen kauden pelannutta joukkuetta.

Espanyol lähtee haastamaan isoveljeään mielenkiintoisesta asetelmasta. Joukkueen kausi on ollut tähän asti karmiva pettymys, mutta seurajohto teki joulukuussa muutoksia. Pablo Machin sai kenkää, ja uudeksi päävalmentajaksi siirtyi Abelardo.

Kotijoukkueen trendi on suorastaan järkyttävä, joten Abelardolla riittää tekemistä. Espanyolin verkkoon on tehty vähintään kaksi maalia 7/8 edellisestä ottelusta. Näiden matsien saldo on myös 0-2-6, minkä vuoksi seura on vajonnut jo sarjajumboksi.

Vierailija FC Barcelona on La Ligan piikkipaikalla, eli tasoero ei voisi olla paperilla suurempi. Joukkue lähti joulutauolle voitto taskussa, sillä Alaves kaatui helposti kotikentällä maalein 4-1. Barcelona vältti myös tappion Real Madridille El Clasicossa, vaikka olikin heikompi joukkue.

Kokonaisuutena Barcelona ei vakuuta juuri nyt. Kun katsotaan joulukuun otteluiden xG-lukuja, niin Barcelona oli jopa heikompi Real Madridia, Real Sociedadia sekä Atletico Madridia vastaan. Sen vastustajat ovat luoneet jatkuvasti yllättävän paljon maalipaikkoja.

Tällä hetkellä sarjassa on viisi parempaa puolustusta kuin FC Barcelonalla. Joukkueen peleissä on nähty peräti 3,78 maalia per ottelu.

Espanyolin uusi päävalmentaja pyrkii laittamaan takalinjat ojennukseen, mutta tämä prosessi ottaa oman aikansa. Muutos ei ole helppoa viikossa, ja FC Barcelona on pahin mahdollinen testi. Emme usko Espanyol-puolustuksen tiivistyvän tarpeeksi, mutta joukkue todennäköisesti piristyy ja laittaa Barcelonalle kampoihin uudella sykkeellä.

Paras pelivalinta on näistä lähtökohdista yli 2,5 maalia in 1,60 kertoimella. Voit myös betsata aasialaisen yli 3,0 maalia, jolle on tarjolla 2,00 -tasoisia kertoimia monessa paikkaa. Eiköhän Espanyolin verkko veny tälläkin kierroksella.

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *