Dalen +1,5

KERROIN

1.85
0
pv
0
t
0
min
0
s

Helsingborg +1,5

Kal-Hel: alle 10,5 maalia

Ruotsin Superliiga tarjoaa lauantaina kolmen ottelun kierroksen, josta löytyy myös hyvää pelattavaa. Tapetille nostetaan Mullsjö-Dalen sekä Kalmarsund-Helsingborg.

Mullsjö-Dalen (klo 17.00)

Mullsjö on ollut yksi kauden parhaista joukkueista eikä suuresta valmentajaruletista huolimatta ole ollut kentän puolelle sekaisin. Viimeiset seitsemän ottelua ovat tuottaneet peräti viisi voittoa ja ainoat tappiot on tullut gigantti-kaksikolle Falun, Storvreta. MAIS saa kasaan kaksi todella vahvaa viisikkoa joissa terävimpää kärkeä edustavat Jann Zaugg, Tim Braillard sekä Sebastian Palmqvist. Puolustuksessa Kasper Hedlund, Joel Dagman, Oskar Malmgren ja Daniel Gidske muodstavat todella vahvan nelikon. Maalivahtikaksikko Larsson-Lööf on esiintynyt edukseen, joten tällä hetkellä Mullsjösta on hyvin vaikea löytää heikkoa kohtaa.

Viime kauden sensaatio Dalen ei aivan ole samaisessa lennossa ja seitsemästä viime ottelusta on irronnut ainoastaan kaksi voittoa. Tällä periodilla joukkue on kuitenkin niistänyt hallitsevanmestarin Storvretan sekä sensaatiomaista kautta pelaavan Pixbon päänahat, joten mitään paniikkinappulaa on aivan turha painaa pohjaan. Suurimmat puutteet löytyvät tuttuun tapaan hyökkäyspäästä mutta toisaalta erinomainen puolustus sekä sarjan paras maalivahti kompensoivat hyvin paljon tuota osa-aluetta.

Mullsjö on yksi niistä joukkueista joita vastaan ei mielellään vetoja laittaisi, mutta nyt markkina on yksinkertaisesti hinnoitellut kotijoukkueen poskettoman suureksi suosikiksi. Toki MAIS kotikentällään on suosikki mutta ei tasoero missään tapauksessa kertoimien mukainen ole. Dalen on erittäin tasainen sekä laadukas joukkue eikä keskinäinen historiakaan juuri tasaisempi voi olla. Ennakkoon hyvin vähämaalisen sekä tarkan ottelun paras pelivalinta löytyy vieraiden puolentoista maalin tasoituksesta, jolle tarjoilee markkinoiden kärkikertoimen.

Kalmarsund-Helsingborg (klo 18.00)

Suurin odotuksin kauteen lähtenyt Kalmarsund löytyy edelleen pudotuspeleihin oikeuttavalta kuudennelta sijalta mutta kyllä joukkue parastaan saa laittaa kehiin mikäli se tuon position mielii runkosarjan loppuun asti pitää. Alla on kolme perättäistä voittoa mutta toisaalta vastassa on ollut kaikki sarjan jumbo-joukkueet, eikä sinisten tekeminen näissä juurikaan ole vakuuttanut. Kim Nilsson ja Markus Johanssonin takana Simon Nilsson on ottanut selkeää viittaa yllensä iskemällä viimeiseen kolmeen otteluun peräti kuusi maalia. Muuten taustatuki on jäänyt yllättävänkin laihaksi. Kalmarsund on sarjan vähämaalisimpia joukkueita ja keskimäärin sen otteluissa ollaan nähty 10,2 osumaa. Ennalta heikommat ovat kaatuneet yksi toisensa jälkeen mutta itseään parempia joukkueita vastaan saldo on todella heikko 2 voittoa, 8 tappiota.

Helsingborg lähti joulutauolle todella kovassa vireessä kun se voitti viimeisestä ottelustaan neljä. Mukaan mahtui myös isot voitot Växjöstä sekä Pixbosta. Mikäli Kalmarsundilla on heittää kehiin todellinen teho-duo, pystyy Helsingborg marssittamaan askiin vielä kovemman kaksikon Nordgren-Nilsson, jotka ovat tahkoneet yhteensä 74 tehopistettä. Hirveästi taustatukea ei näillekkään ole tarjolla, joskin Max Wahlgren oli joukkueelta erinomainen kaappaus ja tekee kakkosviisikosta heti alati vaarallisemman. Helsingborgin otteluissa ei myöskään maaleilla mässäillä ja joukkueen vahvuudet löytyvät todella tiiviistä puolustuspelistä jonka viimeisenä lukkona torjuu erinomainen Jonathan Edling.

Luvassa on todella tasainen kamppailu sillä pelivoimaltaan joukkuee ovat täysin samalla viivalla. Kalmarsund omaa hieman normaalia suuremman kotiedun mutta toisaalta Helsingborg on ollut peräti sarjan toiseksi paras joukkue vieraskaukalossa. Me emme millään saa tehtyä Kalmarsundista yli 60% suosikkia ja pelit isketään ehdottomasti vieraiden puolesta. Tämän matalammaksi ei myöskään maaliodotus sarjassa asetu joten lisävihjeenä isketään pelimerkit myös alle 10,5 maalille.

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *