Classic +0,5

KERROIN

1.72
0
pv
0
t
0
min
0
s

Salibandyn Champions Cup pelaillaan Ruotsin Gävlessä ja mukana ovat Suomen, Ruotsin, Tsekin ja Sveitsin hallitsevat mestarit. Eilen pelatuista välieristä hyvinkin odotetusti tämän illan finaaliin kampasivat ruotsalainen Storvreta sekä tamperelainen Classic. Kutkuttava taisto käyntiin klo 20.00.

Ruotsin mestari Storvretan alku Ruotsin Superliigassa oli todella tahmea mutta sittemmin kone on saatu jälleen toden teolla käyntiin ja kotimaan kamaralla alla on kevyt kymmenen ottelun voittoputki, joka on siivittänyt Uppsalalaiset aina sarjan piikkipaikalle asti. Joukkue vilisee maan tähtiä etunenässä hyökkääjä Alexander Rudd joka on eittämättä yksi lajin valovoimaisempia yksilöitä. Taustatukea hyökkäyspäässä tarjoilee Albin Sjögren sekä Henrik Stenberg. Pakkikalusto joukkueessa on aivan tolkuttoman kova: herrat Nilsberth, Samuelsson, Gustafsson ja Sunstedt ovat kaikki vakiokasvoja maajoukkueessa joten laatua todellakin löytyy. Maalilla torjuu Viktor Klintsen joka on floppi alun jälkeen petrannut, muttei ole vielä yltänyt lähellekkään parastaan.

Tampereen Classic on dominoinut suomen kenttiä jo useamman vuoden ja poika salibandyliigasta on tänäkin vuonna kovaa vauhtia lipumassa Näsinneulan kupeeseen. Joukkueesta löytyy peräti kymmenen tuoretta maailmanmestaria, joten ei joukkue paperilla juuri illan vastustajalleen kalpene. Nico Salon johtama ykkösviisikko oli samassa muodossa Prahan MM-kisoissakin eikä classic-viisikko kyseisissä kekkereissä ainakaan jalkoihin jäänyt. Puolustuksessa Krister Savonen on maailman paras pelipaikallaan ja kokeneet ketut Juha Kivilehdon johdolla ovat tottuneet pelaamaan isoissa peleissä. Maalinsuulla Lassi Toriseva on ollut hyvä ja ennenkaikkea hyvin varmaotteinen.

Vaikka Classicin pelaajat ovat voittaneet käytännössä jo kaiken mahdollisen on Champions Cupin voitto kiertänyt, ylipäätänsä suomalaiset kaukaa ja ruotsi on napsinut kirkkaimmat mitallit hyvinkin useasti näistä kekkeräistä kotiin. Nyt tilanne on hyvinkin mielenkiintoinen sillä Classicilla on loistava sauma hiljentää länsinaapurit ja pokata pysti Tampereelle. Paperilla joukkueet ovat täysin samalla viivalla, joskin Storvreta omaa hivenen laajemman materiaalin joka näkyy etenkin kolmoskentällisiä vertaillessa. Pelilisesti joukkueiden sarjat eroavat melko paljon ja etenkin ruotsalaisilla on yleensä ollut vaikeuksia sopeutua suomalaisten joukkueiden pelitempoon. Harjoituskaudella Classic murjoi Storvretan yli tylyin 10-3 lukemin eikä ”vierasvoitto” tänäänkään kaukana ole. Sotvreta on kärsinyt pienistä sairasteluista joten on mahdotonta nähdä Classicia juuri minkäänlaisena altavastaajana. Poimitaan vetoihin in huipputarjous Classic +0,5 kohteelle, jossa siis jo tasapelikin riittää lunastukseen. (Panossuositus 3/5)

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!