Carlisle 1X2

KERROIN

11
0
pv
0
t
0
min
0
s

Englannin FA Cupin kolmas kierros pelataan perinteisesti vuoden ensimmäisenä viikonloppuna. Silloin mukaan tulevat myös kaikki huippuseurat, mikä tekee kierroksesta mielenkiintoisen. Tämän lauantain Vakio sisältää siis cup-otteluita.

Nykyisin Valioliigan joukkueet lepuuttavat pitkälti ykkösmiehiään myös FA Cupissa. Vakion pelaaja voi saada merkittäviä etuja odottamalla avauskokoonpanot, jotka julkaistaan noin tuntia ennen otteluiden alkua.

Jokaisen kohteen perässä on sen 1-X-2 todennäköisyysarvio. Vertaa näitä lukuja Vakion peliprosentteihin, niin löydät parhaat yli- ja alipelatut kohteet.

1: Preston-Norwich (44-27-29)

Vahvan Championship-kauden tahkonnut Preston on pelannut surkean viikon. Joukkue hävisi viime sunnuntaina Readingille kotona 0-2 ja uuden vuoden päivänä Middlesborolle samoin lukemin. Tätä ennen PNE oli tunnettu sarjan kovimpana kotijoukkueena. Norwich menetti puolestaan 1-0 johdon Palacea vastaan 1-1 -tasapeliin. Kanarialintujen voitoton putki vain jatkuu, joten putoaminen näyttää yhä todennäköisemmältä. Cup tarjoaa molemmille mahdollisuuden kääntää tuloskunto parempaan. Teemu Pukki -ilmiö näkyy taas peliprosenteissa, vaikka Suomen tähtihyökkääjä on varmuudella sivussa. Vain 38% pelattu Preston on vahvana kotijoukkueena maistuva ja alipelattu varma.

2: Brighton-Sheffield Weds (54-26-20)

Brighton aloitti vuoden hyvin pusertamalla kotitasapelin Chelseaa vastaan, kuten myös tipsasimme pelivihjeissämme. Seagulls pelaa hyvää kautta, eikä joukkueella pitäisi olla suurempia ongelmia putoamisen suhteen. Sheffield Weds hävisi puolestaan jo kolmannen pelinsä peräkkäin Hullia vastaan. Tätä ennen tuli turpiin myös Cardiffilta ja Stokelta. Hienon kauden pelannut joukkue on hyytynyt pahemman kerran joulupyhien aikaan. Brighton ansaitsee selkeä suosikkiaseman, vaikka joukkue lepuuttaakin takuulla ykkösmiehiään. Samaa voidaan kuitenkin olettaa vierailta. 55% pelattu kotivoitto kelpaa oikein merkittynä varmaksi. Alavireinen Sheffield tuskin venyy yllätykseen.

3: Fulham-Aston Villa (41-25-34)

Fulhamin kausi on ollut Championshipissa pieni pettymys, sillä joukkueen odotettiin dominoivan sarjaa. Taskussa on silti playoffs-paikka, joten ei syksy nyt penkin alle ole mennyt. Vuosi 2020 alkoi epäonnisella kotitappiolla Readingille – Fulham oli xG:n valossa selvästi vahvempi. Aston Villa otti todella tärkeän voiton Burnleyn vieraana maalein 1-2. Villa on ollut joulukuussa pelottavan heikko, ja otti lukua kotona jopa Norwichia vastaan 1-0 voitosta huolimatta. Burnley-voitto oli varmasti kova itseluottamuksen kannalta. Tämä matsi haiskahtaa maaleille ja varsin tasaiselle väännölle. Merkitään Vakioon 1_2, kun peliprosentit ovat hyvin kohdallaan.

4: Southampton-Huddersfield (58-24-18)

Southampton on päässyt erinomaiseen iskuun ja kaatoi uuden vuoden kunniaksi Tottenhamin kotonaan 1-0, kuten myös aiemmin viikolla vihjasimme. Saints on pelannut neljä edellistä matsia saldolla 3-1-0 ja yhdeksän peliä saldolla 5-2-2. Huddersfield romahti puolestaan 2-1 johdosta 2-5 -kotitappioon Stokea vastaan. Vasta edellisenä lauantaina joukkue oli pelannut yhden kauden parhaista otteluistaan Blackburnin isäntänä. Southampton on selvä suosikki, mutta tuskin riskeeraa ykkösmiehiään. Huddersfieldilla on yllätyssaumat, joita haetaan tässä kohteessa myös lapulle. Valitaan siis 1_2 ja poimitaan kotivoiton rinnalle vain 14% merkitty Huddersfield. 1X2 on myös ok.

5: Watford-Tranmere (78-15-7)

Syksyn surkein Valioliigajoukkue Watford heräsi henkiin joulukuussa. Hornets on ehtinyt vaihtaa jo päävalmentajaakin kaksi kertaa. Nyt taskussa on huikeat kolme kotivoittoa putkeen Wolvesista 2-1, Aston Villasta 3-0 ja Manchester Unitedista 2-0. Tranmere kuuluu League 1:n surkeimpiin joukkueisiin. Takana on 1-4 kotitappio Coventrylle, ja joukkueella riittää tekemistä sarjapaikkansa kanssa. Watfordilla on varsin kelvollinen penkki, joten joukkue saa jättisuosikin aseman, vaikka lepuutuksia olisi luvassakin. Ykkönen on jopa aavistuksen alipelattu, joten kyseessä on erinomainen varma.

6: Wolves-Manchester United (38-27-35)

Wolves hävisi hieman yllättäen uuden vuoden avauspelinsä Watfordin vieraana. Joukkue sai pelata myös pitkään ylivoimalla, mutta ei saanut tarvittavaa maalia aikaan. Sudet ovat tahkonneet kapealla materiaalilla myös Eurooppa-liigaa, joten FA Cup voi jäädä matalalle prioriteetille? Manchester United taipui Arsenalin vieraana 2-0. Esitys oli heikko, mutta tätä ennen takana oli pitkä lista hyviä otteluita. Vierasjoukkueen etuna on varsin leveä penkki, josta riittää kelvollisia vaihtoehtoja myös avainmiesten lepuutuksiin. Unitedin motivaatio lienee korkeammalla jatkopaikan suhteen, joten ottelun lähtökohdat ovat hyvin tasaiset. Vakion peliprosentit ovat niin vinossa vieraille, ettei Unitedia voi millään poimia varmaksi. Valinta on siis 1_2.

7: Leicester-Wigan (80-12-8)

Leicester nappasi vakuuttavan vierasvoiton Newcastlesta uuden vuoden päivänä maalein 0-3. Joukkue oli lepuuttanut nimimiehiään edellisellä kierroksella, josta tuli B-miehilläkin 1-2 voitto. Kettujen motivaatio lienee FA Cupiin korkealla, kun muuta kisaa ei ole Valioliigan lisäksi käynnissä. Wigan kuuluu Championshipin heikoimpiin. Latics onnistui kuitenkin yllättämään Birminghamin vuoden 2020 ensimmäisessä ottelussa maalein 2-3. Kyseessä oli ensimmäinen voitto neljääntoista otteluun. Vaikka Leicester peluuttaakin todennäköisesti B-miehistöään, joukkue hoitelee matsin kahdeksan kertaa kymmenestä. Tuskin Wigan on myöskään lähelläkään parhaillaan. Ykköstä ei kannata missään nimessä varmistella.

8: Bournemouth-Luton (66-22-12)

Bournemouth taipui West Hamin käsittelyssä maalein 4-0. Kyseessä oli taas yksi tappio lukemattomien aiempien jatkoksi. Cherries on romahtanut talven edetessä todella heikkoon kuntoon. Luton on täysin vastaavassa vireessä Championshipin puolella. Lupaavasti syksyn aloittanut sarjanousija on pudonnut heikkojen tulosten myötä jo sarjan jumboksi. Bournemouthilla riittää monta kelvollista miestä myös penkillä hoitelemaan tällaiset matsit. Kotijoukkueelta voidaan jopa odottaa normaalia kovempaa panostusta, sillä tämä miehistö tarvitsee itseluottamusta tuovaa voittoa. Jatketaan varmojen tiellä, sillä ykkönen on hieman jopa alimerkitty.

9: Manchester City-Port Vale (91-6-3)

Manchester City aloitti vuoden 2020 kotivoitolla kovakuntoisesta Evertonista. City oli ottelussa selvästi parempi ja ansaitsi pisteet. Joukkue käytti myös rotaatiota, ja odotettavissa on useita nimimiehiä lauantain otteluun. City on hallitseva FA Cupin mestari, ja Pep haluaa varmasti pokaalin tänäkin vuonna. Port Vale pelaa Englannin neljännellä sarjatasolla, joten tasoero on hirmuinen. Kotivoittoon päädytään yli yhdeksän kertaa kymmenestä. Vaihtomerkkejä on turha viljellä, kun kotivoitto on vieläpä 10% alipelattu.

10: Fleetwood-Portsmouth (43-26-31)

Fleetwood ja Portsmouth voittivat arvonnassa, sillä vastakkain on kaksi League 1 -tason joukkuetta. Molemmat kuuluvat sarjan todella tasaiseen ylempään keskikastiin, eikä tasoeroa ole kuin nimeksi. Fleetwood on vahvassa iskussa ja hävinnyt 11 ottelusta vain yhden saldolla 6-4-1. Portsmouth pelasi puolestaan hurjan voittoputken marras-joulukuussa, joka on nyt alkanut hyytyä. Nykyvire tukee hieman Fleetwoodia, jonka kotisaldo on myös vakuuttava tältä kaudelta. Jostain syystä Vakion pelikansa on merkinnyt ykköstä vain 34%, joten se kelpaa erinomaisesti kupongille – miksei varmaksi asti.

11: Brentford-Stoke (57-24-19)

Brentford aloitti vuoden tyylikkäästi ja möyhensi Bristol Cityn vieraissa peräti maalein 0-4. Bees pelaa parasta kauttaan vuosikausiin ja taistelee ehdottomasti noususta Valioliigaan. Stoken sesonki on sujunut täysin päin vastaisissa merkeissä. Potters on rämpinyt jopa putoamisviivan alapuolella pitkät pätkät. Kurssi on alkanut korjaantua vasta parin viime kuukauden aikana, ja joukkue nappasi myös uuden vuoden avauspelissä komean 2-5 voiton Huddersfieldista. Kaksikon välillä on todella selvä laatuero kotijoukkueen hyväksi. Todennäköisesti molempien fokus on Championshipissa tällä kaudella, joten lepuutuksia varmasti nähdään. Vakiokansa on jättänyt Brentfordin aivan liian pienelle kannatukselle, joten 48% merkitty kotivoitto käy varmaksi oikein hyvin.

12: Cardiff-Carlisle (72-17-11)

Kotijoukkue Cardiff romahti pahemman kerran keskiviikkona häviten QPR:n vieraana 6-1. Walesilaisjoukkue pelasi kauden surkeimman ottelunsa vain pari päivää hienon Sheffield Weds- voiton jälkeen. Kokonaisuutena kausi on ollut hieman alavireinen, mutta Championshipin tasainen kärki ei ole karannut. Carlisle kuuluu League 2:n alempaan keskikastiin, eikä joukkue ole edes erikoisessa pelivireessä. Cup voisi tarjota sauman piristää kautta, etenkin, kun Cardiff ei näytä olevan parhaimmillaan. Haistellaan tässä yllätystä ja muurataan kohde umpeen.

13: Reading-Blackpool (56-24-20)

Reading aloitti vuoden erinomaisesti kaatamalla Fulhamin vieraissa 1-2. Royals on ollut nousuvireessä jo pidemmän aikaa ja voittanut jopa neljä edellistä liigapeliään putkeen. Heikosti alkanut syksy on muisto vain. Blackpool pelaa sarjaporrasta alempana ja syöksyy taulukossa toiseen suuntaan. Seasiders on hukannut hienon vireensä, eikä takana ole yhtään voittoa viiteen matsiin. Joukkueen vierassaldo on mielenkiintoinen 2-8-2, eli Blackpool on ollut todella ikävä vastustaja reissupeleissä. Haetaan tässäkin kohteessa yllätystä, kun Reading on aavistuksen vielä ylimerkitty.

Huom. Tämä kuponki jää yllä olevan suositusten mukaisesti hyvin suosikkipainotteiseksi, mutta toisaalta myös poikkeuksellisen halvaksi.

On hyvä idea sotkea mukaan myös yllätyksiä oman maun mukaan. Kohteet 5,7,8,9 muodostavat todella osuvan ja hyvän rungon varmoina – niihin ei kannata tuhlata vaihtomerkkejä.

Kyseessä on myös bonusvakio, jossa 13 oikein -voittoluokkaan lisätään 100 000 euroa rahaa.

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *