HIFK-Pelicans O5.5

KERROIN

2.05
0
pv
0
t
0
min
0
s

Liigassa pelataan perjantaina neljän ottelun tynkäkierros. Tällä kertaa value löytyy otteluista, joiden kotijoukkueina ovat kaksi kauden suurimmista alisuorittajista.

KalPa-Sport

Kotijoukkue KalPa lähti kauteen varsin maltillisin odotuksin. Viime kevät päättyi rajuun pettymykseen, joten Kuopiossa haetaan nyt uutta nousua Tommi Miettisen johdolla. Pistetili on karttunut toistaiseksi varsin hitaasti.

KalPa on voittanut vasta yhden ottelun varsinaisella peliajalla, mutta joukkuetta ei voi syyttää yrityksen puutteesta. Kuopiolaiset olisivat voineet hyvin voittaa kolme tai neljä kauden viidestä kotipelistään.

Tällä hetkellä KalPan kuntopuntari näyttää tuloksissa mitattuna heikolta, mutta taustalla on myös paljon hyvää. Joukkueella on kaikki aseet kääntää kurssi parempaan. Etenkin puolustuspeli on saatava ojennukseen, sillä Eero Kilpeläinen ei voi kannatella joukkuetta yksin.

Vierasjoukkue Sport on Ilveksen ohella ainoa joukkue, joka löytyy KalPan alapuolelta sarjataulukosta. Vaasalaisten heikko syksy sai eilen jatkoa Tampereella, josta saldoksi jäi 5-1 tappio Tapparan vieraana.

Vaasalaisten peliesitykset eivät ole erityisen huonoja xG:n valossa. Joukkue loi myös Tapparaa vastaan riittävästi maalipaikkoja, mutta hävisi ottelun vastustajan ylivertaiseen viimeistelyyn.

Huolestuttavaa on se, että kumpikin Sportin kahdesta voitosta on tullut vastustajan umpisurkean pelaamisen ansiosta. Viime viikolla Pelicans lahjoitti pisteet Vaasassa, ja avausvoitto tuli KooKoon maalivahtipelin suosiollisella avustuksella.

Uskomme KalPan parantavaan pistetahtiaan kauden edetessä. Kuopiossa on saatu valmistautua otteluun rauhassa pari päivää, kun taas Sportilla voi painaa jaloissa vielä eilinen matsi Tapparaa vastaan.

Pelataan ilta KalPan voittoa kertoimella 1,96. Panos pidetään maltillisena (2/5), sillä kertoimissa ei ole paljon ilmaa.

HIFK-Pelicans

HIFK on sarjataulukon perusteella Liigaan kriisijoukkue. Stadilaiset rankattiin ennen kauden alkua yhdeksi suurimmista suosikeista, sillä kasassa oli todella vahva kokonaisuus.

Syyskausi lähti väärille raiteille heti avausiltana Lahdessa, jossa IFK hävisi rajusta dominoinnista huolimatta maalein 0-3. Tämä trendi on piinannut stadilaisia kierroksesta toiseen.

HIFK voidaan nimittää helposti Liigan epäonnisimmaksi joukkueeksi. Se on ollut tilastojen valossa vahvempi lähes jokaisessa ottelussa ja luonut valtavasti maaliodottamaa. Viimeisin esimerkki oli viikon takainen kotiottelu Tapparaa vastaan, mikä päättyi lukemiin 1-2. Oikeampi tulos olisi ollut 4-2.

Vierailija Pelicans aloitti kauden kotivoitolla IFK:sta. Lahtelaiset pelasivat viisi ensimmäistä ottelua tappioitta, mutta viikon aikana on tullut lunta tupaan oikein urakalla. Ensin Pelicans hävisi Sportille kotonaan 3-5, ja tätä selkäsaunaa seurasi 2-7 -tappio kriisiseura Ilvekselle keskiviikkona.

Emme tuomitse Pelicansia näiden tappioiden myötä liikaa, sillä tuloksissa näkyy myös satunnaisuutta ja lahtelaisten virheitä. Jos katsotaan puhtaasti xG-lukuja, niin molemmat tappiopelit olivat tasaisia. Trendi on kuitenkin huolestuttava ennen vaikeaa Helsingin vierailua.

Toistaiseksi HIFK:n luomat paikat eivät ole realisoituneet maaleiksi, mutta ennen pitkään trendi kääntyy. Nyt vastaan asettuu Pelicans, jota pidämme edelleen yhtenä liigan runsasmaalisimmista joukkueista.

Olemme tipsanneet over-betsiä Pelicansin kahteen edelliseen otteluun, ja samalla linjalla jatketaan myös Helsingissä. Haparoiva lahtelaispuolustus voi hyvinkin olla sopiva vastus HIFK:lle juuri nyt. Jos stadilaiset alkavat hyödyntää paikkansa, niin ottelussa nähdään helposti yli viisi maalia.

Lapulle kelpaa erinomaisesti in yli 5,5 maalia kertoimella 2,05.

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *