Linköping +2,5

KERROIN

1.72
0
pv
0
t
0
min
0
s

Växjö +0,5

Ruotsin Superliiga tarjoilee keskiviikon kunniaksi peräti viiden ottelun iltapuhteen ja tarkempaan syyniin napataan Helsingborgin ja Växjön sekä Mullsjön ja Linköpingin väliset mittelöt.

Helsingborg-Växjö (klo 20.00)

Helsingborg oli vihjeenämme viikonloppuna kun se haki ison 5-9 vierasryöstön Pixbon kotiluolasta. Voiton takuumiehinä häärivät jälleen Linus Nordgren (2+1) sekä Jonathan Nilsson (3+2). Joukkueella on menossa melko haasteellinen jakso ja viimeisessä viidessä ottelussaan se on pääasiassa kohdannut sarjan kärkijoukkueita, joihin me emme tätä itse mukaan laske. Helsingborgin pelityyli on hyvin puolustusvoittoinen ja useasti joukkueen pelit ovat katsojan näkökulmasta melko tylsiä. Hyökkäyspäässä kaikki on käytännössä muutaman tähtipelaajan yksilösoritusten varassa joten ei ole yllätys, että laatujoukkueita vastaan se ei juuri maaleilla mässäile. Jonathan Edling lukeutuu tolppien välissä aivan sarjan parhaimpiin torjujiin ja luonnollisesti aloittaa jälleen maalinsuulla. Uutuushankinta Max Wahlgren huilasi viime ottelussa pienen vamman takia, mutta tietojen mukaan mies palaa kokoonpanoon tässä kamppailussa.

Växjö on toipunut lokakuun loppupuoliskon mahalaskusta ja viimeisistä viidestä ottelustaan se on saalistanut kolme voittoa, joista isoimpana viimeksi huiman lopun jälkeen juhlittu derby-voitto Kalmarsundista. Växjön otteita on pitkin kautta leimannut selkeä ailahtelevuus mutta pikku hiljaa Viperskin alkaa löytämään omaa peliään. Växjön joukkue on erittäin tasainen ja yhteensä viisi pelaajaa seilaa tällä hetkellä vähintään piste per ottelu-tahdissa. Vipers on koko alkupuoliskon kaudesta tullut toimeen myös ilman muutamaa kärkipelaajaansa kuten Linus Perssonia sekä Niklas Ramirezia, joiden paluu kentille lähestyy kovaa vauhtia. Maalinsuulla kaksikko Svensson-Kastengren on yksi sarjan tasaisimpia joista ensinmainittu saanee pelivuoron tähän kamppailuun.

Helsingborg on ollut koko kauden erittäin heikko kotijoukkue eikä se ole kahdeksasta kotiottelustaan napannut kuin kaksi voittoa. Haaste ei tänään paljoa viimekertaisesta helpotu ja isosta Pixbo voitosta huolimatta samanlainen esitys ei tässä tule voittoon riittämään. Växjö on viimeisistä kymmenestä keskinäisestä kohtaamisesta vienyt nimiinsä peräti seitsemän ja syksyllä joukkeuiden kohdatessa se oli maltillisista 3-2 lukemista huolimatta kentällä selvästi parempi. Vipers nappaa Helsingborgista vähintään pisteen matkaansa noin kuusi kertaa kymmenestä joten in kova markkinatoppi napataan kupongille talteen.

Mullsjö-Linköping (klo 20.15)

Suuresti otsikoissa valmentajasekoiluidensa kanssa pyörinyt Mullsjö on ollut viime ajat erittäin kovassa lennossa ja viimeisistä seitsemästä ottelustaan se on voittanut peräti kuusi. Viimeksi MAIS haki pisteet aina hankalasta Uumajasta kun Dalen taipui jatkoajalla lukemin 6-7. Seveitsiläis hankinta Jann Zaugg on osoittautunut korvaamattomaksi hyökkäyspäässä ja Pelle Tareniuksen huima tasonnosto on nostanut joukkueen varsin varteenotetattavaksi menestyjäksi tälläkin kaudella. Materiaaliltaan Mullsjö on aivan sarjan laadukkaimpia joskin maalivahtikaksikko ei herätä allekirjoittaneessa minkäänlaista luottamusta. Erikoistilanteissa joukkue on sarjan parhaimpia ja pelillisesti siitä on vaikea löytää heikkouksia juuri nyt.

Linköping on ollut alkupuoliskon suurimpia pettymyksiä ja pudotuspelien vakiokasvo löytyy tällä hetkellä vasta sarjataulukon 10. sijalta. Me emme kuitenkaan ole missään vaiheessa pitänyt joukkuetta suurena floppina ja pelillisesti se olisi kyllä ansainnut selkeästi enemmän. Hyvä muistutus sen iskukyvystä saatiin viikonloppuna kun hallitseva mestari Storvreta kaatui rangaistuslaukauksilla. Varjojen rajamailla vaeltanut Simon Palmen alkaa vihdoin palata tasolleen ja Matej Jendrisak sekä Martin Karlsson ovat valehtelematta sarjan tasaisimpia suorittajia. Suurimmat ongelmat löytyvät puolustuksesta mutta kyllä Oskar Hovlundin sekä Olli Laineen johtama pakkikalustokin kestää vertailun esimerkiksi juuri Mullsjön kanssa.

Mullsjö on otteluun toki ansaitusti suosikki mutta ei tasoero missään tapauksessa ole näin suuri mitä kertoimet antavat ymmärtää. Linköping on sarjasijoitustaan parempi joukkue ja erittäin fyysinen ryhmä on ollut Mullsjölle aina erittäin vaikea vastus. Viimeisistä kymmenestä kohtaamisesta Linköping on vienyt voiton peräti kahdeksan kertaa ja aiemmin syyskaudellakin se veti joukkueiden keskinäisessä ottelussa pidemmän korren lukemin 5-3. Varsin matalan maaliodottman ottelussa 2,5 maalin etumatka vieraille on ohittamaton tarjous. Tämä talteen in mahtavalla 1,72 kertoimella.

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *