Sunderland (1X2)

KERROIN

2.62
0
pv
0
t
0
min
0
s

Oxford +0.5

Accrington (1X2)

Vakiossa on lauantaina poikkeuksellinen kierros. Championship-kauden päätös pelataan sunnuntaina, joten tarjolla on Valioliigan lisäksi otteluita League 1 -tasolta.

Kohteiden perässä on 1-X-2 todennäköisyysarvio. Vertaa näitä lukuja Vakion peliprosentteihin, niin löydät parhaat yli- ja alipelatut kohteet. Muista, että motivaatio näyttelee merkittävää osaa kauden päätöskierroksilla! Se on huomioituna todennäköisyysarvioissa.

1: Newcastle-Liverpool (10-22-68)

Newcastle on kuivilla pitkän ja raskaan kauden jälkeen, jonka aikana Rafa Benitez teki taas ihmeitä kapealla materiaalillaan. Harakat on pelannut hyviä matseja viime aikoina myös motivoituneempia vastustajia vastaan. Joukkueen peli-ilo on siis kunnossa, eikä Pool tule pääsemään helpolla. Liverpoolilla riittää pelattavaa, sillä jokainen matsi on pakkovoitto mestaruustaistelussa. Viikolla kärsityn 3-0 tappion myötä Klopp heittänee parhaat kehiin Newcastlessa ja käyttää tarvittaessa rotaatiota ensi viikolla, sillä Mestarien liigan finaalipaikka on niin epätodennäköinen. Pool on jättisuosikki vieraissakin ja hieman jopa alimerkitty – jätetään siis varmaksi.

2: Wolves-Fulham (70-18-12)

Wolves otti viikko sitten tärkeän voiton Watfordista vieraskentällä 1-2. Tämä sementoi joukkueen asemaa 7. sijalla, mistä voi aueta paikka eurokentille ensi kaudeksi. Susihukat ovat olleet todella vahvoja etenkin kotiotteluissaan. Fulham on suorastaan hämmentävässä kolmen ottelun voittoputkessa. Hyvä runi alkoi siitä, kun joukkueen putoaminen Championshipiin varmistui. Joukkue pelaa hyvällä motivaatiolla juuri nyt, vaikka sarjatilanne onkin sinetöity. Wolves on huomattavasti vahvempi joukkue ja voittaa seitsemän kertaa kymmenestä. Suht oikein pelattu suosikki voidaan ottaa varmaksi.

3: West Ham-Southampton (40-28-32)

West Ham on pelaillut viime viikot ilman panosta, mutta joukkue on esiintynyt silti kelvollisesti. Viime lauantaina Hammers kaatoi jopa Tottenhamin vieraissa 0-1. Southampton varmisti viikko sitten sarjapaikkansa, vaikka menettikin 3-2 johdon lopussa tasoihin. Joulukuussa alkanut kiiri uuden managerin johdolla palkittiin ansaitusti. Nyt Saints voi vihdoin pelata ilman koko kauden jatkunutta putoamisuhkaa. Vakiossa hieman ylipelatun West Hamin rinnalle kannattaa poimia vain 22% merkitty vierasvoitto. Myös X2 kelpaa tähän kohteeseen.

4: Cardiff-Crystal Palace (34-27-39)

Cardiff on pakkovoiton edessä, sillä kierrokset loppuvat kesken. Walesilaiset hävisivät heikolla esityksellä Fulhamille viikko sitten, mikä taisi sinetöidä putoamisen käytännössä. Crystal Palace on pelaillut jo hetken aikaa ilman paineita. Joukkueella on takana 0-0 -tasapeli Evertonin kanssa ja vierasvoitto Arsenalista. Palace ansaitsee suosikkiaseman myös Cardiffin kotikentällä. Ottelu on hyvin tasaväkinen, ja Cardiffin on otettava jossain vaiheessa riskejä voiton hakemiseksi. Tämä avaa taas vastaiskuja vieraille. Napataan Palace rohkeasti varmaksi, joita ei tällä kupongilla ole liikaa.

Kohteet 5-13 ovat Englannin League 1 -tason otteluita sarjan viimeiseltä kierrokselta.

5: Luton-Oxford (62-23-15)

League 1:n keulilla suvereenisti esiintynyt Luton on alkanut kompuroimaan viime peleissään. Tämä johtuu käytännössä siitä, että seura varmisti sarjanousun jo useita kierroksia sitten. Lutonin motivaatio lienee kunnossa kauden viimeisessä kotipelissä, sillä voitolla varmistuisi myös sarjan ykköstila. Oxford on noussut keskikastin turvaan kiitos loistavan huhtikuun. Yliopistokaupungin joukkue on pelannut edeltävät viisi viikkoa saldolla 6-3-0. Oxfordin vierassaldo 4-11-7 on myös mielenkiintoinen. 66% pelattu Luton kelpaa varmaksi pienillä järjestelmillä. Jos rahaa riittää, voit poimia mukaan myös ristin.

6: Bristol Rovers-Barnsley (20-23-57)

Bristol Roversin kausi tulee päättymään alemman keskikastin sijoitukseen. Joukkue on turvassa putoamiselta, joten viimeisessä kotiottelussa voidaan pelata ilman paineita. Barnsleyn erinomainen vire nosti joukkueen kakkospaikalle ja takaisin Championshipiin. Joukkue on voittoputkessa ja hakee varmasti vielä sarjan ykköspaikkaa. Jopa aavistuksen alipelattu vierasvoitto maistuu hyvin varmaksi.

7: Portsmouth-Accrington (60-25-15)

Portsmouth menetti kahden viime kierroksen aikana suoran nousupaikan Championshipiin. Barnsley kiri rinnalle ja ohi kakkoseksi, eikä Pompey voi enää nousta viimeisen kierroksen aikana yhtään pykälää. Joukkueen motivaatio on varmasti kunnossa, sillä playoffsit alkavat ensi viikolla, joten nyt on hyvä päättää kausi voittoon. Accrington sijoittuu turvalliseen keskikastiin ilman mitään pelattavaa. Joukkueiden tasoeron lisäksi kotivoittoa vahvistaa todennäköinen motivaatioero. Peräti 75% merkitty Portsmouth on kuitenkin niin pahasti ylipelattu, että X2 tai 1X2 ovat ainoat järkevät vaihtoehdot. On myös mahdollista, että Portsmouth lepuuttaa avainmiehiään rasituksen jäljiltä.

8: Southend-Sunderland (29-26-45)

Southend taistelee putoamista vastaan tiukassa viiden joukkueen nipussa, jotka ovat kaikki kolmen pisteen sisällä toisistaan ennen päätöskierrosta. Tasapeli ei välttämättä joukkueelle riitä, joten Southendin motivaatio on tapissaan. Sunderland on hukannut suoran nousun kolmen tappiottoman ottelun myötä. Motivaation luulisi silti olevan kohdallaan, sillä Sunderland voi vielä saavuttaa myös ”kotiedun” playoffseihin. Vakiossa kohde on pelattu aivan oikein. Tasapelin riski on ennakkoon pieni, joten haetaan tähänkin vaihtoehdoksi 1_2.

9: Charlton-Rochdale (56-24-20)

Charlton on ollut viime viikot hyvässä iskussa, mutta joukkueen rahkeet eivät riittäneet tällä kaudella aivan suoraan nousuun. Addicks on ollut etenkin kotonaan kivikova saldolla 15-5-2. Rochdale on keskikastissa, mutta niin ikään vahvassa vireessä. Vapautuneesti pelaava joukkue on voittanut neljä viidestä edellisestä liigapelistä. Rochdale on myös ollut hyvä vieraskentällä, jossa se on tehnyt jopa enemmän maaleja kuin kotona. Charlton suosikkiasemaa on liioiteltu rajusti Vakiossa, joten ohitetaan peräti 70% merkitty ykkönen.

10: Doncaster-Coventry (51-26-23)

Doncaster joutuu hikoilemaan vielä päätöskierroksen tosissaan. Roversin kompurointi on tiputtanut sen viime viikkoina vain yhden pisteen päähän 7. sijalla olevasta Peterboroughista. Motivaatio on siis kunnossa. Coventry on sen sijaan pari pykälää alempana. Joukkueen puhti ei aivan riittänyt playoffseihin, joten päätöskierroksella ei ole enää pelattavaa. Motivoitunut Doncaster voittaa vähintään kerran kahdesta ja kelpaa 49% pelikannatuksella hyvin varmaksi.

11: Peterborough-Burton (52-26-22)

Edellä mainittu Peterborough pelaa oman ottelunsa Burtonia vastaan. Joukkueen maaliero on Doncasteria heikompi, joten Boron on voitettava väkisin oma ottelunsa playoffs-paikan saamiseksi. Burton on kelpo joukkue pari pykälää alempana, eikä varmasti antaudu aivan helposti. Kotivoille voidaan kellottaa tässäkin motivaatioedun myötä hieman yli 50 pinnan todennäköisyys. Vakiokansa ei ole pahemmin pielessä, joten Peterboroughista voi poimia osuvana ja motivoituneena varman.

12: Wycombe-Fleetwood (43-29-28)

Wycomben ja Fleetwoodin välinen ottelu on klassinen päätöskierroksen höntsä, jossa kummallakaan joukkueella ei ole panosta. Wycombe on ollut hyvä kotonaan, sillä kyseessä on ainoa joukkue taulukon alemmalla puoliskolla, joka on voittanut kotonaan yhdeksän kertaa. Joukkueiden pelivireessä tai pelivoimassa ei ole suurempaa eroa, joten kotivoitto toteutuu hieman yli neljä kertaa kymmenestä. Vakiossa kohde on pelattu suht oikein, mutta tasapeli on saanut hieman liian suuren kannatuksen. Kannattaa ampua tämä kohde tukkoon, jos rahat vain riittävät.

13: Plymouth-Scunthorpe (44-25-31)

Päätöskohteessa riittää pelattavaa, sillä Plymouth sekä Scunthorpe taistelevat molemmat viimeisen säilyjän paikasta. Scunthorpen on pakko voittaa ottelu ja niin myös Plymouthin, jos sijalla 20. oleva Southend saa edes pisteen omasta ottelustaan. Tasapelin riski on hyvin matala, sillä molemmat ottavat lopussa riskiä hakeakseen voittoa. Suht oikein pelattuna tämänkin kohteet järkevin valinta on 1_2.

Voit hyödyntää yllä olevia todennäköisyyksiä myös vedonlyönnin puolella. Rajakertoimen saat kaavalla 100/todennäköisyys. Esim. Plymouthin voitosta pitäisi saada yli 2,27 (=100/44) kerroin. Parhaita peli-ideoita ovat League 1 -otteluista Sunderland @ 2,62 (45%) , Accrington @ 7,97 (15%) sekä Oxford +0,5 @ 3,00 (38%)

Vakio 1

Parhaat varmat: 1:2 Liverpool, 2:1 Wolves, 10:1 Doncaster
Parhaat ohipelit: 3:X2 ohi West Ham, 7:X2 ohi Portsmouth, 9:X2 ohi Charlton

 

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!