C. Palace

KERROIN

6
0
pv
0
t
0
min
0
s

Heinäkuun ensimmäinen lauantaivakio sisältää Valioliigan ja Championshipin kohteita tuttuun tyyliin. Kupongin täytteeksi on lisätty myös yksi Serie A:n ja yksi Bundesliigan ottelu.

Jokaisen ottelun perässä on sen 1-X-2 todennäköisyysarvio. Vertaa näitä lukuja Vakion peliprosentteihin, niin löydät parhaat yli- ja alipelatut kohteet.

1: Leicester-Crystal P (48-29-23)

Leicesterin heikko vire sai jatkoa viikolla, kun Ketut taipuivat 1-2 vierastappioon Evertonille. Hienon alkukauden pelannut joukkue on haparoinut jo pidemmän aikaa, joten nyt lähes varmalta näyttänyt Mestarien liigan paikka uhkaa karata. Palacen huikea viiden voiton putki on katkennut kahteen tappioon. Liverpoolille häviävät vieraissa kaikki, ja maanantain Burnley-tappio oli epäonninen. Ei siis ylireagoida näihin tuloksiin liikaa. Vakiossa Leicester on rajusti ylipelattu, joten tarjolla on heti maistuva ohipeli. Palacelle altavastaajan asetelma sopii tunnetusti myös vieraissa, minkä lisäksi lontoolaisilla on selvä lepoetu Leicesteriin verrattuna. Merkitään lapulle X2 ja toivotaan kotijoukkueen heikon vireen jatkuvan.

2: Manchester Utd-Bournemouth (76-17-7)

Manchester United on ollut kiistatta yksi kevään parhaista joukkueista. Solskjaerin ryhmä on pelannut kahdeksan matsia Valioliigassa saldolla 5-3-0 ja näyttänyt todella vahvalta myös koronabreikin jälkeen. Nyt myös loukkaantumislista on tyhjentynyt. Bournemouth romahti 1-4 -kotitappioon viikolla Newcastlea vastaan. Cherries on hävinnyt kaikki matsit myös tauon jälkeen, joten tilanne ei näytä hyvältä. Kurssi tuskin kääntyy Old Traffordilla. Poimitaan suht oikein pelattu ja usein osuva kotivoitto varmaksi.

3: Wolves-Arsenal (46-28-26)

Wolvesin kova tuloskunto sai jatkoa viikolla Birminghamista, josta oli tuomisina 0-1 voitto Aston Villan stadionilta. Sudet ovat voittaneet kaikki matsit koronatauon jälkeen päästämättä maaliakaan ja pelanneet kahdeksan liigapeliä saldolla 5-3-0. Joukkue taistelee täysillä jopa Mestarien liigan paikoista. Arsenal palasi breikiltä kahdella tappiolla, mutta kurssi on kääntynyt viikon sisään kolmella voitolla. Southampton ja Norwich kaatuivat Valioliigassa, minkä lisäksi joukkue eteni myös FA Cupin välieriin Sheffield Unitedin kustannuksella. Fakta on kuitenkin se, että Wolves on ollut näistä kahdesta parempi joukkue pitkän aikaa. Se ansaitsee myös kavennetulla kotiedulla selkeän suosikkiaseman. Koska kotivoitto on jäänyt Vakiossa selvästi alimerkityksi, poimitaan Wolves varmaksi.

4: Chelsea-Watford (59-24-17)

Chelsean hyvä tulosputki katkesi viikolla yllättävään 2-3 -tappioon West Hamin vieraana. Joukkueen puolustus ei ollut terävimmillään, joten Williamin kaksi maalia eivät riittäneet edes pisteeseen. Tästä huolimatta, Chelsea on ollut vahvassa iskussa ja kaatoi mm. Manchester Cityn viikko sitten. Watford ei ole esittänyt koronatauon jälkeen ihmeitä. Joukkue sai hieman onnekkaan pisteen Leicesteriltä, mutta hävisi sitten Burnleyn vieraana 0-1 ja Southamptonin isäntänä maalein 1-3. Joukkue on kyllä tauluaan parempi, mutta ei tällä hetkellä parhaassa iskussa. Me olemme eri mieltä Vakion pelaajien kanssa näiden kahden tasoerosta. Kotivoitto on rajusti ylimerkitty, mutta X2 voi olla liian kova ratkaisu monien makuun. Jos budjetti vain kestää, niin merkitse kohde umpeen. Watfordin menestys palkitsisi todella maukkailla prosenteilla.

5: Blackburn-Leeds (21-29-50)

Blackburn on pelannut materiaaliinsa nähden oikein kelvollisen kauden. Joukkue kamppaili alkuvuodesta vielä playoffs-paikoista, mutta pyyhe voidaan pikkuhiljaa heittää kehään. Rovers on voittanut vain yhden seitsemästä liigapelistä ja takana on kaksi vierastappiota. Leeds jäi viikolla Lutonin isäntänä 1-1 -tasapeliin, vaikka myllytti matsia alusta loppuun. LUFC on ollut peliesitysten valossa kiistatta sarjan vahvin joukkue, mutta onni ei ole ollut aina sen puolella. Luotamme tässä kohteessa Leedsin laatuun ja nappaamme vierasjoukkueen varmaksi. Blackburnin heikko vire tuskin kääntyy tässä matsissa, eikä vierasvoitto ole saanut liikaa pelikannatusta.

6: Bristol C-Cardiff (24-29-47)

Bristol Cityn voitoton putki venyi viikolla jo kahdeksaan otteluun. Robins oli vielä vuoden vaihteessa yksi playoffs-kandidaateista, mutta joukkue on pudonnut kyllä tästä taistelusta viimeistään nyt. City on hävinnyt kaikki kolme matsiaan myös koronabreikin jälkeen. Cardiff on sen sijaan vahvassa iskussa, vaikka viikkopeli Charltonin isäntänä olikin heikko 0-0 -tulos. Tätä ennen joukkue kaatoi kovan Prestonin vieraissa ja Leedsin kotona 2-0. Walesilaiset ovat tiukasti kiinni playoffs-paikoissa, ja joukkue näyttää huomattavasti Bristolia terävämmältä juuri nyt. Kun kotietu jää normaalia pienemmäksi, voidaan Cardiffille tarjota todella selkeä suosikkiasema. Vierailla on varmasti myös jonkinlaista motivaatioetua tällaisessa asetelmassa. Vain 42% pelattu Cardiff on kelpo varma.

7: Fulham-Birmingham (50-28-22)

Fulham palasi viikolla takaisin voittojen tielle kaatamalla QPR:n 1-2 Lontoon paikallispelissä. Tätä ennen joukkue kuitenkin hävisi kaksi suoran nousun kannalta elintärkeää matsia Leedsille sekä Brentfordille. Playoffs-paikka on sentään hyvin hanskassa. Birminghamin voitoton putki venyi viikolla jo kahdeksaan otteluun. Se on toki sanottava, että kuusi näistä on tasapelejä saldolla 0-6-2. Alavireinen joukkue on valunut turhan lähelle putoamisviivaa, joten pisteitä tarvitaan vielä. Vakiossa Fulham on odotetusti ylipelattu. Tasoero ei ole tyhjillä katsomoilla näin suuri, kuin peliprosentit antavat ymmärtää. Haetaan riville arvoa ja poimitaan kupongille kerran kahdesta osuva X2.

8: Huddersfield-Preston (41-28-31)

Huddersfield sai kolmen ottelun tappioputken poikki viikolla, kun joukkue kaatoi Birminghamin komeasti maalein 0-3. Terriers on pelannut vaikean kauden ja selvästi alle tasonsa. Motivaatiota on viimeisille kierroksille enemmän kuin tarpeeksi. Preston oli vuoden vaihteessa haastaja jopa sarjan kärkikaksikolle. Liljanvalkoiset ovat menettäneet otteensa kevään mittaan totaalisesti, sillä PNE ei ole voittanut kuuteen matsiin saldolla 0-1-5. Tämän huonompaa kuuden ottelun kuntopuntaria ei koko sarjasta löydy. Playoffs-paikka on vielä saavutettavissa, mutta joukkueen esitykset eivät lupaa tähän trendiin muutosta. Huddersfield saa ottelussa reilun 40% suosikkiaseman ja kelpaa alimerkittynä hyvin varmaksi alavireistä Prestonia vastaan.

9: Stoke-Barnsley (39-32-29)

Stoken tuskien taival ei ota loppuakseen. Hurjasti alisuorittanut Potters on hävinnyt kaksi tärkeää matsia sekä Borolle 0-2 että Wiganille 0-3 ja pudonnut takaisin putoamisviivan päälle. Paineet ovat kovat, eikä sarjapaikan säilyttäminen tule helpolla. Barnsley on sen sijaan noussut kuolleista ja pelannut koronabreikin jälkeiset matsit saldolla 2-1-0 ilman yhtään päästettyä maalia. Viikolla Tykes kaatoi Blackburnin hallitusti kotona 2-0. Kahdeksan liigapelin saldo on 5-1-2, eli puolet koko kauden voitoista mahtuu tähän putkeen. Kyseessä on erittäin vähämaalinen ja tiukka matsi, jossa Stoke ei voi olla kuin marginaalinen suosikki. Ohitetaan selvästi ylimerkitty kotivoitto: X2.

10: Luton-Reading (34-30-36)

Luton ehdittiin tuomita jo varmaksi putoajaksi, mutta managerin vaihto on tehnyt ihmeitä. Hatters on ollut erinomaisessa iskussa Graeme Jonesin potkujen jälkeen. Uusi pomo Nathan Jones otti ohjat koronatauon aikana, ja Luton ei ole hävinnyt vielä hänen johdollaan yhtään matsia. Reading on puolestaan hävinnyt vaikeat pelit Brentfordia ja Derbyä vastaan. Joukkue on perustasoltaan selvästi Lutonia vahvempi, ja motivaatiota riittää vielä sarjapaikan säilyttämiseksi. Reading on kavennetun kotiedun myötä aivan marginaalinen vierassuosikki, mutta Vakiossa kotivoittoa on pelattu peräti 45%. Tarjolla on siis herkullinen vääristymä, jonka voi pelata budjetin koon mukaan joko 2 tai X2.

Nappaa Euroopan paras talletusbonus ja betsaa myös fantasyfutis-kohteita!

11: Brentford-Wigan (56-25-19)

Brentford lähti koronabreikille 5-0 voitto taskussaan Sheffieldista. Bees ei hukannut hyvää menoaan tauon aikana, sillä taskussa on kolme voittoa kolmesta ottelusta ilman yhtään päästettyä maalia. Brentford on tällä hetkellä sarjan paras joukkue heti Leedsin jälkeen. Wigan on myös aivan uskomattomassa iskussa. Latics on noussut raketin lailla putoamisviivalta keskikastiin ja voittanut Brentfordin tavoin kolme viimeisintä matsia päästämättä maaliakaan. Wiganin on pelannut kuusi liigapeliä saldolla 5-1-0 ja päästänyt maalin edellisen kerran helmikuun lopulla. Brentford on silti selvä suosikki, mutta kyllä tässä tekisi mieli myös Wiganille antaa mahdollisuus. Ota ykkösen rinnalle myös tasapeli mukaan, jos budjetti vain sen sallii.

12: Juventus-Torino (78-15-7)

Juventuksen vahva meno jatkui viikolla Genoan vieraana, josta ”Vanha Rouva” nappasi täysin ansaitun 1-3 -voiton. Torinolaiset ovat voittaneet kuusi edellistä liigapeliä saldolla 15-2 ja etenevät kohti mestaruutta. Vain Lazio roikkuu enää Juventuksen kannoilla neljän pisteen päässä. ”Pikkuveli” Torino pelaa puolestaan surkeinta kauttaan moneen vuoteen. Joukkue on hukannut täysin otteensa ja putoaa kuin kivi sarjataulukossa. Torino on pelannut kymmenen liigamatsia saldolla 1-1-8, ja ainoa oli pelitapahtumiin nähden ansaitsematon Udinesea vastaan. On hyvin vaikea nähdä miten Torino pystyisi haastamaan ”isoveljensä” tässä paikallismatsissa. Juve vie pinnat noin kahdeksan kertaa kymmenestä, eikä ykköstä tarvitse turhaan varmistella.

13: Leverkusen-Bayern Munchen (10-16-74)

Kupongin viimeinen ottelu on Saksan cupin finaali, joka pelataan Berliinissä. Kyseessä ei ole siis Leverkusenin kotimatsi. Bundesliiga saatiin päätökseen jo viikko sitten. Bayern voitti mestaruuden selvällä marginaalilla, ja joukkueen pelivire on ollut kevään mittaan aivan uskomaton. Kyseessä lienee koko Euroopan paras joukkue juuri nyt. Leverkusen jäi lopulta ulos neljän parhaan joukosta. Yksi syy oli tappio Bayernille noin kuukausi sitten maalein 2-4. ”Kusen” pääsi tuolloin jopa nopeasti 1-0 -johtoon, mutta taipui lopulta täysin ansaittuun tappioon. Tasoero ei varmasti ole tästä kaventunut, ja Bayern vie pytyn puolueettomalla kentällä noin kolme kertaa neljästä. Vakiokansa oli pahasti kujalla Bundesliigan tasoerojen kanssa jo alkukesän Vakioissa, ja sama meno näkyy jatkuvan. Vain 55% merkitty Bayern on loistava varma.

Voit hyödyntää yllä olevia todennäköisyyksiä myös vedonlyönnin puolella. Saat rajakertoimen kaavalla 100/todennäköisyys. Esimerkiksi Brentford olisi pelattava, jos saat sille vähintään 1,79 kertoimen (=100/56).

Pelikelpoisia kohteita ovat mm. Wolves @ 2,36 (46%), C. Palace @ 6,00 (23%) ja Huddersfield @ 2,70 .

Vakio 1

Parhaat varmat: 2:1 Man Utd, 12:1 Juventus, 13:2 Bayern

Parhat ohipelit: 1:X2 ohi Leicester, 7:X2 ohi Fulham, 9:X2 ohi Stoke

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *