Dalen +0,5

KERROIN

2.70
0
pv
0
t
0
min
0
s

Höllvikens -1,5

Ruotsin maaperällä juostaan jälleen reikäpallon perässä ja viikonloppu käynnistetään salibandyvihjeiden osalta kahdella kohdepoiminnalla.

Falun-Dalen (klo 17.00)

Mestarikandidaatiksi lukeutuva Falun on ollut ensimmäiset kierrokset odotetun vahva vaikka otteluohjelma ei todellakaan ole ollut helpoimmasta päästä. Selvästi tälle kaudelle nuorentunut ryhmä omaa valtavan määrän yksilötaitoa sekä maalintekovoimaa. Galante-Carlström sekä puolustaja Emil Johansson ovat molemmat keränneet seitsemän tehomerkintää ja viime kaudella läpi lyönyt Omar Aldeeb ei ole osoittautunut tähdenlennoksi. Rasmus Enstörm on toipunut pakkikomennuksesta hienosti ja on erinomainen lisä joukkueen avauspelaamiseen alakerrassa. Johan Rehn on erinomainen maalivahti ja aloittanee luonnollisesti kärkikamppailussa tolppien välissä.

Viime kaudella Storvretan ja Falunin ykköshaastajaksi noussut Dalen on jatkanut hyvää virettään ja kauden avauskierrokset ovat sujuneet näytöstyyliin maalierolla 16-4. Joukkue on aina ollut sarjan paras puolustussuuntaan ja maalilla Måns Pärsjö-Tegner on papereissamme sarjan ykköskassari. Pakisto ei nimellisesti vedä aivan vertoja muille top-4 ryhmille, mutta erinomaisella työmoraalilla varustetut keskikaistan Jonas Svahn ja Keitil Kronberg antavat tällä saralla korvaamattoman tuen. Christoffer Andersson oli erinomainen hankinta Höllvikensistä ja rightin-laituri on takonut kahteen otteluun maukkaat 6 (3+3) tehopistettä. Dalen on erittäin tasapainoinen ryhmä ja erittäin hankala vastus voitettavaksi sillä se pystyy voittamaan tarkkoja under-pelejä sekä myös näyttämään kyntensä maali-iloitteluissakin.

Falun saa ansaitun suosikinviitan kotikaukalossaan ja kyllähän se pelivoimaltaankin uumajalaiset pesee. Parhaimmat pelit löytyvät silti vieraiden puolelta. Viime kaudella Dalen ei taipunut Falunille varsinaisella peliajalla kertaakaan ja keskinäiset ottelut merkittiin uumajalaisten eduksi 2-1. Falunin uudistunut kokoonpano hakee vielä parastaan ja joukkue on avausottelut pitkälti ratsastanut ykköspyssyjensä harteilla. Nyt vastaan asettuu erittäin tasainen ryhmä joka pystyy hiljentämään jokaisen joukkueen tässä sarjassa. Luonnollisesti in 2,5 maalin tasoitus vieraille on ottelun turvallisin vaihtoehto, muuta suurin etu löytyy Dalenin puolen maalin etumatkasta, jossa siis tasapelikin riittää lunastukseen. in kärkitarjous 2,70 kelpaa kupongille noin 40% arviota vastaan.

Höllvikens-Visby (klo 17.00)

Höllvikens kävi aiemmin viikolla Helsingborgin vieraana ja toi vihjaamamme underin kevyesti kotiin. Pisteitä ei silti herunut vaan tappio tuli melko vaisunkin esityksen jälkeen lukemin 5-3. Häntäpäähän arvioitu ryhmä otti avausottelussa todella tärkeän voiton Warbergista ja nyt tilaukseen laitetaan samanlainen toisesta nousijajoukkueesta. Johannes Wilhelmsson, Daniel Pearsson ja Pontus Karlsson-Martell muodostavat erinomaisen syömahampaan ja etenkin ”päävastustajiaan” vastaan kolmikko tulee tekemään kentällä kovaa jälkeä. Puolustuksessa Tsekin maajoukkueluuta Martin Kistugen sekä Ted Nivestamin ympärille saa raknettua kaksi varsin pätevää paria.

Sarjanousija Visby toivotettiin heti avausottelussa karusti pääsarjatasolle kun alkukauden kovaa jälkeä niittänyt Pixbo ajoi yli rumin 11-3 lukemin. Keskiviikkona Visby oli hyvin lähellä yllättää kestomenestyjä Växjön mutta kolme pistettä matkasivat tässäkin vieraiden matkaan. Joukkue on Superliiga-tasolle erittäin kokematon, mutta viime kauden runko pysyi melko hyvin kasassa. Maalivahti osasto on aikalailla kunnossa ja kyllä hyökkäyksestäkin tietynlaista taitoa löytyy. Suurimmat kysymysmerkit löytyvät omasta päästä ja kyllä joukkue saanee valmistautua todellisiin selkäsaunoihin kärkijoukkueita vastaan.

Höllvikens on kotonaan ansaittu suosikki ja vaikka joukkue tuleekin olemaan sarjataulukon loppupäässä, on se pelivoimaltaan selvästi etenkin juuri Visbyä edellä. Visbyn tiukkaan otteluun Växjöä vastaan on markkinoilla reagoitu jo turhankin voimakkaasti ja vieraskaukalossa sarjajumboksi kaavailtu ryhmä tulee olemaan vaikeuksissa. Höllvikens omaa todella kovat kärkiyksilöt ja viime kausina joukkue on kaatanut päävastustajiaan todella kovalla prosentilla. Kotijoukkueen puolentoista maalin tasoitus on erinomainen valinta in mahtikertoimella.

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *