Derby 1X2

KERROIN

2.06
0
pv
0
t
0
min
0
s

Vakiovihjeessä ei olla tällä kertaa Norwich-vastaisia, eli Teemu Pukin maalit mahtuvat nyt rivisuositukseen! Tarjolla on muita maistuvia ohipelejä ylipelatuista suosikeista.

Jokaisen ottelun perässä on sen 1-X-2 todennäköisyysarvio. Vertaa näitä lukuja Vakion peliprosentteihin, niin löydät parhaat yli- ja alipelatut kohteet.

1: Norwich-Aston Villa (49-25-26)

Suomalaisten suosikkijoukkue Norwich jatkoi viikko sitten heikkoja vierasotteitaan, kuten myös vihjasimme. Canaries hävisi Palacen vieraana 2-0, eli Teemu Pukki jäi taas maaleitta. Kotona Norwich on ollut erittäin hyvä. Aston Villa pelasi tärkeän ottelun Burnleytä vastaan, mutta jäi hyvistä paikoista huolimatta 2-2 -tasapeliin. Kauden saldona on hyviä otteluita ja paljon maalipaikkoja, mutta vasta yksi voitto. Villan puolustus pettää joukkueen liian usein. Vakiokansa on ylipelannut Norwichin tälläkin viikolla, mutta varsin maltillisesti. 21% merkitty Villa on paras merkki. Merkitään ykköskohde 1_2.

2: Liverpool-Leicester (71-19-10)

Liverpool jatkoi puhdasta saldoaan viime lauantaina ja hoiteli Sheffield Unitedin vieraissa 0-1. Joukkue ei ole xG:n valossa mitenkään vakuuttava, ja vaikeuksia oli myös viikon CL-matsissa. Pool menetti 3-0 johdon Salzburgia vastaan, mutta puristi lopulta 4-3 voiton. Leicester jatkoi vahvaa menoaan murskaamalla Newcastlen kotona 5-0. Joukkue on kerännyt Valioliigassa 3. eniten pisteitä sen jälkeen, kun Brendan Rodgers tuli manageriksi viime keväänä. Ketut ovat hyvästä vireestään huolimatta iso altavastaaja Anfieldilla. Liveprool on jäänyt aavistuksen alipelatuksi, joten otetaan todennäköisestä kotivoitosta varma.

3: Burnley-Everton (32-30-38)

Burnleyn hyvä alkukausi jatkui arvokkaalla tasapelillä Aston Villan kotiluolasta. Tätä ennen Clarets kaatoi Norwichin ja haki myös pisteen Brightonilta. Sijoitus keskikastissa on kelpo suoritus ja varsin ansaittu. Evertonilla oli paikkansa yllätykseen Manchester Cityä vastaan, mutta Toffees taipui lopulta lukemin 1-3. Kyseessä oli jo kolmas peräkkäin tappio. Alkukausi on ollut valtava pettymys lupaavan alun jälkeen, mutta Everton on ollut myös monessa ottelussa epäonninen. Haetaan kurssiin käännöstä Burnleyn kotiluolassa, sillä Vakion peliprosentit ovat väärin päin. Everton on pelivoimaltaan selvästi kotijoukkuetta vahvempi, vaikka sarjataulukko muuta kertoo. Vain 34% pelattu Everton nousee rohkeaksi varmaksi!

4: Watford-Sheffield United (43-29-28)

Watford voitti viime syksynä neljä ensimmäistä otteluaan ja päätyi lopulta historiansa parhaalle sijaluvulle Valioliigassa. Nyt Hornets on sarjan pohjilla, ja joukkue on ehtinyt jo vaihtaa päävalmentajaa. Viikko sitten tuli turpiin Wolvesilta tasaisessa matsissa 2-0. Sheffield United taipui Liverpoolille 0-1 kovasta yrityksestä huolimatta. Blades on ollut erinomainen odotuksiin nähden, ja joukkueen puolustus on päästänyt yhtä vähän maaleja kuin Manchester Cityn. Sarjanousija on todistanut kuuluvansa Valioliigaan, ja joukkueen pelivoima on noussut jumbosijalta joka viikko. Vakion pelikansa on nyt aivan liikaa Watford-vastainen, ja Sheffield United on pelattu jopa suosikiksi. Vain 36% kannatuksen saanut Watford on loistava varma.

5: West Ham-Crystal Palace (45-28-27)

West Ham kuuluu kauden positiivisiin suorittajiin, vaikka sesonki lähti käyntiin 0-5 kotitappiolla Man Citylle. Hammers ei ole hävinnyt tämän jälkeen yhtään ottelua, ja lontoolaiset pelaavat pirteästi viikosta toiseen. Crystal Palacen startti oli myös elokuussa todella nihkeä, mutta joukkue on löytänyt oman tasonsa. Eagles on hyvillä sijoilla keskikastissa ja päästänyt vain seitsemän maalia – yhtä vähän kuin Manchester City. Palace on perinteisesti jopa parempi vieraissa kuin kotonaan, joten lyhyt reissu halki Lontoon ei aiheuta suurta haittaa. Vakiossa kohteeseen maistuu X2, sillä West Ham on saanut lähes 60 pinnan kannatuksen.

6: Millwall-Leeds (16-29-55)

Millwall kuuluu pelivoimaltaan sarjan alempaan keskikastiin, joten kauden alku saldolla 2-5-3 on varsin odotettu. Molemmat voitot tulivat kolmen ensimmäisen kierroksen aikana, joten lontoolaisilla on tällä hetkellä menossa seitsemän matsin voitoton putki saldolla 0-4-3. Leeds otti viikolla tärkeän kotivoiton WBA:sta ja säilytti paikkansa kahden joukossa. LUFC kuuluu sarjan ennakkosuosikkeihin, ja joukkue on ollut xG:n valossa erittäin vahva viikosta toiseen. Kaikki pistemenetykset ovat olleet epäonnisia. Vaikka Leeds onkin vahvassa iskussa, niin Milwallin kotiluola on aina todella ikävä paikka vierailla. Ottelun maaliodotus on erittäin matalalla, joten 0-1/0-0 tulokset ovat lähellä. Peliprosentit eivät tarjoa suurempia ideoita, joten merkitään tämän kohde suosiolla umpeen.

7: Sheffield Weds-Wigan (54-27-19)

Sheffield Weds aloitti kauden väkevästi ja voittaen kolme neljästä avausottelustaan. Tahti on sittemmin hiipunut, mutta Owls on kokonaisuutena hyvin tasoaan vastaavilla sijaluvuilla. Takana on 1-0 tappio Hullin vieraana, mutta tätä edelsi komea 1-4 voitto Borosta. Wigan on odotetusti mukana putoamistaistelussa. Latics hävisi neljä viidestä ensimmäisestä ottelustaan, mutta joukkue on parantanut kovasti viime viikkoina. Tiistaina kaatui Birmingham kotona 1-0, ja viidestä ottelusta on saldona ainoastaan vierastappio kovalle Fulhamille. Sheffield Weds on rajusti ylipelattu Vakiossa, sillä kotivoittoa on merkitty yli 70 prosenttia. Napataan hyväkuntoisesta Wiganista yllätys, eli kupongille merkitään X2. Latics saa vähintään pisteen mukaansa 46% todennäköisyydellä.

8: Preston-Barnsley (62-24-14)

Preston jatkoi tappiotonta putkeen Boron vieraana ja haki viikolla arvokkaan 1-1 -tasapelin. PNE on aloittanut kauden hyvin, ja joukkue on täysin ansaitusti mukana playoffs-taistelussa. Kotisaldo 4-1-0 on etenkin vakuuttava. Sarjanousija Barnsley voitti avauspelissään Fulhamin, mutta tämä on kauden ainoa täysi pistepotti. Tykes on pelannut paljon tasaisia ja hyviä otteluita, mutta marginaalit eivät ole joukkueen puolella. Preston on ottelussa selvä suosikki, mutta Championshipin tasoerot ovat varsin pienet. 70% suosikkiasema nähdään lähinnä top 3 -kärkijoukkueiden otteluissa sarjan heikoimpia vastaan. Preston on Vakiossa noin 10% ylipelattu, mutta ohipeli ei pahemmin maistu. Lapulle kannattaa ottaa vähintään tasapeli, mutta kukkaron salliessa pistä kohde umpeen.

9: Bristol C-Reading (52-27-21)

Bristol City kuuluu viime kauden tapaan playoffs-kandidaatteihin. Robins on hävinnyt koko kaudella vain kerran, ja tappioton putki on jo seitsemän ottelun mittainen. Bristolia hidastavat lähinnä lukuisat tasapelit, jotka ovat olleet pitkälti ansaittuja. Reading on pelivoimaltaan sarjan alempaa kastia. Lupaavasti alkanut syksy on kääntynyt viime viikkoina alamäkeen, sillä saldona on 0-1-4 viidestä edellisestä ottelusta. Mukana on myös huonoa tuuria, mutta viikkopelissä Fulhamia vastaan Reading oli kyllä heikko. Vakiossa kohde on selkeästi X2. Bristol on ylipelattu 10%, ja kupongille on hyvä nostaa lisää ohipelattuja suosikkeja. Reading venyy pisteille lähes kerran kahdesta.

10: QPR-Blackburn (41-29-30)

QPR:n positiivinen alkukausi on hidastunut kuluneen viikon aikana. Ärrät hävisi WBA:lle viime lauantaina 0-2, ja tämä tappio sai jatkoa 3-0 selkäsaunalla Cardiffin vieraana. QPR ehti voittaa ennen näitä otteluita peräti neljä matsia peräkkäin. Blackburnin kausi on edennyt ilman suurempaa draamaa. Rovers on pelivoimaltaan keskikastin nippu – aivan kuten sarjataulukko ja saldo 4-2-4 osoittavat. QPR on ottelussa reilun 40 prosentin suosikki ja pelattu Vakiossa täysin oikein. Poimitaan Ärrät varmaksi, sillä Blackburn ei ole esittänyt ihmeitä vierasotteluissaan. Kupongilla ei ole tällä kertaa liikaa varmaehdokkaita, joten QPR saa luvan kelvata.

11: Derby-Luton (55-25-20)

Derby on ollut tällä kaudella taantumassa ilman Frank Lampardia penkin päässä. Rams on pelannut sentään neljä ottelua tappioitta, mutta näistäkin kolme on tasapelejä. Joukkueen saldo 2-6-2 kuvaa hyvin koko kautta tähän asti. Sarjanousija Lutonia veikattiin jumboksi, mutta joukkue on pelannut kelvollisesti saldolla 3-2-5. Viikolla Luton pelasi hyvän matsin Millwallia vastaan, ja viime lauantaina kaatui Blackburn vieraissa 1-2. Derby on kaksikosta selvästi vahvempi pelivoimaltaan, vaikka joukkueet ovatkin sarjataulukossa lähekkäin. Vakiokansa on tästä hyvin hajulla, sillä kotivoittoa on pelattu 54%. Uskotaan Derbyn pienen myötätuulen jatkuvan ja napataan suht oikein pelattu kotivoitto varmaksi.

12: West Bromwich-Cardiff (50-27-23)

West Bromwich on tälläkin kaudella yksi nousijasuosikeista. Albion pelasi yhdeksän ensimmäistä kierrosta ilman tappioita, mutta putki katkesi viikolla Leedsin vieraana täysin ansaitusti. WBA on esiintynyt vahvasti etenkin kotonaan ja ansaitsee korkean sijoituksensa. Cardiffin kausi alkoi nihkeästi, sillä walesilaiset hävisivät kaksi kolmesta avauspelistään. Tämän jälkeen onkin pelattu seitsemän matsia tappioitta saldolla 3-4-0. Viikolla joukkue murskasi QPR:n vakuuttavasti 3-0. Vieraissa Cardiff on kuitenkin yhä ilman voittoa saldolla 0-3-2. WBA on kaksikosta pykälän laadukkaampi, mutta ei kotivoitto yli 50 prosentin nouse. Vakiokansa on jostain syystä pelannut ykköstä peräti 65%, joten X2 on ainoa järkevä pelivalinta tässä ottelussa.

13: Nottingham-Brentford (39-31-30)

Nottingham on ehdottomasti alkukauden positiivisimpia yllättäjiä. Forest on hakenut nousua Valioliigaan jo vuosien ajan isolla rahalla, mutta joukkue on flopannut aina syystä tai toisesta. Nyt kaikki tuntuu loksahtaneen paikalleen. Saldona on vasta yksi tappio. Brentford jatkaa sen sijaan alisuorittamista viikosta toiseen. Bees luo koko ajan paikkoja vastustajia enemmän, mutta voittoja tulee liian harvakseltaan. Takana on nyt hyvä jakso ja kolme ottelua ilman tappiota. Jospa Brentfordin nousu kohti kärkeä olisi vihdoin alkanut? Tähän on uskottava ainakin lauantaina, sillä kotivoitto on päätöskohteessa rajusti ylipelattu. Brentford on sen verran laadukkaampi nippu, että Nottingham jää vain marginaaliseksi suosikiksi. X2 on maistuva valinta.

Voit hyödyntää yllä olevia todennäköisyyksiä myös vedonlyönnin puolella. Saat rajakertoimen kaavalla 100/todennäköisyys (esimerkiksi: 100/30 = rajakerroin 3,33). Huomaa, että joskus tietyt pelivalinnat ovat järkeviä Vakiossa ja täysin päinvastoin vedonlyönnin puolella.

Championshipin parhaita vedonlyöntikohteita ovat Nottingham @ 2,90 (39%), Derby @ 2,06 (55%) ja Bristol City @ 2,10 (52%).

Vakio 1

Parhaat varmat: 2:1 Liverpool, 4:1 Watford, 11:1 Derby
Parhaat ohipelit: 5:X2 ohi West Ham, 12:X2 ohi WBA, 13:X2 ohi Nottingham

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *