Växjö +0,5

KERROIN

2.05
0
pv
0
t
0
min
0
s

Helsingborg-Växjö (klo 16.00)

Helsingborgin alkukausi on ollut hyvinkin odotetunlainen ja ennen päivän kamppailua se löytyy sarjataulukosta juuri niiltä sijoilta, jonne mekin joukkueen kausiennakossamme arvioimme. Yhdeksästä ottelustaan FCH on voittanut viisi ja ainut selkeä kyykkäys tapahtui neljännellä kierroksella sarjanousija Haboa vastaan. Viimeksi joukkue nappasi todella ison päänahan kaatamalla Pixbon vieraissa ja todella kuumatunteisesta voitosta on varmasti napattu kaikki hyöty irti muuten todella synkässä marras-joulukuun vaihteessa. Helsingborg ei ole pelillisesti muuttanut juurikaan mitään ja Niklas Pålssonin poppoo on operoinut kentäntasolla tuttuun tapaan puolustus edellä. Joukkue perustaa pelinsä pääsääntöisesti vastaiskuihin, joissa kärkihevoset Linus Nordgrenin ja Jonathan Nilsson johdolla ovat todella vaarallisia. Max Wahlgrenin palannut pelivire ja huippulöytö Linus Malmgrenin erinomiaset otteet takaavat myös sen ettei sinimustat roiku enää täysin yhden kentän tehojen varassa. Erikoistilnateissa joukkue on ollut aivan sarjan ehdotonta kärkeä ja tolppien välissä kokenut Jonathan Edling tarjoaa mahdollisuuden voittoon jokainen ilta.

Växjö on edellisvuoden finaalivisiitin jälkeen tullut tasaista tahtia alaspäin eikä odotukset tähänkään kauteen olleet mitenkään järisyttävän suuret. Vipers palasi viime viikolla koronakaranteeninsa jälkeen takaisin kaukalon puolelle napaten voiton Höllvikenistä lukemin 8-7. Kotijoukkue johti ottelua kolmannessa erässä jo 8-3 mutta oli lähellä sössiä voiton viimeisen kympin totaali jäätymisensä takia. Vaikean alun jälkeen Vipers on päässyt varsin hyvään vireeseen ja viimeisestä viidestä ottelusta alla on neljä voittoa ja etenkin Mullsjön päänahka näyttää tällä hetkellä kaapin päällä todella hyvältä. Växjö on elänyt ja kuollut lähes täysin Ludwig Perssonin sekä Tommy Bolinin mukana, mutta Sveitsin pääsarjan (NLA) keskeytyminen on satanut täysin joukkueen laariin. Lainasopimuksilla joukkueen vahvuuteen liittyneet Manuel Maurer sekä Andre Andersson ovat todella kovan luokan vahvistuksia ja molempien vielä omatessa vahvaa Vipers-taustaa tulee sopeutuminen joukkueeseen olemaan huomattavasti helpompaa. Maalinsuulla nuori Viktor Kastengren on ollut pelaamissaan otteluissa erinomainen.

Vieraiden tuoreet vahvistukset on pakko huomioida myös voimaluvuissa ja ainakin 8.1 asti ei Växjön kohdalla kannata nukkua. Helsingborg on pelivoimaltaan silti hienoisesti edellä mutta yli 50% suosikkia me emme siitä saa tehtyä. Vipers on joukkueiden viimeisestä kymmenestä keskinäisestä kohtaamisesta napannut seitsemän voittoa ja vaikka tahti on vieraissa ollut heikompi, ei Helsingborg mitenkään järisyttävää kotietua omista. Markkina ei ole vielä reagoinut Vipersin vahvistuksiin ja parhaat pelit löytyvät ehdottomasti vieraiden puolelta. Vipersin vähintään pisteelle kellotetaan noin 54% arvio ja vihjeeksi nostetaan Växjö +0,5 in todella maukkaalla 2,05 kertoimella .

 

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *