Pelivihje, Ravit, Toto-75

KERROIN

?
0
pv
0
t
0
min
0
s

Superlauantai juostaan tiuhaan tahtiin vuoron perään Kuopiossa ja Turussa klo: 19.00 alkaen. Vaikean näköisestä rivistä yritetään selvitä kahdella varmalla. Neljännessä kohteessa otetaan hiukan kantaa, kun moninkertainen ravikuningatar Hetviina on pelattu isoksi suosikiksi. Helmikuun puolivälissä tauolta palannut Hetviina ei esittänyt Vermossa kirivaiheessa oikein mitään. Siihen nähden kyseenalaistan 60% suosikki aseman. Vihjerivissä luotamme siihen että Hetviinan sisäpuolelta matkaan pääsevä Hulluduunari nappaa keulat ja vetää maaliin asti. Kaiken järjen mukaan keulapaikka on tarjolla kovakuntoiselle Hulluduunarille, vaikka se ei ensi metreillä ihan kaikista nopein olisikaan. Keulasta nykykuntoisen Hulluduunarin ohittaminen ei ole kenellekään helppoa. Toinen varma otetaan kuudennesta kohteesta, jossa luotetaan myös keulajuoksuun. Pretty Vision on kanuuna kunnossa ja karkasi Jokimaalla muilta keulasoolonsa päätteeksi. Nyt keulapaikka ei ole aivan varma, kun sisäpuolelta Pekka Korven taktiikka on hieman arvoitus Jezzet Savoy rattailla. Pretty Vision voi voittaa muualtakin, mutta keulasta sen osakkeet nousisivat merkittävästi.

Avauskohde on erittäin vaikea veikattava, mutta yritetään selvitä viidellä merkillä. Hissun Feeniks kiri tauolta paluussaan laukan jälkeen toivottomista asemista vielä kolmanneksi ja osoitti että kunto on kova suoraan tauoltakin. Juoksulangalta Hissun Feeniks on nopeasti kärjen kimpussa. Ierikka on voittanut ja sijoittunut hyvin laukoistaan huolimatta. Nyt tarvitaan ehjä juoksu ainakin voittoa ajatellen. Alpertto(5%) on melko ravivarma ja osoittanut nousukuntoa. Kahdelta takamatkalta otetaan vielä mukaan kovat Hipsun Poju ja Valtroks, joita auttaisi paljon mitä useampi valjakko edeltä laukkaa, jotta kierrettävää ei olisi mahdottoman paljon.

Toisen kohteen suosikiksi on pelattu hurjaan kuntoon noussut Astrum, joka kohtaa nyt kovia. Luvassa on tulinen kiihdytys, kun Excalibur It, William Pine, Astrum, ja Lindy Poppins lähtevät kun tykin suusta. Mikäli Astrumilla osallistutaan kiihdytykseen voi se maksaa lopussa paljon. Pelataan neljällä merkillä. Way To Go on niin hurja peli, että sillä voidaan 12-radaltakin ajaa matkalla kiihdytyksen jälkeen eteenpäin, vähintään kuolemanpaikalle. Deangelo on hurjassa vireessä, mutta 8-rata voi olla liian kova pala purtavaksi voittoa ajatellen. Astrum tai Lindy Poppins voi päästä keulaan, otetaan ne lapulle.

Kolmas kohde pelataan neljällä merkillä, mutta olo ei ole ollenkaan turvallinen. Furiosa on tehnyt keulasooloja ja otetaan se perusmatkalta lapulle. Varmistukseksi 20m pakilta kova kiriset Dainamin, Minnie Windcape ja Endless Story. Mikäli pelitili antaa myöden, kannattaa potintekijäksi nostaa vihjerivin ulkopuolelle jäävä Long Leg Lizzy (3%).

Viidennessä kohteessa suosikki Nyland ohitetaan ja pelataan Kakkossuosikki Kartier yhdellä täsmä varmistuksella. Mikäli Hannu Hietanen saa Pyörylän Paronin askeleet lankulle, avaa ruuna keskeltä rataa keulaan. Kartierin selkä kelvannee täydellä matkalla. Koska lähtö on tasokas, ei Kartierilla voi juuri pussitella, vaan on ajettava alta pois, kun muut lähtevät kireihin. Tällöin Pyörylän Paronille aukeaa kiritilat johtavan takaa ja se saa yrittää pätkällä ohi. 2% pelattuna johtohevosen kantaan pääsevä Pyörylän Paroni on nyt ihan pakko rasti.

Päätöskohde on hurja tasoinen avoimen luokan mittelö. Suomen eliittiin kuuluva Next Direction hävisi rata-arvonnan, mutta jos ruunalla on taas suoraan tauolta ihan hullu päivä, voi se kaasuttaa vaikka keulaan. Sen sisäpuolelta Just A Flirt on myös tulinen avaaja ja aivan karmeassa kunnossa. Mintos’s Don Juan avaa riittävän kovaa päästäkseen lähelle kärkeä. Benjamin Evo on hyvällä paikalla, eikä sen luokka häviä tässä kenellekään. Martin De Bos tulee isommista ympyröistä yrittämään Suomen valloitusta ja voi olla ties miten hyvä. Tauolta palaava voimanpesä Don Williams jyrää voimillaan korkealle, mikäli matkavauhti suosii hieman tasavauhtista oria.

Lähtö1:5,6,10,14,16

Lähtö2: 6,7,8,12

Lähtö3: 4,13,14,15

Lähtö4: 3

Lähtö5: 5,7

Lähtö6: 4

Lähtö7: 3,4,5,6,7,8 Vihjerivin hinta: 48e

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *