Nottingham

KERROIN

2.8
0
pv
0
t
0
min
0
s

Lauantain perinteinen Vakio 1 on maaotteluviikonlopun vuoksi poikkeuksellisessa formaatissa. Kupongilla on neljän ottelua Kansojen liigasta, ja loput ovat Englannin Liigacupin matseja. Bonusrahaa ei ole tällä kertaa jaossa.

Jokaisen ottelun perässä on sen 1-X-2 todennäköisyysarvio. Vertaa näitä lukuja Vakion peliprosentteihin, niin löydät parhaat yli- ja alipelatut kohteet.

1: Islanti-Englanti (11-22-67)

Islanti lähtee Kansojen liigaan epäonnistuneen EM-karsinnan jälkeen. Saarelaiset jäivät kolmanneksi lohkossa, josta kisoihin menivät Turkki ja Ranska. Joukkueen taso on silti yllättävän kova myös muihin skandinaaveihin verrattuna. Englanti voitti oman EM-karsintalohkonsa ja pelasi myös Kansojen liigan finaaleissa keväällä 2019. Joukkue oli myös erinomainen kesän 2018 MM-kisoissa, ja Englanti on tällä hetkellä kiistatta lähes Euroopan terävintä kärkeä. Tasoero riittää tekemään Englannista lähes 70 % voittavan suosikin myös vieraskentällä. Vakiossa kakkonen on pelattu vain 63 %, joten tarjolla on heti avauskohteessa maistuva ja osuva varma!

2: Portugali-Kroatia (52-27-21)

Portugali hoiteli EM-karsinnat rutiinilla, mutta jäi vasta tiukan B-lohkon kakkoseksi Ukrainan jälkeen. Lusitaanit ovat perinteisesti vaikeasti voitettava ja vahvasti puolustava joukkue. Maaotteluista Portugalilla on saldona vain yksi tappio 18 edellisestä ottelusta. Kroatia oli kesän 2018 MM-areenan yllättäjä, eikä joukkueen taso juuri laskenut myöskään EM-karsinnoissa. Kroatia voitti tiukan ja tasaisen E-lohkon häviten ainoastaan yhden epäonnisen vierasottelun Unkarille. Portugali ja Kroatia ovat perustasoltaan suht lähellä toisiaan. Vaikka kotijoukkue onkin laadukkaampi, se ei voi olla paljon yli 50 % suosikki. Hyvät ohipelit ovat tällä kupongilla kortilla. Haetaan siis riville arvoa ohittamalla 60 % pelattu kotivoitto.

3: Ruotsi-Ranska (22-28-50)

Ruotsi selvitti tiensä ensi kesän EM-kisoihin vaikeuksien kautta. F-lohko oli todella haastava, sillä Ruotsin lisäksi siinä pelasivat myös Espanja, Norja ja Romania. Svenssonit hävisivät lopulta vain yhden ottelun (Espanjalle vieraissa), mikä riitti kakkospaikkaan. Hallitseva maailmanmestari Ranska voitti H-lohkon saldolla 8-1-1. Joukkue hävisi vain Turkille vieraissa. Tällä hetkellä Ranskaa voidaan pitää koko Euroopan ja maailman ykkösjoukkueena, vaikka se onkin FIFA-rankingissa aavistuksen Belgiaa perässä. Ranska on vieraissakin kerran kahdesta voittava suosikki Ruotsia vastaan. Vakiossa kohde on pelattu suht oikein, joten poimitaan 53 % merkityn kakkosen rinnalle vielä 26 % pelattu risti.

4: Tanska-Belgia (18-26-56)

Tanska selvisi EM-kisoihin haastavasta lohkosta D, jossa pelasivat sen lisäksi myös Sveitsi ja Irlanti. Tanskalaiset päätyivät lohkon kakkospaikalle ilman tappioita (4-4-0). Belgia jyräsi puolestaan I-lohkon voittoon hurjalla 10-0-0 saldolla ja 40-3 maalierolla. Joukkue on noussut 2010-luvun lopulla yhdeksi Euroopan ja koko maailman kärkimaista. Jotain kertoo se, että Belgia on hävinnyt 42 edellisestä maaottelusta kaksi: toinen oli 0-1 tappio Ranskalle kesän 2018 MM-kisoissa ja toinen tappio Sveitsille syksyn 2018 Kansojen liigassa. Tanska joutuu suuren altavastaajan asemaan kotikentästä huolimatta. Vakiossa Belgia on saanut vain 47 % kannatuksen, joten vierasvoitto kelpaa erinomaisesti varmaksi. Belgian voittoputki tuskin pysähtyy tähän.

5: Luton-Norwich (27-28-47)

Varmaksi putoajaksi tuomittu Luton selvisi Championshipissä kuiville hurjan loppukirin ansiosta. Tähän vaikutti merkittävästi Nathan Jonesin paluu Hattersin ruoriin. Jones nosti seuran pari vuotta aiemmin juuri Championship-tasolle. Norwich puolestaan putosi Valioliigasta, ja seura on menettänyt avainpelaajiaan. Tästä huolimatta, Canaries lähtee meidän papereissamme sarjaan yhtenä kärkijoukkueista. Olemme eri mieltä vedonlyöjien ja Vakion pelaajien kanssa ottelun voimasuhteista. Norwich ansaitsee selvän suosikkiaseman, joten ohitetaan 36 % pelattu Luton. Norwich kelpaa hienosti varmaksi, mutta X2 on myös kelpo vaihtoehto budjetin salliessa.

Ninja Casino on avannut vedonlyönnin! Tarjolla 10€ ilmaisveto vain 6.9. saakka! Klikkaa alla olevaa kuvaa!

6: Barnsley-Nottingham (30-30-40)

Barnsley säilyi kuin ihmeen kaupalla Championshipissä voittamalla kaksi viimeistä peliään ja päätöskierroksella Brentfordin vieraissa 90. minuutin maalilla. Tykes kärsi kauden aikana epäonnesta, joten ehkä tuurit hieman tasaantuivat päätöskierroksella. Nottinghamin kausi päättyi järkyttävään romahdukseen. Forest hukkasi lähes varmana pidetyn playoffs-paikan yhden maalin erolla hävittyään Stokelle päätöskierroksella 1-4. Tuskin seura olisi silti Valioliigaan noussut, mutta sarjan päätös jätti kyllä paljon hampaankoloon. Arvostamme Nottinghamin selvästi kotijoukkuetta vahvemmaksi. Vakiossa Barnsley on pelattu peräti 47 % suosikiksi, joten tarjolla on yksi kupongin parhaista ohipeli-ideoista! X2 maistuu todella hyvin.

7: Northampton-Cardiff (25-27-48)

Northamptonin viime kausi päättyi juhliin, sillä seura nousi Kakkosliigasta sarjaporrasta ylemmäs playoffs-finaalin kautta. Cobblers jäi sarjassa 7. sijalle, joten Ykkösliigan paikka oli ehdottomasti yllätys. Cardiff pääsi odotetusti Championshipin playoffs-paikoille. Walesilaisten taso ei riittänyt lopulta Fulhamia vastaan, joten joukkue ei päässyt mittaamaan tasoaan ”kirkkaisiin valoihin”. Joukkueilla on tasoeroa lähes kaksi täyttä sarjatasoa. Vaikka Ykkösliigan ja Championshipin välinen porras ei ole suuri, voidaan Cardiffille tarjota lähes 50 % suosikkiasema. Oikein pelattu kakkonen kelpaa hyvin Vakioon varmaksi.

8: Birmingham-Cambridge (58-24-18)

Birminghamin lupaava viime kausi päättyi lopulta mahalaskuun. Brummies ei voittoja loppukaudesta enää kerännyt ja säilyi lopulta vain kahden pisteen erolla. Birminghamin onneksi kausi ei jatkunut 2-3 kierrosta pidemmälle. Cambridge sijoittui Kakkosliigan keskikastiin, jonne joukkuetta povataan myös tulevalla kaudella. Tasoero ei ole aivan niin suuri, mitä sarjaportaista voisi kuvitella. Birmingham on heikko Championshipin joukkue ja ottelussa alle 60 % suosikki. Vakiokansa on jostain syystä lämmennyt kotivoiton suhteen pahemman kerran. Peräti 70 % kannatuksen saanut Birmingham on rohkea ohipeli, mutta käytännössä tämä on melkein pakkovalinta. Riville ei muuten juuri arvoa synny.

9: Reading-Colchester (60-24-16)

Reading päätyi lopulta Championshipin 15. sijalle hävittyään sarjan kolme viimeistä ottelua. Royals on tasoltaan selkeä keskikastin joukkue, jolla ei ole asiaa playoffs-viivalle eikä putoamiskamppailuun. Colchester kolkutteli viime kauden päätteeksi jo Ykkösliigan portteja. Exeter oli kuitenkin vahvempi playoffs-finaaleissa, joten Unitedin kausi jatkuu Kakkosliigassa myös tulevalla kaudella. Reading on merkittävästi vahvempi joukkue näistä kahdesta ja ansaitsee 60 % suosikkiaseman. Vakiossa kotivoitto on saanut turhan paljon kannatusta, joten ykkösen rinnalle poimitaan vain 19 % merkitty tasapeli. Ohitus kotivoitosta ei kyllä tässä kohteessa houkuttele.

10: Rochdale-Huddersfield (21-26-53)

Rochdale oli viime kaudella Ykkösliigan 18. paras ja säilyi sarjassa neljän pisteen marginaalilla. Tuleva sesonki voi hyvinkin olla vielä pykälää haastavampi. Ei olisi yllätys, jos Rochdale nähdään vuoden päästä Kakkosliigassa. Huddersfield on ollut Championshipin suurimpia alisuorittajia. Terriers voisi hyvin taistella playoffs-paikoista, mutta viime kausi meni todella pahasti penkin alle. Nyt on aika lunastaa lupauksia ja alkaa suorittaa paremmin. Vakiokansalla ei ole tasoero hanskassa viime kauden sarjataulukon perusteella. Huddersfield on selvästi laadukkaampi ja ansaitsee yli 50 % suosikkiaseman myös vieraissa. Vain 43 % merkitty kakkonen on mainio varma.

FanTeamin sportsbookissa myös paljon fantasypelien H2H-kohteita!

11: Newport-Swansea (20-29-51)

Newport päätyi viime kauden päätteeksi sijalle 14 Kakkosliigassa. Se teki vähiten maaleja sarjassa säilyneistä joukkueista, mutta toisaalta vain kaksi joukkuetta päästi vähemmän. Puolustuspelin kautta siis mentiin. Swansea nousi hieman yllättäen jopa Championshipin playoffs-paikoille. Walesilaisten taso ei kuitenkaan (odotetusti) riittänyt Valioliigaan saakka. Sen verran laadukas nippu Swansea kuitenkin on, että vierasvoitto toteutuu hieman yli kerran kahdesta. Tässä ennakkoon vähämaalisessa ottelussa on varsin korkea tasapelin riski. Vakiossa tasapeli on saanut vain 21 % kannatuksen, joten se on poimittava ehdottomasti ylipelatun Swansean rinnalle.

12: Salford-Rotherham (28-27-45)

Salford oli viime kaudella selkeä keskikastin nippu Kakkosliigassa. Playoffs-paikoille jäi eroa kahdeksan pistettä, jota pyritään kuromaan tulevalla kaudella umpeen. Rotherham nousi puolestaan Ykkösliigasta hienon kauden päätteeksi Championshipiin. Millers on jämähtämässä näiden sarjojen väliseksi hissijoukkueeksi. Tulevan kauden ennuste on nimittäin jälleen synkkä: Rotherhamin odotetaan putoavan Ykkösliigaan. Vierasjoukkue ansaitsee näistä lähtökohdista noin 45 % suosikkiaseman. Vedonlyöntimarkkina ja Vakion pelaajat ovat pitkälti samaa mieltä voimasuhteista. Kun peliprosentit eivät tarjoa suurempia ideoita, valitaan tähän kohteeseen 1_2.

13: MK Dons-Coventry (31-27-42)

MK Dons vältti putoamisen Ykkösliigasta viime kaudella viiden pisteen erolla. MKD on selkeästi yksi sarjan heikoimmista joukkueista, eikä tähän ole luvassa muutosta myöskään tulevalla kaudella. Coventry nousi puolestaan Ykkösliigasta Championshipiin. Sky Blues johti sarjaa kovalla 18-13-3 saldolla, ennen kuin pelit loppuivat koronaviruksen vuoksi. Perinteinen brittifutisseura palaa siis vuosien tauon jälkeen Championshipiin. Joukkueella pitäisi olla kaikki saumat säilyä sarjassa ja sijoittua jopa keskikastiin. Coventry on sen verran laadukkaampi, että ansaitsee ottelussa kyllä selkeän suosikkiaseman. Vakiokansa on jostain syystä aivan liikaa MK Donsin suuntaan kallellaan. Vain 35% pelattu vierasvoitto kelpaa mainiosti varmaksi.

Voit hyödyntää yllä olevia todennäköisyyksiä myös vedonlyönnin puolella. Saat rajakertoimen kaavalla 100/todennäköisyys. Esimerkiksi Coventry olisi pelattava, jos saat sille yli 2,38 (=100/42) kertoimen.

Pelattavia kohteita ovat mm. Norwich @ 2,65 (47%), Nottingham @ 2,80 (40%) sekä Newport-Swansea X @ 3,75 Pinnacle (29%).

Vakio 1

Parhaat varmat: 1:2 Englanti, 4:2 Belgia, 5:2 Norwich

Parhaat ohipelit: 2:X2 ohi Portugali, 6:X2 ohi Barnsley, 8:X2 ohi Birmingham

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *