H2H Halfvarsson - De Fabiani: De Fabiani

KERROIN

2.16
0
pv
0
t
0
min
0
s

Miesten Tour on edennyt täysin Venäjän Alexander Bolshunovin tahdissa ja ilman suurempia haavereita voidaan mies julistaa hyvin todennäköiseksi voittajaksi tänäkin vuonna. Norjalaisten poissaollessa Venäjä on suorastaan dominoinut miesten puolella. Kokonais tourilla itänaapurillamme on kolmoisjohto ja eilisessä väliaikalähtökilpailussa Venäjä miehitti kahdeksasta ensimmäisestä sijasta peräti kuusi ja ainoastaan Ranskan Maurice Manificat onnistui rikkomaan maan täydellisen dominoinnin.

Tämänpäiväisestä voi jälleen odottaa Venäjän ylimarssia sillä ranskalaiskaksikko Manificat-Lapalus eivät ole parhaimmillaan perinteisellä tyylillä. Bolshunov napannee jälleen tolpan kotiin mutta tämän takana peli on lähes täysin auki. Alexey Chervotkin ja Ivan Yakimushkin lienevät ennakkoon kovimmat nimet Bolshunovin takana, sillä toisena matkaan lähtevä Denis Spitsov sekä Artem Maltsev viihtyvät paremmin vapaalla hiihtotyylillä.

Peli-ideana tapetille nostetaan head to head-kohde Calle Halfvarssonin sekä Francesco de Fabianin välillä. Ruotsalainen kestomenestyjä avasi kautensa Ruotsin Bruksvallarnassa, jossa vauhti ei ollut lähellekkään parasta mahdollista. 15km vaparilla tämä jäi kisan voittaneelle nuorelle William Poromaalle 30 sekuntia. Kansainvälisen kilpailukauden Halfvarsson avasi vasta tourilla, eikä lentokeliä ollut vieläkään luvassa. Val Mustarissa sprintissä irtosi 29. sija ja perinteisen yhteislähdössä ruotsalainen jäi sijalle 20. Eilisessä vapaan kilpailussa Halfvarsson aloitti varsin hyvin mutta loppua kohti väsy painoi puseroon ja viimeisellä kahdella kilometrillä ero voittaja Bolshunoviin kasvoi peräti 29 sekuntia. Italian Francesco de Fabiani on aloittanut kauden varsin odotetusti Rukan kympin perinteisellä tämä sijoittui sijalle 12. ja Davosin vaparilla italialainen sivakoi komeasti viidenneksi. Tourin alku on ollut Fabianille myös erittäin haastava ja etenkin Mustairin yhteislähdön sija 24. oli todella suuri pettymys. Eilen de Fabiani ylsi sijalle 22. jääden voittajalle reilun minuutin ja 15 sekuntia. Halfvarsson on vuosien varrella viihtynyt Toblachin maastoissa erittäin hyvin mutta nyt miehen kunto ei ole lähelläkään kärkikamppailua ja etenkin eilisen totaali sippaaminen nostaa ruotsalaisen ylle jälleen kysmysmerkkejä. de Fabianin tour on lähtenyt yskähdellen liikkeelle mutta italialaisen potentiaali on varmasti kaikkien tiedossa. Fabiani on jo kolmena vuonna peräkkäin iskenyt Val di Fiemmen osakilpailussa seitsemän parhaan joukkoon ja viime vuonna tämä kiilasi itsensä peräti toiseksi. Fiemmen kilpailut ovat vuorossa seuraavana ja historian valossa italialaisen uran parahaimmat hiihdot osuvat järjestäin juuri vuodenvaihteen alkuun. Halfvarsson on nostettu pariin selkeäksi suosikiksi ja tätä me emme allekirjoita. Kaksikko lähtee matkaan ainoastaan neljän sekunnin erolla, eikä ruotsalainen tunnu olevan siinä lyönnissä, että de Fabiani tämän kyydistä helposti notkahtaisi. Loppukirikamppailussa etu kääntyy jopa hienoisesti italialaisen puolelle. Eilisessä kilpailussa de Fabiani rökitti Halfvarssonia viimeisen kahden kilometrin aikana peräti 13 sekuntia. Me näemme parin lähes täysin kolikonheittona, joten italialaisen parivoitosta tarjottu reipas kahden kerroin napataan lta kupongille talteen.

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *