Barca-Tico U2.5

KERROIN

2.03
0
pv
0
t
0
min
0
s

FCB-Dortmund O3.5

Sampdoria-Roma O3.5

Lauantaina on tarjolla todellisia herkkupaloja Euroopan futissarjoista. Bayernin ja Dortmundin kohtaamisen jälkeen voi virittää vastaanottimen Barcelonaan, jossa kotijoukkue kohtaa Atletico Madridin. Tässä peli-ideamme lauantain mielenkiintoisiin otteluihin.

Bundesliiga: Bayern Munchen-Dortmund (klo 19:30)

Bundesliigan odotetuin matsi on ehdottomasti Saksan futisklassikko Bayern Munchen vastaan Dortmund. Ottelun panokset ovat jälleen todella korkeat.

Kotijoukkue Bayern on dominoinut Bundesliigaa viime vuodet näytöstyyliin ja voittanut mestaruuden kuusi kautta peräkkäin reilulla marginaalilla. Tämä kausi lähti kuitenkin liikkeelle totutusta poikkeavasti. Päävalmentajana aloitti myös kokematon Niko Kovac, mikä oli iso muutos.

Bayern sai koneensa käyntiin vasta joulukuussa, mistä lähtien joukkue on pelannut Bundesliigaa huikealla saldolla 14-1-1. Ainoa tahra on tappio Mestarien liigassa Liverpoolille, mutta kotimaan sarjassa Bayern on kirinyt jälleen mestaruustaisteluun vakuuttavilla esityksillä.

Viikko sitten FCB tosin kompuroi yllättäen Freiburgin vieraana 1-1 -tasapeliin. Joukkue oli myös vaikeuksissa keskiviikon cup-ottelussa, jossa Heidenheim kaatui maali-ilottelun jälkeen 5-4. Syy tähän oli Bayernin saama punainen kortti jo 13. minuutin kohdalla.

Vierasjoukkue Dortmund oli alkukaudella lähes pysäyttämätön, mutta mestaruusjuna on alkanut hyytyä joulutauon jälkeen. BVB pelasi helmikuussa viisi ottelua putkeen ilman voittoa kaikki kilpailut mukaan luettuna. Joukkueen matka päättyi myös Mestarien liigassa Tottenhamia vastaan.

Dortmund on saanut käännettyä kurssin viime viikkoina. Takana on kolme voittoa vakuuttavilla esityksillä Wolfsburgista, Herthasta ja Stuttgartista. Itseluottamus on kohdallaan Munchenin reissuille.

Odotettavissa on erittäin vauhdikas ja runsasmaalinen ottelu. Bayern on kaksi pistettä Dortmundia perässä, joten kotijoukkueen kannattaa hakea riskilläkin voittoa. Sarjaa on pelaamatta tämän matsin jälkeen vain viisi kierrosta.

Lapulle lähtee ilta yli 3,5 maalia 2,10 kertoimella. Totals-linja on korkea, mutta valueta riittää silti. Seitsemän edellistä kohtaamista (cupit ml.) on tuloksilla 3-2, 6-0, 2-1, 1-3, 2-2, 2-3 ja 4-1 eli maaleja tehdään todella kovaa tahtia. Bayern on suorastaan murskannut Dortmundin kolmessa edellisessä Bundesliigan kotiottelussaan maalein 6-0, 4-1 ja 5-1.

Serie A: Sampdoria-Roma (klo 21:30)

Serie A:n lauantai-ilta huipentuu mielenkiintoiseen otteluun, jonka maaliodotus on todella korkealla.

Kotijoukkue Sampdoria oli viime kaudella yksi kolmesta joukkueesta, joiden maalikeskiarvo jäi koko kauden osalta yli kolmeen maaliin (3,03). Serie A on perinteisesti varsin vähämaalinen sarja, ja tällaiset lukemat ovat poikkeuksellisia.

Samp on jatkanut tällä kaudella samalla linjalla. Hieman nihkeän alkusyksyn jälkeen tulostaululla on nähty lukemattomia kertoja kolmen, neljän ja viidenkin maalin tuloksia. Sarjataulukosta Sampdoria löytyy keskivaiheilla – materiaalinsa mukaisesti.

AS Roma on puolestaan vaikeuksissa. Ikuisen kaupungin joukkue on valunut jo 7. sijalle, ja puolustus vuotaa edelleen todella pahasti. Roman tavoite on ehdottomasti neljän joukossa, mutta UCL-paikka alkaa valua käsistä.

ASR vaihtoi myös päävalmentajaa kuukausi sitten ja kutsui Fulhamissa pikavisiitin tehneen Claudio Ranierin hätiin. Tämä ei tuonut oleellista muutosta: saldona on kolme voitotonta ottelua peräkkäin, joissa Roman verkkoon on tehty 2+4+2 maalia.

Jos Sampdoria on runsasmaalinen joukkue, niin AS Roma on suorastaan monsteri. Maalikeskiarvo on 3,33 per ottelu, ja Roma on pelannut jo 14 vähintään neljän maalin ottelua tällä kaudella.

Ottelun maaliodotus on näistä lähtökohdista todella korkealla. Roma pelasi myös viikolla hieman vastaavan lähtökohdan matsin Fiorentinaa vastaan, joka päättyi myös 2-2. Haetaan nyt riskillä isoa kalaa, eli poimitaan ilta yli 3,5 maalia kertoimella 2,85.

La Liga: FC Barcelona-Atletico Madrid (klo 21:45)

La Ligan huippuotteluna nähdään sarjan kahden parhaan joukkueen kohtaaminen. Barcelona voi sinetöidä voitolla liigamestaruutensa.

Kotijoukkue Barcelonalla on takanaan heikko kenraaliharjoitus. FCB hukkasi poikkeuksellisesti 0-2 johdon 4-2 tappioasemaksi Villarrealin vieraana. Lopulta penkiltä tullut Messi ja Luis Suarez iskivät pelin tasoihin kahdella 90. minuutin maalilla.

Barcelonalla on takanaan nyt 18 liigaottelua ilman tappiota huikealla 14-4-0 saldolla. Joukkue on ollut alkukauden jälkeen täysin pysäyttämätön ja johtaa ansaitusti sarjaa selvällä marginaalilla.

Vierailija Atletico Madrid on menestynyt tälläkin kaudella hyvin tutulla kaavalla. ”Cholo” Simeonen joukkue on päästänyt jälleen kerran vähiten maaleja. Ero on jopa Barcelonaan merkittävä (19 vs 31).

Atleticon hidasteena ovat olleet vierasottelut, joissa se on jäänyt turhan usein tasapeleihin ennakkoon heikompia joukkueita vastaan. Nyt Tico on mielenkiintoisessa tilanteessa, sillä sen on teoriassa haettava voittoa riskilläkin ottelun loppuvaiheessa.

Madridilaiset tuskin luopuvat pelityylistään ja periaatteistaan edes Barcelonaa vastaan. Mestaruudesta kamppailevan joukkueen on käytännössä voitettava joka viikko, joten tilanne ei siltä osin eroa merkittävästi normaalista liigapelistä.

Joukkueiden väliset kohtaamiset ovat olleet viime vuosina erittäin tiukkoja ja vähämaalisia: 1-1, 1-0, 1-1, 1-2, 1-1, 1-2, 1-1 edelliset seitsemän kertaa. Lopputulos on tälläkin kertaa todennäköisesti alle 2,5 maalin tulos, jolle on tarjolla Pinnaclelta 2,02 kerrointa.

Photo by Nick Fewings on Unsplash

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!