Blackburn (1X2)

KERROIN

2.75
0
pv
0
t
0
min
0
s

Brentford (1X2)

Valioliigassa pelataan tänä viikonloppuna tynkäkierros FA Cupin välierien vuoksi. Tästä johtuen Vakio 1:n tarjonnasta löytyy vain kolme Valioliigaottelua.

Tarjolla on tällä kertaa poikkeuksellinen Vakio, jossa on todella paljon vääristymiä. Maistuvia ohipelejä löytyy ylimerkityistä suosikeista todella paljon. Samaan aikaan alipelattuja tai oikein merkittyjä varmaideoita on kuitenkin vähän. Kannattaa harkita haravaa tai tehdä kompromisseja ja nostaa myös pari osuvaa ja ylipelattua suosikkia varmaksi, sillä muuten järjestelmän hinta kohoaa vain liian korkeaksi.

Ottelun perässä on sen 1-X-2 todennäköisyysarvio. Vertaa näitä lukuja Vakion peliprosentteihin, niin löydät parhaat yli- ja alipelatut kohteet.

1: Newcastle-Crystal Palace (36-30-34)

Newcastle taipui maanantaina odotettuun vierastappioon Arsenalin kotiluolassa. Kyseessä oli vasta toinen tappio seitsemään otteluun, ja Rafa Benitezin miehistö on tällä hetkellä hyvässä hapessa. Crystal Palace pelasi viikolla Tottenhamin vieraana ja hävisi maalein 2-0. Palacen viime aikaiset otteet ovat olleet myös kelvollisia, ja 10 edellistä matsia on tahkottu keskikastiin oikeuttavalla saldolla 4-2-4. Odotettavissa on tiukka ja vähämaalinen ottelu, jossa Newcastle on pieni suosikki. Vakiossa Newcastlen peliprosentit (56%) ovat lähteneet laukalle, joten ensimmäisestä kohteesta löytyy heti maistuva ohipeli. Kupongille siis X2.

2: Bournemouth-Burnley (44-26-30)

Bournemouth palasi maaottelutauolta tutuissa merkeissä, eli saldoksi tuli vierastappio Leicesterin kotiluolassa. Cherries on ollut alkukauden jälkeen järkyttävän heikko vierailija, mutta kotona kulkee huomattavasti paremmin. Burnley palasi puolestaan voittojen tielle kukistamalla kovan Wolvesin kotonaan 2-0. Clarets-puolustus piti nollat pitkästä aikaa ja pelasi erinomaisen ottelun. Joukkueet ovat suht tasavahvoja juuri nyt, joten Bournemouth saa noin 44% suosikkiaseman. Tässäkin kohteessa ykkönen on pahasti ylimerkitty, joten X2 on jälleen oiva valinta.

3: Huddersfield-Leicester (14-27-59)

Huddersfieldin tappioputki jatkui viime lauantaina odotetusti Crystal Palacen vieraana. Terriers on ollut jo pitkään varma putoaja, eikä joukkue näytä löytävän uutta vaihdetta edes paineettomassa tilassa. Leicester on voittanut uuden managerin (Brendan Rodgers) johdolla kolme matsia putkeen. Viikko sitten kaatui Bournemouth kotona 2-0. Vastassa on ollut toki heikompia joukkueita, mutta tulosta tulee hyvillä esityksillä. Huddersfieldista on tuskin liikaa vastusta, mutta Leicesterin saama 70% pelikannatus on aivan liian korkea. Vierasvoitto kannattaa varmistaa ristillä, joten rivi alkaa nyt kolmella X2:lla. Leicesterin voi jättää myös varmaksi pienillä järjestelmillä, sillä ehdokkaita ei tällä kupongilla liikaa ole.

4: Preston-Sheffield United (33-31-36)

Prestonin mahtava tuloskunto on mainittu viikko toisensa jälkeen Vakiovihjeissämme. Joukkueelle löytyi vihdoin pysäyttäjä, sillä Reading kaatoi PNE:n maalein 2-1 viikko sitten. Tätä edelsi 12 tappiottoman ottelun putki. Sheffield United pelasi puolestaan seitsemän (!!) matsia ilman päästettyä maalia, mutta romahti 2-3 kotitappioon Bristol Cityä vastaan viime lauantaina. Kyseessä oli jatkumoa parille heikommalle matsille, joissa joukkue oli ollut onnekas. Ottelun lähtökohta on erittäin tasainen ja vähämaalinen – peliprosentit ovat myös pääosin kohdillaan. Kannattaa muurata tämä kohde umpeen, jos vain mahdollista.

5: Birmingham-Leeds (28-27-45)

Birminghamin tappioputki synkkeni viikko sitten paikallispelissä West Bromwichia vastaan. Brummies johti matsia 0-1, mutta hävisi lopulta 3-2. Kyseessä oli jo viides peräkkäinen tappio, eikä pallo nyt edes pompi yhtään Birminghamin suuntaan. Leeds toipui nopeasti ennen maaottelutaukoa kärsitystä kotitappiosta Sheffield Unitedille. LUFC palasi voittojen tielle kaatamalla Millwallin viime lauantaina 3-2. Joukkue on voittanut neljä viidestä edellisestä ottelusta, joten pelivire on hyvä. Vakiokansa on pahasti Leedsin lumoissa, ja kakkonen on merkitty peräti 60%. Otetaan tyly ohipeli. Birmingham on laatujoukkue, joka tarvitsee myös pisteitä, ettei putoamispeikko ala uhkaamaan.

6: Millwall-West Bromwich (27-30-43)

Millwall hävisi viime lauantaina Leedsille vieraissa 3-2, mikä oli viides tappio kuuteen otteluun. Joukkueen sarjapaikka alkaa olla uhattuna, mutta peliesitykset ovat kentällä usein tuloksia parempia. Lisäksi otteluohjelma on ollut todella hankala. WBA kaatoi Birminghamin 3-2 ja nappasi kolmannen voittonsa peräkkäin. Tätä ennen kaatui kova Brentford vieraissa ja Swansea kotona. Albion näyttää löytäneen hyvän vireen sopivasti kauden ratkaisuhetkillä. Luvassa on varsin vähämaalinen matsi, jossa vierasjoukkueen pelikannatus on turhan korkealla. WBA:n ohipeli ei oikein maistu, mutta nosta vierasvoiton rinnalle vain 21 pelattu risti.

7: Swansea-Middlesbrough (35-30-35)

Swansea yllätti kaikki kaatamalla Brentfordin tiistaina maalein 3-0. Walesilaisjoukkue katkaisi kolmen ottelun tappioputken tyylillä. Pistepotti ei sinänsä muuta Swansean asemaa; kausi tulee päättymään keskikastiin, missä joukkue on ollut koko talven ajan. Middlesbroughin alamäki jatkui puolestaan Bristol Cityn isäntänä, kuten myös pelivihjeemme suositteli. Saldona oli jo viides peräkkäinen tappio, ja joukkue uhkaa nyt pudota pois playoffseista. Swansea on ottelussa hieman ylimerkitty, ja normaalitilanteessa Boro olisi suosikki. Otetaan riski ja poimitaan vain 31% pelattu kakkonen varmaksi. Tässä on hyvä sauma Borolla kääntää kurssi, ja Swansealla on myös rasitusta viikkopelistä.

8: Sheffield Weds-Aston Villa (36-29-35)

Sheffield Weds on ollut yksi vuoden 2019 parhaita suorittajia Championshipissä. Saldona on 12 ottelua ilman tappiota; edellinen selkäsauna on kärsitty tammikuun puolivälissä Hullin vieraana. Owls jahtaa jopa playoffs-paikkaa hienon pelivireensä ansiosta. Aston Villa on myös kovassa iskussa. Pitkään alle tasonsa pelannut joukkue on voittanut viisi matsia putkeen. Osan voittoputkesta selittävät vastustajat, jotka ovat olleet sopivasti heikossa vireessä. Nyt Villa joutuu aivan erilaiseen testiin, ja nappaamme tästä kohteesta myös yllätysvarman. Sheffield Weds on merkitty vain 33%. Jos rahaa riittää, vaihtomerkki ei ole myöskään huono idea.

9: Brentford-Derby (51-27-22)

Brentfordin kausi uhkaa loppua pahaan pettymykseen. Bees on hyytynyt viime viikkoina täysin hyökkäyspäässä ja hävisi tiistaina jo kolmannen ottelun neljän kierroksen sisään. Joukkue ei ole tehnyt maaliakaan neljään matsiin, ja playoffs-viiva karkaa. Derby on ollut myös heikko vuoden 2019 puolella, mutta Rams on alkanut korjata kurssiaan edellisillä kierroksilla. Viime lauantaina kaatui Rotherham komeasti 6-1. Derbyn hyvää tuloskuntoa on auttanut se fakta, että joukkue on pelannut neljä edellistä peliään kotona. Brentford on yhä laadukkaampi nippu eikä täysin ulkona playoffseista. Voittoa haetaan nyt riskilläkin, ja ainoastaan 43% merkitty ykkönen käy mainiosti varmaksi.

10: Bristol City-Wigan (59-25-16)

Bristol City oli alkuvuoden kovakuntoisin joukkue, mutta Robins hyytyi helmikuun lopusta pahaan putkeen, mikä uhkasi pudottaa sen playoffseista. Nyt joukkue on kääntänyt kurssinsa komealla tavalla: lauantaina kaatui sarjakakkonen Sheffield United vieraissa 2-3 ja viikolla myös Middlesbro vieraissa 0-1! Kaksi kovaa päänahkaa. Wigan on yksi liigan kotiriippuvaisimmista joukkueista: 9-7-4 kotona vs 1-3-15 vieraissa kertoo karua kieltään. Latics taistelee yhä putoamisviivalla ja tarvitsee vielä voittoja varmistaakseen sarjapaikkansa. City voittaa kuusi kertaa kymmenestä, mutta pelikannatus huitelee 76% tienoilla. Jos ohipeli ei maistu, niin varmista ykkönen vain 13% pelatulla ristillä.

11: Rotherham-Nottingham (34-28-38)

Rotherhamin tilanne alkaa näyttää huolestuttavalta putoamisviivan alapuolella. Millers romahti lauantaina 1-6 vierastappioon Derbyä vastaan, eikä voittoja tahdo irrota tarpeeksi. Nottinghamin tilanne on parempi, ja Forest kamppailee yhä pääsystä kuuden sakkiin. Viime lauantaina kaatui Swansea kahdella loppuhetken maalilla 2-1, mikä piti playoffs-haaveet vielä elossa. Tasoeroa on sen verran, että Nottingham ansaitsee marginaalisen suosikin aseman. Vieraiden peliprosentit ovat 49% tasolla ja varmasti nousevat vielä hieman lisää. Rotherhamin kotisaldo on varsin siedettävä 6-8-5, eli helpolla joukkueen kotiluolasta ei pisteitä haeta. Selkeä ohipelin paikka, eli 1X lapulle.

12: Hull-Reading (56-24-20)

Hull otti viikko sitten elintärkeän voiton Ipswichin kotiluolasta maalein 1-2. Tigers on alkanut pudota playoffs-viivalta huolestuttavan alas, mutta nyt ero pysyi voiton myötä kuudessa pisteessä. Joukkue on kokonaisuutena hyvässä iskussa. Reading onnistui kaatamaan kovan Prestonin viikko sitten maalein 2-1. Joukkueen otteet ovat alkaneet parantua viime viikkoina, mikä on nostanut Royalsin pois putoamisviivan alapuolelta. Vieraissa meno on ollut silti tahmeaa, ja saldona on vasta kaksi voittoa reissupeleistä koko kaudelta. Hull on hieman ylimerkitty, mutta tällä kupongilla se ei haitta. Ohipelejä löytyy niin paljon, että tämän suosikin voi jättää hyvin varmaksi!

13: Blackburn-Stoke (44-29-27)

Blackburnin tasainen alamäki sai jatkoa viime lauantaina, kun Rovers taipui odotetusti Villan vieraana maalein 2-1. Takana on neljä tappiota viiteen matsiin, mutta putoamisesta ei ole käytännössä uhkaa. Sarjanousija varmistaa paikkansa ensi kaudelle käytännössä yhdellä voitolla. Stoke pelasi uskomattomalla tavalla jo neljännen 0-0 -tasapelinsä putkeen. Potters on pisteen Blackburnia edellä, ja joukkueen sarjapaikka on myös käytännössä varmistettu. Tasoeroa on varsin vähän, ja Blackburn on pelannut kelvollisesti kotonaan koko kauden. Suht oikein pelattu kotivoitto kelpaa piikiksi, sillä hyviä suosikkivarmoja ei tällä viikolla ole montaa tarjolla.

Voit käyttää yllä olevia prosentteja myös vedonlyönnin puolella. Rajakerroin on 100/todennäköisyysarvio. Esimerkiksi Blackburnin voitto on pelikelpoinen yli 2,27 kertoimilla (=100/44). Parhaita peli-ideoita ovat Championshipista Brentford @ 2,20 (51%), Sheff Weds DNB @ 2,28 Pinnacle (51%) ja Blackburn @ 2,75 (44%).

Vakio 1

Parhaat varmat: 8:1 Sheff Weds, 9:1 Brentford, 13:1 Blackburn
Parhaat ohipelit: 1:X2 ohi Newcastle, 2:X2 ohi Bournemouth, 6:1X ohi West Bromwich

 

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!