Tupla: Holund (H2H Sundby) + Fossesholm (H2H Haga)

KERROIN

1.82
0
pv
0
t
0
min
0
s

H2H First 15km- Bolshunov (RUS) - Niskanen (FIN): Niskanen

Maastohiihdon maailmancup-karavaani jatkaa kulkuaan ja tulevana viikonloppuna kisanäyttämönä toimii Norjan Lillehammer. Lillehammerissa lauantaina kisataan yhdistelmäkilpailut (skiathlon), jossa naiset hiihtävät ensin 7,5km perinteisellä tyylillä jonka jälkeen vaihtavat sukset ja sivakoivat 7,5km vaparilla (miehillä 15km + 15km). Norja saa kotikisaansa lyödä myös kansallisen ryhmän, joten tässä on oiva mahdollisuus tarkastaa kuinka kovaa vuonomaan ei-maajoukkueurheilijat menevät suhteessa maailman kärkeen.

H2H Holund, Hans Christer (NOR) – Sundby, Martin Johnsrud (NOR)

Miesten kilpaluun tarjoilee norjalaisten tykkien kaksintaistelun. Holund muistetaan parhaiten huimasta kultahiihdostaan Seefeldin MM-kipailuiden viideltäkympiltä viime talvena. Mistään yksittäisestä nappisuorituksesta ei kuitenkaan ollut kyse sillä mies kipusi maailmancupissakin kympin joukkoon kuusi kertaa, joista neljä sivakoitiin miehelle paremmalla vapaalla tyylillä. MM-kilpailuiden jälkeen Holundin tankki oli ymmärrettävästikkin melko tyhjä, jonka seurauksena myös sijoitus kokonais-cupissa ei ollut paras mahdollinen. Nyt alkutalvesta mies on ollut hyvässä vedossa: Rukalla irtosi kahdeksas sija 15km perinteisellä ja seuraavan päivän takaa-ajossa Holund oli koko porukan nopein. Virkaveli Sundby sai niin ikään viime talven MM-laduilta pitkään metsästetyn arvokisakullan, miehen voittaessa 15km perinteisen kilpailun Seefeldissä. Kokonais-cupissa partanaama sauvoi yhdeksännelle sijalle ja kympin joukkoon tämä kipusi peräti 11 (!) kertaa. Mikäli Holundilla tankki tyhjentyi viime kauden loppupuolella nähtiin Sundbyn vastaava tapahtuma kesällä. Mies kertoi avoimesti henkisistä vaikeuksistaan ja tämän seurauksena tiputtaneensa harjoitusmääriä yli 300 tuntia. Alkukausi on ollut allekirjoittaneen papereissa odotetun haastava eikä oslolainen tällä hetkellä lukeudu voittajasuosikkeihin. Rukalla Sunby sijoittui 15km perinteisellä 16.neksi (20s Holundille) ja takaa-ajossa tämä oli osuusaikojen 12. (41s Holundille).

Holund on yksi maailman parhaimmista vapaan hiihtäjistä ja tällä hetkellä miehen suksi kulkee myös perinteisellä. Sundby on kaukana parhaista päivistään ja on vaikea uskoa, että mies tässäkään kilpaillussa koko leikkiä kestää mukana. Iivo Niskanen ladannee jälleen perinteisen ”avausosuudelle” todella hurjaa kyytiä, jossa Holund tulee myös olemaan tiukilla. Viidenkympin maailmanmestari on kuitenkin todella vahva vaparilla ja Sunby jää tämän kyydistä viimeistään kilpailun loppupuoliskolla aivan kuten viikko sitten Rukalla.

H2H Fossesholm, Helene Marie (NOR) – Haga, Ragnhild (NOR)

Naisten kilpailun suurin puheenaihe on aivan varmasti norjan uusi tähti Hele Fossesholm. Vasta 18-vuotias nuorilupaus on niittänyt vakuuttavaa menestystä junioripuolella ja nyt läpilyöntiä odotetaan aikuisten tasolla. Beitostölenin avausviikonlopussa Fossesholm sijoittui kympin vaparilla (+33s Johaug) sekä perinteisellä (+73s Johaug) molemmissa kolmanneksi jättäen taakseen kaikki muut maajoukkuehiihtäjistä poislukien Therese Johaug sekä Heidi Weng. Fossesholm ei ollut mukana Rukalla, koska Lillehammerin viikonloppu sopi paremmin hänen ohjelmaansa. On siis syytä olettaa että nuori nainen on kanuunaiskussa kotiladuillaan. 2018 Olympialaissa tykkihiihdolla kultaa napannut Ragnild Haga ei ole tämän jälkeen aivan samanlaiseen lentoon yltänyt ja viime talvena maailmancupista käteen jäi varsin vaatimaton 27. sija (16 distanssi-cupissa). Alku talven kilpailutkaan eivät lupaa juuri parempaa: Beitostölenissä kympin perinteisellä sija 15. (+1min 17s Fossesholm) ja vaparin kympillä nainen oli kahdeksas (+45s Fossesholm). Rukalla meno oli vielä tahmeampaa Hagan ollessa perinteisen kympillä 46. (+2min 16s Johaug) ja takaa-ajossa vasta 18.neksi nopein (+80s Johaug).

Pelinhenki on naisten kilpailussa hyvin selvä. Johaug tulee lyömään kaasun pohjaan heti startista ja tuolla perinteisen osuudella Haga tulee tippumaan kyydistä ja ero voi kasvaa yllättävänkin suureksi. Fossesholm on hienoinen kysymysmerkki sen suhteen miten tämä pystyy roikkumaan kärjen mukana, mutta Haga jää nuoren supertähden selän taakse kerran kerrasta.

Pelataan Tupla: Holund (H2H Sundby) + Fossesholm (H2H Haga) ille kelpo 1,82 kertoimella.

 

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *