Preston 1X2

KERROIN

3.1
0
pv
0
t
0
min
0
s

Lauantain Vakioriviä pohditaan itsenäisyyspäivän tunnelmissa. Tarjolla on jälleen haastava kuponki, jossa peräti yhdeksän kohdetta on Championship-otteluita.

Jokaisen kohteen perässä on sen 1-X-2 todennäköisyysarvio. Vertaa näitä lukuja Vakion peliprosentteihin, niin löydät parhaat yli- ja alipelatut kohteet.

1: Man City-Man Utd (71-18-11)

Man City palasi voittojen tielle hakemalla pisteet Burnleyn kotiluolasta maalein 1-4. Tämä oli laiha lohtu, sillä viikon takainen Newcastle-tasapeli sekä aiemmat kompuroinnit ovat päästäneet Liverpoolin jo lähes tavoittamattomalle kärkimatkalle. United kaatoi puolestaan nousukuntoisen Tottenhamin 2-1. Kyseessä oli neljäs tappioton ottelu ja myös neljäs peli peräkkäin, jolloin joukkue tekee vähintään kaksi maalia. Manchesterin derbyn tasoero on tällä hetkellä pykälän pienempi kuin viime kaudella, vaikka City onkin yli 70% suosikki. Vakiokansa on kuitenkin selvästi liikaa United-myönteinen; City on saanut vain 63% pelikannatuksen. Heti ykköskohteen kotivoitto on kokok kupongin paras alipelattu suosikkivarma!

2: Bournemouth-Liverpool (16-22-62)

Bournemouthin tappioputki venyi jälleen viikkopelissä Palacen vieraana. Cherries sai pelata yli 70 minuuttia miehen ylivoimalla, mutta hävisi silti ottelun 1-0. Kyseessä oli jo neljäs peräkkäinen tappio. Monet peleistä ovat olleet tasaisia ja hieman epäonnisia, joten suuresta kriisistä ei ole vielä kyse. Liverpool jatkoi menoaan sarjan kärjessä murskaamalla Evertonin 5-2, vaikka osa avainpelaajista sai lepoaikaa. Punapaitojen rutiini on aivan omassa kastissaan juuri nyt ja kauan odotettu mestaruus näyttää vihdoin matkaavan Liverpooliin. Vierasvoitto on aavistuksen ylimerkitty, mutta kakkosen voi jättää varmaksi etenkin pienillä järjestelmillä. Poolin kompurointi olisi kyllä yllätys.

3: Tottenham-Burnley (59-23-18)

Äskettäin Tottenhamin manageriksi nimetty Jose Mourinho kärsi avaustappionsa ex-seura Manchester Unitedia vastaan. Tottenham oli heikompi joukkue alusta asti, eikä esittänyt ihmeitä. Toistaiseksi ”Mou” on saanut pientä muutosta aikaan, mutta emme ole vielä erityisen vakuuttuneita. Burnley hävisi Man Citylle 1-4 ilman selityksiä. Clarets hävisi myös viime lauantaina kotipelin Palacelle 0-2, joten viikko on ollut tähän asti haastava. Mourinho-efekti näkyy kohteen peliprosenteissa, sillä Tottenhamia on merkitty rajusti liikaa. Ohipeli voi olla turhan raju yritys, mutta merkitse kohde umpeen. X ja 2 tarjoavat todella herkullisia prosentteja. Tottenham ei ole juuri nyt viime kausien kaltainen top 4 -joukkue.

4: Watford-Crystal Palace (34-28-38)

Sarjajumbo Watford erotti managerinsa Quique Sánchez Floresin viime viikolla alle kolmen kuukauden pestin jälkeen. Kyseessä oli jo toinen managerinvaihdos tällä kaudella, mikä kertoo seurajohdon paniikista. Hornets jatkoi viikolla myös tappioiden tiellä hävittyään Leicesterille vieraissa 0-2. Palace otti puolestaan toisen peräkkäisen voiton. Eagles kaatoi kotona Bournemouthin 1-0, vaikka pelasi vaajalla jo 19. peliminuutista lähtien. Viime lauantaina kaatui Burnley vieraissa 0-2. Joukkue on saanut taas tuloksia, kun otteluohjelma on helpottunut. Vakiossa Palace on aavistuksen ylipelattu 43% kannatuksella. Tasaisen ottelun maistuvin valinta on 1_2.

5: Fulham-Bristol City (52-25-23)

Fulham jatkoi voittoputkeaan viime perjantaina kaatamalla kovan Swansean vieraissa 1-2. Fulham oli ottelussa ahdingossa, mutta selvisi lopulta kuivin jaloin. Tätä edelsi kolme voittoa Derbystä, QPR:stä sekä Birminghamista. Joukkue on täysin ansaitusti sarjan kärkisijoilla. Bristol City pelasi lauantaina kenties kauden parhaan ottelunsa ja murskasi Huddersfieldin 5-2. Robins on ollut hieman huterassa vireessä viime aikoina, mutta joukkue on säilyttänyt silti sijansa playoffs-viivan yläpuolella. Fulham on kaksikosta laadukkaampi, mutta kotivoiton todennäköisyys ei nouse paljon yli 50 prosentin. Luotetaan tällä kertaa Fulhamin voittoputken jatkuvan, vaikka pelikannatus on hieman liian korkea. Haetaan arvoa kupongille muista kohteista.

6: QPR-Preston (34-26-38)

Queens Park Rangersin voiton putki venyi viime lauantaina jo seitsemään otteluun. Joukkue haki sinänsä hyvän tuloksen Derbyn vieraana (1-1), mutta asema sarjataulukossa alkaa pian huolestuttaa. Ärrät on hyytynyt hyvän alkukauden jälkeen ja voittanut edellisen kerran lokakuun puolivälissä. Preston hävisi maanantaina kirvelevästi WBA:lle 0-1. Tasainen peli ratkesi väärin tuomittuun pilkkuun yliajalla. Kyseessä oli jo Prestonin kolmas peräkkäinen tappio ilman tehtyä maalia, joten kurssi uhkaa kääntyä vaaralliseen luisuun. Tämäkin matsi on pelattu Vakiossa hyvin kohdalleen. PNE on hieman ylimerkitty, joten merkkaamme kupongille 1_2, mikä sopii hyvin kahden alavireisen joukkueen kohtaamiseen.

7: Sheffield Weds-Brentford (35-31-34)

Sheffield Weds katkaisi viiden ottelun voitottoman putken kaatamalla Charltonin lauantaina 1-3. Ottelu oli xG:n valossa todella väkevä esitys. Weds on ollut viime aikoina usein epäonninen, ja joukkue ansaitsisi tällä hetkellä paikan Championshipin playoffs-joukkueena. Brentford on tunnettu myös huonosta tuuristaan, mutta viime lauantaina palloa saatiin tolppien väliin oikein urakalla. Bees murskasi Lutonin 7-0 hurjalla esityksellä. Joukkue on voittanut kuusi kahdeksasta edellisestä ottelustaan ja noussut jo playoffs-viivan tuntumaan. Tämä peli on kahden laadukkaan ja vähämaalisen joukkueen kohtaaminen. Matsi on ennakkoon erittäin tasainen ja ns. ”kaikkien merkkien ottelu”. Ohitetaan selvästi ylimerkitty ykkönen; X2 osuu myös valintana lähes kaksi kertaa kolmesta.

8: Cardiff-Barnsley (61-24-15)

Yksi kauden alisuorittajista, Cardiff, on napannut kaksi tärkeää voittoa putkeen. Walesilaiset voittivat viime lauantaina kovan Nottinghamin vieraissa 0-1, ja tätä edelsi kotivoitto Stokesta samoin lukemin. Cardiff ei vieläkään vakuuta xG:n valossa, ja joukkue ei näytä millään playoffs-kandidaatilta. Barnsley yllätti kaikki kaatamalla Hull Cityn lauantaina 3-1. Tykes otti ensimmäisen voittonsa sitten kauden avausottelun! Joukkueen esitykset ovat hieman parantuneet marraskuun lopun managerinvaihdon myötä. Yllätys on Walesissa mahdollinen, sillä Cardiff ei juuri nyt vakuuta. Haetaan tässä kohteessa kunnon pommia ja ohitetaan kokonaan 75% merkitty ykkönen. Nousukuntoinen Barnsley tarjoaa loistavan valuen. Kuponki jäisi myös muuten voitto-osuuksiltaan surkeaksi.

9: Luton-Wigan (43-28-29)

Luton joutui viime lauantaina hurjaan pyöritykseen Brentfordin vieraana. Hatters hävisi 7-0, ja kyseessä oli peräti kuudes tappio seitsemään otteluun. Sarjanousijan marginaali on putoamisviivan alapuolelle yksi piste, jossa sijaitsee lauantain vastustaja Wigan. Latics on tällä hetkellä myös heikossa hapessa. Joukkue hävisi viikko sitten Readingille tärkeän kotipelin 1-3, mikä oli jo seitsemäs voitoton ottelu peräkkäin. Wigan on hävinnyt myös xG-luvut pääasiassa selkeästi, eli tuloksia ei selitä edes huono tuuri. Vastakkain on kaksi heikkoa ja pelivoimaltaan melko identtistä joukkuetta. Luton on täysin oikein pelattu suosikki, joten poimitaan ykkönen varmaksi. Luotetaan joukkueen haluun esittää ryhtiliike kotifanien edessä kauden pahimman tappion jälkeen.

10: Reading-Birmingham (43-30-27)

Uutta nousua tekevä Reading palasi voittojen tielle kaatamalla Wiganin vieraissa 1-3. Royals on päässyt hyvään iskuun lokakuussa suoritetun managerinvaihdoksen myötä. Saldo on seitsemästä ottelusta 4-1-2, jossa molemmat tappiot ovat 0-1 kärkijoukkueille Leeds & Brentford. Birminghamin voitoton putki jatkui Millwallin isäntänä. Kyseessä oli jo kolmas peräkkäinen 1-1 -tasapeli ja viides matsi ilman voittoa. Lupaavan alun jälkeen, kaudesta on taas tulossa tasapaksu punnertaminen alemmassa keskikastissa. Kaksikko on pelivoimaltaan hyvin tasainen, minkä lisäksi maaliodotus on matala. Reading on saanut aivan liian suuren kannatuksen hyvän kuntopuntarinsa myötä. Ohitetaan 55% pelattu kotivoitto.

11: Middlesbrough-Charlton (42-32-26)

Viime vuosina plaoffs-kamppailuissa nähty Boro on romahtanut tällä kaudella putoamisviivan tuntumaan. On pieni yllätys, että kokematon manageri Woodgate saa yhä pitää työpaikkansa. Viikko sitten Boro hävisi Leedsin vieraana 4-0, mutta joukkue onnistui sentään kaatamaan heikon Barnsleyn kotonaan 1-0 edeltävässä ottelussa. Charlton jäi viime lauantaina Sheffield Wedsin jalkoihin maalein 1-3. Upeasti kauden aloittanut Addicks on pelannut jo seitsemän ottelua ilman voittoa. Nousijajoukkue valuu viikko viikolta lähemmäs putoamisviivaa. Vastakkain on kaksi alavireistä ja vaikeuksissa olevaa joukkuetta. Ottelun maaliodotus on myös todella matala, eli tasapelin riski on korkea. Lähdetään tässäkin ohipelien linjalle, eli valinta on X2. Boro on pelattu peräti 56%. Joukkue on voittanut vain 3/19 otteluistaan koko kaudella, joten näin suurta suosikkiasemaa ei voi millään perustella.

12: Blackburn-Derby (47-27-26)

Blackburn nappasi viime lauantaina jo kolmannen peräkkäisen voittonsa ja neljännen viiteen otteluun. Rovers on palannut tämän nousukauden myötä sarjan keskivaiheille, mihin joukkueen tason myös pitäisi riittää. Derby pelasi varsin heikon kotiottelun QPR:n isäntänä jääden 1-1 -tasuriin. Rams on ollut umpisurkea vieraissa, jossa saldona on neljä tappiota putkeen maalierolla 0-9. Kokonaisuutena joukkueen kausi on ollut pettymys, ja viime vuosina playoffs-taisteluissa nähty jengi on tällä hetkellä pelivoimaltaan vain sarjan keskitasoa. Vakiokansa on ylimerkinnyt tässäkin kohteessa ykköstä. Derbyn surkeat vierasotteet ja Blackburnin vahva nousukunto eivät kuitenkaan houkuttele ohipeliin. Valitaan 1_2, eli mukaan vain 20% pelattu vierasvoitto.

13: Hull-Stoke (46-28-26)

Hull kärsi viime lauantaina shokkitappion sarjajumbo Barnsleyn vieraana 3-1. Kyseessä oli selkeästi joukkueen huono päivä, sillä edeltävässä matsissa Hull oli murskannut kovan Prestonin maalein 4-0. Joukkue on tällä hetkellä sarjan keskitasoa pelivoimaltaan. Vierailija Stoke on ollut kauden suurin pettymys. Potters vaihtoi manageria pitkän arpomisen jälkeen vihdoin marraskuun alussa. Michael O’Neill johdatti Stoken heti kahteen voittoon, mutta nyt saldona on tappiot Cardiffille ja Blackburnille. Stoke on pelivoimaltaan selvästi tauluaan vahvempi, joten Hullin voittotodennäköisyys jää selkeästi alle 50 prosentin. Vakiossa ykköstä on pelattu peräti 61%, joten tarjolla on taas maistuva ohitus.

Voit hyödyntää yllä olevia todennäköisyyksiä myös vedonlyönnin puolella. Kaava on 100/todennäköisyys. Esimerkiksi Hull on pelattava, jos saat kotivoitolle yli 2,17 (= 100/46) kertoimen.

Pelikelpoisia kohteita ovat Championshipista Hull @ 2,55 (46%), Luton @ 2,55 (43%) ja Preston @ 3,10 (38%). Tsekkaa myös sivuiltamme lauantain Valioliigavihjeet!

Vakio 1

Parhaat varmat: 1:1 Man City, 5:1 Fulham, 9:1 Luton
Parhaat ohipelit: 8:X2 ohi Cardiff, 11:X2 ohi Boro, 13:X2 ohi Hull

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *