Chiefs -3

KERROIN

1.93
0
pv
0
t
0
min
0
s

NFL kausi huipentuu sunnuntaina, kun kaikkien aikojen parhaan QB:n Tom Bradyn johtama Buccaneers marssii kentälle kohtaamaan tämän hetken parhaan QB:n Patrick Mahomesin johdattaman Chiefsin. Brady esiintyy Super Bowlissa jo 10. kerran jahdaten 7. mestaruuttaan (kellään muulla pelinrakentajalla ei ole neljää enempää). Erona toki se, että tällä kertaa päällä ei olekaan totutusti Patriotsin sininen asu vaan Tampan punainen. Mahomes ja Chiefs puolestaan puolustavat viimevuotista mestaruuttaan. Buccaneers tekee myös historiaa ollen ensimmäinen joukkue, joka pääsee pelaamaan Super Bowlin kotikentällään. Kovin suurta kotietua Bucsille ei voi kuitenkaan laskea, kun koronarajoitusten vuoksi yleisömäärä on rajattu ja muutenkin Super Bowlissa yleisö on enemmänkin firmojen vieraita yms. kuin faneja. Tällä kertaa osa lipuista on varattu koronaa vastaan rokotetuille terveydenhuoltoalan työntekijöille.

Chiefs tuntui vetelevän runkosarjan läpi vähän puolivaloilla hoidellen sen mitä piti, mutta viime kauden lopun loistoa otteissa nähtiin vain ajoittain. Siitä huolimatta joukkue hävisi vain kaksi peliä, joista toinen oli runkosarjan panokseton päätöspeli, josta iso osa avauksen pelaajista oli sivussa. Playoffeissa Chiefs koki melkoisen säikähdyksen avauskierroksella, kun Mahomes joutui jättämään ottelun Brownsia vastaan kesken aivotärähdyksen vuoksi. Varamies Chad Henne sai kuitenkin säilytettyä Mahomesin hankkiman johdon ja joukkue marssi jatkoon. Konferenssifinaalissa joukkue kohtasi Buffalon, joka oli ollut runkosarjan lopun kuumimpia joukkueita. Tuossa ottelussa Chiefs näytti jälleen viime kauden mestarijoukkueelta ja marssi todella vakuuttavaan voittoon, joka oli vielä loppunumeroita selvempi. Bills teki avaus-TD:nsä Chiefsin rähmityn puntin jälkeen ja onnistui lopussa vielä onside-potkussa ja kaunisteli sen myötä lukemia.

Buccaneersin taival Super Bowliin oli huomattavasti hankalampi, kun wild card -joukkueena he joutuivat aloittamaan jo avauskierrokselta ja pelasivat kaikki edeltävät kolme peliään vieraissa. Hienosti Bradyn joukkio hankalasta tiestä kuitenkin suoriutui, vaikka sekä Saintsia että Packersia vastaan myös pomput olivat osittain suosiollisia.

Joukkueet kohtasivat runkosarjassa kertaalleen ja silloin Chiefs haki Tampasta kolmen pisteen voiton. Tuossakin ottelussa Chiefs oli nähdäkseni enemmän niskan päällä kuin mitä loppulukemat antaisivat ymmärtää. Joukkue otti alussa reippaan johdon, mutta johtoasemassa keskittyivät kuluttamaan kelloa ja Bucs pääsi kaventamaan. Missään vaiheessa ei näyttänyt siltä, että Chiefsillä olisi ollut mitään hätää ja tarvittaessa olisivat voineet voittaa reilumminkin.

Itse näen että tämän hetken Chiefs huipputasollaan pelatessaan on liigan selkeästi paras joukkue, jonka tasolle muut eivät pääse. Tässä pelissä Chiefsillä ei luonnollisestikaan ole syytä tai tarvetta säästellä, joten arvelen että koko osaamispaletti tullaan näkemään. Valmentajavelho Andy Reid on myös todennäköisesti säästellyt temppuja tiukkoja paikkoja varten, ja niitä ei Chiefsillä paljoa ole ollut playoffien avauskierrosta lukuunottamatta, joten kikkapussissa pitäisi olla reilusti tavaraa jäljellä. Terveystilanne Chiefsillä kuitenkin aiheuttaa hieman tummia pilviä. Joukkueen hyökkäyksen linjan tärkein mies Eric Fisher loukkaantui viime pelissä ja on tästä pelistä sivussa. Hieman helpotusta kuitenkin on tiedossa siitä, että aiemmin sivussa ollut linjamies Mike Remmers ilmeisesti kuitenkin palaa kokoonpanoon.

Pelimielessä vedot Chiefsin puolesta kiinnostavat. Hyvin todennäköisesti kuitenkin Chiefsin kertoimet tulevat nousemaan vielä sunnuntaina, kun isot massat pelaavat Bradya. Näin ollen kiirettä Chiefsin pelaamiseen ei todennäköisesti ole. Chiefsin voiton tai tasoitusvedon lisäksi hyvä vaihtoehto pelille on pelata Mahomesin valintaa MVP:ksi. Valinta kohdistuu käytännössä aina voittajajoukkueen pelaajaan ja Chiefsin hyökkäyspeli rullaa niin paljon Mahomesin kautta, että vaikea nähdä kenenkään muun Chiefsin hyökkäyspelaajan vievän palkintoa, jos Chiefs voittaa. Puolustuksesta joku voi tietysti pelata unelmapelin ja napata esim. useamman syötönkatkon, mutta kovin todennäköistä tuo ei ole. Super Bowleissa hyvin tyypillisesti alku on varovaista, kun kukaan ei halua hävitä peliä heti kättelyssä. Nyt kun Chiefs on joutunut laittamaan hyökkäyksen linjaansa uusiksi, tuo todennäköisesti vielä korostuu.

Poimitaan taskuun seuraavat vedot. Chiefs -3 kertoimella 1,93, joka löytyy tällä hetkellä ainakin Pinnaclelta ja iltä. Arvio tälle 54 %. Tästä tosiaan vahvasti epäilen, että sunnuntaina kerroin on lähellä kahta, joten kannattaa säästää ainakin osa panoksesta sinne. Lisäksi otetaan ensimmäinen neljännes alle 10 pistettä, jolle Pinnaclella on tarjolla kerroin 2,05. Arvioni tälle on 53 %.

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *