Romania +0.5

KERROIN

1.83
0
pv
0
t
0
min
0
s

Jalkapallon EM-karsinnat vuoden 2020 kisoihin jatkuvat taas perjantaina. Löysimme kierrokselta pari maistuvaa pelikohdetta, jotka esitellään seuraavassa.

Makedonia-Puola (klo 21:45)

Makedonia ja Puola kohtaavat G-lohkon ottelussa. Kyseessä erittäin mielenkiintoinen lohko, jossa kärkisijoille on tarjolla kaksikon lisäksi myös Slovenia sekä Itävalta.

Kotijoukkue Makedonia on tällä hetkellä paremmassa vireessä kuin koskaan maan historiassa. Viime syksyltä takana on erinomainen Kansojen liigan suoritus, jossa maa voitti D-liigan lohkonsa saldolla 5-0-1 ja nousee C-tasolle.

Makedonia päätti myös edeltävät MM-karsinnat ennen Kansojen liigoja tappioitta, ja joukkueen tulokset ovat todella hienoja reilun vuoden ajalta: vain yksi tappio 15 edeltävästä ottelusta saldolla 9-5-1.

Toki, vastassa on ollut pääasiassa heikkoja maita, mutta Makedonia on kohdannut myös kovempia joukkueita ja välttänyt tappiot. EM-karsinnat 2020 ovat myös alkaneet lupaavasti; Makedonia kaatoi Latvian 3-1 avausottelussaan ja haki 1-1 -tasapelin Slovenialta.

Puolan viimeaikaiset tulokset ovat päinvastaisia. Kansojen liiga meni pahasti penkin alle, ja joukkue jäi lohkonsa jumboksi ilman yhtään voittoa neljään otteluun. Puola oli myös yksi pahimpia pettymyksiä viime kesän MM-kisoissa ja putosi jatkosta ennen playoffs-vaihetta.

Vihjasimme Puolaa vastaan myös EM-karsintojen avauksessa, mutta joukkue haki yllättäen 0-1 -vierasvoiton Itävallasta. Pelitapahtumiin nähden 1-1 -tasapeli olisi ollut ansaittu. Toisessa ottelussa Puola kaatoi heikon Latvian 2-0, joten maa on aloittanut karsinnat voitokkaasti.

Makedonia on tällä hetkellä todella vaikea paikka vierailla mille tahansa joukkueelle. Maa on hävinnyt edellisen kerran kotonaan Espanjalle lähes kaksi vuotta sitten. Puolan joutuu varmasti myös tiukoille, ja mielestämme Makedonian tasoitusvedoissa on mukavasti ilmaa.

Peleihin siis Makedonia +0,5 in 1,90 kertoimella.

Norja-Romania (klo 21:45)

Norja ja Romania iskevät yhteen F-lohkon ottelussa. Kyseessä on varsinainen kuolemanlohko, sillä kaksikon lisäksi myös Ruotsi ja Espanja kamppailevat jatkopaikasta.

Kotijoukkue Norjan futis on ollut pitkään alamaissa, eikä vuonomaata ole nähty arvokisoissa sitten vuoden 2000. Edelliset MM-karsinnat sujuivat myös vaisusti, ja Norja jäi suht helpossa lohkossa Irlannin ja Tshekin taakse.

Tulokset ovat alkaneet parantua viimeisen vuoden aikana. Norja oli jo hyvä ennen Kansojen liigaa pelatuissa harjoitusotteluissa, ja maa voitti lopulta oman C-liigan lohkonsa saldolla 4-1-1.

EM-karsinnat ovat alkaneet ilman voittoa, sillä Norja kohtasi avausottelussaan Espanjan vieraissa. Toisessa pelissä maa johti Ruotsia vastaan jo 2-0, mutta hukkasi ottelun loppuhetkillä 2-3 tappioksi. Lopulta Norja painoi pelin tasoihin vielä lisäajan lisäajalla.

Romania nähtiin edellisissä EM-kisoissa vuonna 2016, mutta kisat menivät tuolloin penkin alle. Maa ei myöskään karsiutunut Venäjän MM-skaboihin. Tuloskunto on kuitenkin kohentunut Norjan tavoin vuodesta 2018 lähtien.

Kansojen liigassa Romania pelasi tappiottoman 3-3-0 saldon jääden niukasti omassa C-lohkossaan kakkoseksi. Maa on hävinnyt 12 edellistä ottelustaan vain yhden saldolla 8-3-1. Tämä tappio tuli EM-karsintojen avauspelissä Ruotsin vieraana. Toisessa ottelussa Romania kaatoi helposti Färsaaret kotonaan 4-1.

Norjan ja Romanian kohtaamisesta voidaan odottaa hyvin vähämaalista ja tasaista. Puolustus on molempien joukkueiden vahvuus, vaikka edelliset EM-karsintatulokset ovatkin olleet runsasmaalisia.

Mielestämme Norjan suosikkiasemaa on ottelussa liioiteltu. Poimitaan vetoihin in Romania +0,5 tasoitusveto 1,83 kertoimella. Tämä osuu noin 60% todennäköisyydellä.

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *