Serbia (1X2)

KERROIN

3.5
0
pv
0
t
0
min
0
s

Vakiossa nähdään lauantaina poikkeuksellinen kuponki, sillä Englannin pääsarjat ovat maaottelutauolla. Veikkaajat joutuvat pohtimaan nyt maaotteluiden lisäksi League 1 ja League 2 -sarjojen kohteita.

Jokaisen ottelun perässä on sen 1-X-2 todennäköisyysarvio. Vertaa näitä lukuja Vakion peliprosentteihin löytääksesi parhaat yli- ja alipelatut kohteet.

Kohteet 1-5 ovat Englannin Ykkösliigaa (League 1)

1: Coventry-Blackpool (44-28-28)

Perinteikäs futisseura Coventry oli viime kaudella sarjan kahdeksas, ja joukkueelta odotetaan tänä vuonna vastaavia suorituksia. Kausi on alkanut erinomaisesti ilman tappioita, ja Coventry on voittanut toistaiseksi kaikki kotipelinsä ilman päästettyä maalia. Blackpool oli viime kaudella pari sijaa Coventryn alapuolella, mutta Seasiders on niin ikään aloittanut syksyn vahvasti. Saldo on identtinen Coventryn kanssa (3-3-0), ja joukkueen itseluottamus on kohdallaan. Coventry on hieman ylimerkitty, ja paras valinta on vain 20% pelattu Blackpool. Haetaan ykköskohteeseen 1_2.

2: Wycombe-Lincoln (38-29-34)

Wycombe säilyi viime kaudella vain kolmen pisteen erolla, ja joukkuetta odotetaan taas putoamistaisteluun. Kausi on kuitenkin alkanut yllättävän hyvin, sillä Wanderers on tappioitta saldolla 3-3-0. Lincoln voitti viime kaudella League 2:n näytöstyyliin, ja joukkueen ranking on myös League 1 -tasolla keskikastissa. Alkukausi lupaa hyvää, sillä Lincoln on jopa sarjan toisena saldolla 4-0-2. Vieraat ovat perustasoltaan hieman vahvempia, joten Wycombelle jää vain marginaalinen suosikkiasema. Haetaan tässä kohteessa ohipeli kotivoitosta, sillä X2 peittää mukavasti 62% todennäköisyyskentästä.

3: Fleetwood-Oxford (43-28-29)

Viime kaudella keskikastiin päätynyt Fleetwood on aloittanut tämän sesongin samaan tahtiin. Keskikastin sijoitus on hallussa ja kotiottelut ovat sujuneet varsin mainiosti. Oxford oli viime kaudella yksi sarjan suurimpia pettymyksiä, mutta sarjapaikka sentään varmistui väkevän loppukauden turvin. Tämä syksy on alkanut taas vaisusti, sillä saldona on vasta yksi voitto kuudesta pelistä. Joukkueet pelivoimaltaan hyvin lähellä toisiaan, vaikka Oxford onkin sarjataulukossa alempana. Fleetwood saa näin ollen reilun 40 pinnan suosikkiaseman. Vakiossa ykköstä on pelattu peräti 56%, joten otetaan tässäkin kohteesta ohipeli kotivoitosta. X2.

4: Tranmere-Gillingham (40-30-30)

Perinteikäs Tranmere nousi täksi kaudeksi Kakkosliigata playoffsien kautta. Joukkue rankattiin ennen kauden alkua kuuden heikoimman joukkoon, ja syksyn tulokset ovat varsin odotettuja. Gillingham oli viime keväällä pitkään putoamiskamppailussa, mutta kampesi lopulta kuiville viiden pinnan erolla. Pelivoimaltaan joukkue on hieman Tranmerea laadukkaampi, mutta tulokset ovat olleet kotijoukkueen tavoin hieman nihkeitä. Gills otti kauden avausvoittonsa vasta viime kierroksella. Kohde on pelattu Vakiossa aivan oikein, eikä taustoista löydy tällä kertaa suurempia peli-ideoita.

5: Bristol R-Accrington (49-28-23)

Bristol Rovers oli viime kaudella sijalla 15. Joukkue oli osa todella tasaista nippua sijojen 13-20 välillä, joka mahtui viiden pinnan sisään. Tämä kausi on alkanut hyvin odotusten mukaisesti alemman keskikastin tahtiin. Accrington kuuluu myös tähän sijalukujen 13-20 ryppääseen. Accs on avannut kautensa pykälää heikommin ja otti avausvoittonsa vasta edellisellä kierroksella. Bristol R on pelivoimaltaan aavistuksen vahvempi, joten ykköselle voidaan tarjota noin 50% todennäköisyys. Vakion peliprosentit ovat lähteneet pahasti laukalle, ja Bristol on saanut jopa 63% kannatuksen. Tarjolla on taas maistuva ohipelin paikka!

Kohteet 6-8 ovat Englannin Kakkosliigaa (League 2)

6: Grimsby-Crewe (34-29-37)

Grimsby sijoittui viime kaudella Kakkosliigan alempaan keskikastiin, mutta tänä vuonna odotukset ovat hieman korkeammalla. Joukkue onkin aloittanut kauden hyvin ja tehnyt sarjassa eniten maaleja. Saldona on vasta yksi tappio. Crewe sijoittui viime kaudella muutaman sijan ylemmäs, ja loppukauden vahva voittoputki enteili hyvää. Syksy on alkanut väkevästi, sillä joukkue on kiinni Kakkosliigan nousupaikoissa. Crewe on pelivoimaltaan näistä kahdesta selvästi vahvempi joukkue ja kandidaatti jopa suoraan nousuun. Vakiokansalla on tasoero hieman hakusessa, joten napataan 28% merkitystä vierasvoitosta jopa rohkea varma! Jos rahat riittävät, voit toki varmistaa myös tasurilla.

7: Plymouth-Oldham (58-23-19)

Plymouth putosi viime kauden päätteeksi Kakkosliigaan. Argyle on pelivoimaltaan sen verran vahva joukkue, että odotukset ovat playoffs-paikoissa ja paluussa korkeammalle sarjatasolle. Kausi on alkanut tähän verrattuna kelvollisesti. Oldham sijoittui viime kaudella turvalliseen keskikastiin. Nyt meno on ollut tahmeaa, eikä saldona ole kuin yksi voitto kuudesta ottelusta. Plymouth on pari luokkaa tasokkaampi nippu, joten kotivoiton todennäköisyydet hipovat 60 pinnaa. Vakiokansa on odotetusti ylireagoinut sarjataulukkoon ja pelannut Plymouthia jopa 66%. Kannattaa poimia ykkösen jatkoksi joko X tai 2.

8: Carlisle-Exeter (33-28-39)

Carlisle kuului viime kaudella ylempään kastiin jääden ainoastaan kolme pistettä playoffs-viivasta. Tämä syksy on alkanut vaikeasti ja Carlisle näyttää pudonneen lähemmäs omaa tasoaan. Exeter jäi vain pinnan playoffs-paikasta, ja joukkuetta odotetaan top 10 -taisteluun myös tänä vuonna. Syksy on käynnistynyt erinomaisesti, sillä Exeter johtaa Kakkosliigaa saldolla 4-2-0. Tasoeroa on Carlislen suuntaan sen verran, että vieraat ansaitsevat pienen suosikkiaseman. Vakiokansa on merkinnyt tämän kohteen aivan oikein, joten tarjolla on taas paljon vaihtoehtoja. 1_2 lienee näistä lähtökohdista paras.

Kohteet 9-13 ovat EM-karsintaotteluita.

9: Englanti-Bulgaria (81-14-5)

Suomalaisten suosikki Englanti pääsi todella helppoon karsintalohkoon, jossa ei ole yhtään vakavasti otettavaa uhkaa maan ykköspaikalle. Saldona on kaksi voittoa maalierolla 10-1. Välissä Englanti pelasi myös Kansojen liigan jatkopelejä ja nappasi kilpailusta lopulta pronssia. Bulgaria on hieman Suomea heikompi joukkue, jonka karsintaurakka on alkanut surkeasti ilman voittoa. Edellisessä ottelussa maa hävisi jopa Kosovolle kotonaan. Englanti voittaa yli 80% todennäköisyydellä, eikä ykköstä kannata Vakiossa alkaa varmistelemaan.

10: Islanti-Moldova (75-17-8)

Islanti ihastutti futiskansaa vuoden 2016 EM-kisoissa ja selvisi myös viime kesän MM-skaboihin. Silloin tie jäi alkulohkoon, ja syksyn Kansojen liiga sujui myös ilman voittoja. Islanti on arvottu EM 2020 -karsinnoissa vaikeaan lohkoon Turkin ja Ranskan seuraksi. Alku on ollut hyvä, sillä Islanti kaatoi päävastustaja Turkin kotonaan edellisessä ottelussa. Moldovalla ei ole mitään asiaa edes neljän joukkoon tässä lohkossa, joten pelin asetelma on selvä. Islanti voittaa kolme kertaa neljästä, eivätkä peliprosentit ole karanneet liikaa. Jatketaan varmojen ykkösten sarjaa.

11: Liettua-Ukraina (10-26-64)

Liettua on selkeä suosikki B-lohkon jumboksi. Maan taso on tällä hetkellä hyvin matala, ja Kansojen liigassakin tuli saldoksi kuusi tappiota ja pudotus alimmalle tasolle. Ukraina johtaa haastavaa lohkoa neljän ottelun jälkeen. Se kisaa jatkopaikasta Serbian ja Portugalin kanssa ja murskasi ensin mainitun kotonaan 5-0. Saldona on myös vierastasuri Portuglista. Ukraina voittaa Liettuan vieraissakin lähes kaksi kertaa kolmesta. Vakiossa kakkonen on jopa aavistuksen alipelattu, joten Ukraina kelpaa hyvin varmaksi.

12: Serbia-Portugali (35-28-37)

Serbia ja Portugali kuuluivat ennakkoon B-lohkon suosikkeihin, mutta molempien karsintaurakka on alkanut heikosti. Portugali on pelannut tasapelit Serbian ja Ukrainan kanssa kotonaan, mikä on heikko suoritus. Maa tosin väläytteli tasoaan voittamalla Kansojen liigan. Serbian saldona on murskavoitto Liettuasta, murskatappio Ukrainalle ja tasapeli vieraissa Portugalia vastaan. Ukraina uhkaa karata lohkon kärjessä, joten Serbia ja Portugali tarvitsevat kumpikin kipeästi voittoa. Ottelun asetelma on hyvin tasainen, ja Vakion peliprosentit myös lähellä oikeaa. Jos rahat vain riittävät, merkitse kohde umpeen. 1_2 on toiseksi paras vaihtoehto.

13: Ranska-Albania (82-13-5)

Hallitseva maailmanmestari Ranska on FIFA-rankingin kolmen kärjessä heti Belgian ja Brasilian jälkeen. EM-karsinnat ovat sujuneet muuten hyvin, mutta joukkue hävisi yllättäen 3. kierroksen ottelun Turkille vieraskentällä. Albania muistetaan vieläkin venymisestä vuoden 2016 EM-kisoihin. Tämän jälkeen maa on palannut omalle tasolleen, ja putosi myös Kansojen liigassa heikoimmalle D-tasolle. EM-karsinnoissa joukkueella on tuskin saumaa jatkoon Islannin, Ranskan ja Turkin seassa. Ranska on ottelussa jättisuosikki ja pelattu Vakiossakin 84 prosenttia. Tähän kohteeseen ei kannata uhrata vaihtomerkkejä, joten napataan Ranskasta usein osuva piikki.

Voit hyödyntää yllä olevia todennäköisyyksiä myös vedonlyönnin puolella. Saat rajakertoimen kaavalla 100/todennäköisyys. Esimerkiksi Serbian voitto olisi pelattava, jos saat sille yli 2,86 kertoimen (= 100/35).

Pelattavia kohteita ovat mm. Serbia @ 3,50 (35%), Exeter @ 2,63 Pinnacle (39%), Bristol R @ 2,20 Betway (49%).

Vakio 1

Parhaat varmat: 9:1 Englanti, 10:1 Islanti, 13:1 Ranska
Parhaat ohipelit: 3:X2 ohi Fleetwood, 5:X2 ohi Bristol R, 6:X2 ohi Grimsby

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *