Norja

KERROIN

2.45
0
pv
0
t
0
min
0
s

Jalkapallon EM-karsinnat jatkuvat torstai-iltana playoffs-vaiheella. Nämä ottelut piti pelata alun perin jo keväällä, mutta ne jouduttiin siirtämään koronaepidemian vuoksi. Nyt ratkaistaan neljä jäljellä olevaa paikkaa tuleviin EM-kisoihin. Mukana ovat parhaiten menestyneet joukkueet Kansojen liigan lohkoista, joilla ei vielä ole kisapaikkaa.

Huom. On tärkeää muistaa, että ottelut eivät ole kaksiosaisia karsintoja. Jatkoon menijä ratkaistaan siis yhdellä ottelulla. Matsia ei pelata myöskään puolueettomalla kentällä, mutta koronaviruksen vuoksi kotietu ei toki ole aivan normaalilla tasolla.

Norja-Serbia (klo 21:45)

Kotijoukkue Norja lähtee illan tärkeään kamppailuun hyvällä itseluottamuksella. Viikingit suorastaan murskasivat Pohjois-Irlannin kuukausi sitten pelatussa Kansojen liigan vierasotteluissa. Teinitähti Erling Haaland iski kaksi maalia, ja nuori mies osui myös Itävaltaa vastaan edellisessä kotipelissä.

Vaikka futis on Norjassa valtavan suosittu laji, maajoukkuetta ei olla arvokisoissa nähty siten vuoden 1998 MM- ja 2000 EM-kisojen. Norja voitti oman Kansojen liigan lohkonsa, mutta edelliset EM-karsinat menivät mönkään liian monen tasapelin vuoksi.

Nyt Norjalla on harvinaisen hyvä sauma päästä arvokisoihin. Joukkueella on myös kaksi maailmanluokan tähteä hyökkäyspäässä. Edelliset Kansojen liigan matsit missannut Martin Ödegaard tekee myös paluun kokoonpanoon.

Vierasjoukkue Serbia on sen sijaan tuttu näky arvokisoista viime vuosilta. Joukkue kuitenkin epäonnistui edellisissä EM-karsinnoissa jääden B-lohkon kolmanneksi Ukrainan ja Portugalin taakse. Kansojen liigan playoffs avaa nyt Serbialle takaportin päästä kisoihin.

Serbian valmistavat ottelut eivät ole sujuneet hyvin. Joukkue pelasi Norjan tavoin kaksi Kansojen liigan matsia kuukausi sitten, mutta ne olivat tuloksiltaan heikkoja. Ensin turpaan Venäjältä vieraissa 1-3, ja sitten heikko kotipeliä Turkkia vastaan 0-0.

Norja ei ole meidän arviomme mukaan Serbiaa heikompi joukkue juuri nyt. Kotiedun merkitys nousee tällaisissa otteluissa, ja vaikka se ei olekaan normaalilla tasolla, näemme Norjan selkeästi markkinaa suurempana suosikkina.

Betsataan kotivoittoa in 2,45 kertoimella. Todennäköisyysarvio tapahtumalle on 47 %.

Avaa tili ille ja tuplaa talletuksesi 100€ asti!

  • Suomalaisten monivuotinen suosikki
  • Mahtava betsivalikoima ja kasino
  • Talletusbonuksessa markkinoiden parhaat kierrätysehdot!

Avaa tili tästä

Slovakia-Irlanti (klo 21:45)

Slovakia on esiintynyt itsenäisenä futismaana vasta noin 25 vuotta. Se on nähty historiassa kaksi kertaa arvokisoissa: vuoden 2010 MM- ja vuoden 2016 EM-kisoissa. Nyt joukkueella on hyvä mahdollisuus kuitata toinen tiketti EM-näyttämölle.

Kotijoukkue oli erittäin lähellä päästä EM-kisoihin jo karsintojen kautta. Slovakia jäi Walesin taakse vain yhden pisteen erolla. Joukkue hävisi kaksi kertaa Kroatialle ja ratkaisevan pelin Walesille 0-1. Takana on kaksi valmistavaa ottelua, joiden tuloksissa oli parantamisen varaa.

Slovakia hävisi kuukausi sitten Kansojen liigassa Tsekille heikon esityksen jälkeen maalein 1-3. Toinen ottelu Israelin vieraana sujui huomattavasti paremmin tuloksella 1-1.

Vierailija Irlanti on ollut EM-näyttämöllä sekä 2016 että 2012 – joukkue hakee siis kolmatta peräkkäistä arvokisapaikkaa. EM-karsinnat menivät penkin alle vain yhdestä tappiosta huolimatta. Irlanti jäi D-lohkon kolmanneksi Tanskan ja Sveitsin taakse.

Valmistavat ottelut sujuivat myös Irlannilta heikosti. Joukkue vältti tappion heikon Bulgarian vieraana vain 90. minuutin maalilla. Toisessa ottelussa Irlanti hävisi Suomelle kotona maalein 0-1. Joukkue ei ylipäätään ole voittanut yhtään kovempaa maata karsintaottelussa noin kolmeen vuoteen.

Slovakia ja Irlanti ovat molemmat tällä hetkellä kaukana parhaasta tasostaan. On kuitenkin vaikea nähdä Irlantia pelivoimaltaan juuri vahvempana maana. Vierailla ei ole tällä hetkellä myöskään riveissään yhtään suurempaa tähtipelaajaa.

Betsataan Slovakian voittoa in 2,70 kertoimella. Todennäköisyysarvio tapahtumalle on 44 %.

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *