Habo +4,5

KERROIN

1.98
0
pv
0
t
0
min
0
s

Jönköping

Höllviken-Jönköping (klo 16.00)

Höllvikensin alkukausi on ollut juuri sitä mitä häntäpäähän arvioidulta joukkueelta voidaankin odottaa. Viidestä ottelustaan se ei ole vielä kerännyt pisteen pistettä ja etenkin 11-6 kyykkäys Siriusta vastaan oli todella surullista katsottavaa. Viime vuosien ykköstähdistä ainoastaan Johannes Wilhelmsson on enää joukkueessa mukana ja syöttölautasen nimeltä Pontus Karlsson-Martellin lähdön jälkeen myös edelliskauden pistekuningas on näyttänyt kentäntasolla erittäin heikolta. Linus Bergström on ollut positiivinen yllätys alkukaudesta mutta muuten ilonaiheet ovat hyvin vähissä. Omissa on kolissut keskimäärin yhdeksän kertaa ottelussa ja etenkin vieraskaukalossa omanpään pelaaminen on ollut jopa aneemista. Tolppien välissä aloittaa tänään rutinoitunut Erik Lennheimer.

Jönköping löytyy viiden ottelun jälkeen niin ikään sarjataulukon pohjilta mutta tälle ei liiemmin kannata antaa painoarvoa sillä sen otteluohjelma on ollut selkeästi tämän päiväistä vastustajaa vaikeampi. Viimeksi Dalen löylytti JIKiä lukemin 2-8 mutta piste Falunilta sekä tappiosta huolimatta erinomainen esitys Helsingborgissa osoittavat että sarjasijoitus ajanmittaa tulee taatusti nousemaan. Joel Wadsten on ollut kovassa vireessä alkukierroksilla ja ykköstykit Emil Nilsen, Otto Weidman sekä Rikkard Hessmer muodostavat kelpo syömähampaan hyökkäyspäässä. Maalinsuulla Gustav Jansson on allekirjoittaneen papereissa yksi sarjan parhaimpia ja tuttu valinta startteriksi myös illan ottelussa.

Vieraiden tuloksellisesti heikko alkukausi näkyy kertoimissa jo hieman liikaa ja houkuttelevimmat kohteet löytyvät ehdottomasti Jönköpingsin puolelta. Höllviken on ollut luvalla sanoen todella luokaton eikä keskinäinen historiakaan pääsarjatasolla kotijoukkuetta tässä matchupissa suosi. JIK on pelivoimaltaan selkeästi edellä ja nousee vieraissakin reippaasti yli 50% suosikiksi. Vihjeeksi nostetaan vieraiden suoravoitto n hyvällä 1,93 kertoimella.

Pixbo-Habo (klo 17.00)

Pixbon startti on ollut hyvä, joskin moni varmasti arvioikin joukkueen hieman korkeammalle sarjataulukossa. Meille Wallenstamin selkeä hyytyminen viimekauden tahdista ei kuitenkaan tullut yllätyksenä ja alkukausi kettujen osalta on ollut hyvinkin odotettu. Storvretaa vastaan joukkue oli käytännössä täysin aseeton ja viime kaudesta poiketen Dalen ja etenkin selvästi heikompi Växjö ovat osoittaneet myös punavalkoiset täysin kuolevaisiksi. Andreas Stefansson lapioi viime ottelussa hatullisen Siriuksen verkkoon muttei silti allekirjoittaneen papereissa nauti kovinkaan suurta arvostusta. Martin Östholm ja Gustav Fritzell ovat aivan sarjan eliittiä ja etenkin ensimmäiseksi mainitun pitkä loukkaantumishistoria on aiheuttanut harmaita hiuksia jälleen kerran. Puolustussuuntaan Jens Milessonin johtama pakisto on hyvin tasainen ilman suurempaa tähtiloistoa. Maalinsuulla Jon Hedlund lukeutuu aivan sarjaan eliittiin ja on selkeä valinta kotijoukkueen tolppien väliin.

Sarjanousija Habo oli vihjeenämme jo viimeksi kun se odotusten mukaisesti laittoi Växjön vieraissa todella ahtaalle. Voitot Helsingborgista sekä etenkin Thorengruppenista olivat todella tärkeitä jo pelkästään suoraa säilymistä ajatellen. Fagerhult on ollut sarjan runsasmaalisin joukkue melko kevyelläkin marginaalilla, jonka johdosta myös ykköshevoset Jesper Ekström, Tobias Zälle sekä Tim Andersson miehittävät koko sarjan pistepörssin kärkisijoja. Erittäin suurinumeroisista lopputuloksista huolimatta Habon maaliero on pakkasen puolella ainoastaan kymmenen osuman verran, joka kertoo siitä, ettei kukaan vielä Falunia lukuunottamatta ole joukkueella aivan lattiaa pyyhkinyt. Maalivahtikaksikko Haldemann-Ringqvist on hyvin tasainen tandemi, joista jälkimmäinen aloittaa tänään torjuntavuorossa.

Pixbo on otteluun ansaitusti jättisuosikki, mutta 1.10 kertoimet liioittelevat jo todella rankalla kädellä joukkueiden tasoeroa. Wallenstam on ollut kaukana viime kauden lennosta eikä ykköstykkien Östholmin ja Fritzellin takana materiaali oikeasti ole kovinkaan leveä. Habon yllätysmomentti on osittain jo käytetty mutta kyllä sen omalaatuinen pelitapa varmaasti tulee jatkossakin aiheuttamaan vastustajille päänvaivaa. Pixbo oli viikko takaperin 2,5 maalin suosikki Siriusta vastaan eikä Habo tällä hetkellä järin paljoa uppsalaisia perässä ole. Vieraille tarjotaan Wallenstam Hallissa peräti 4,5 maalia eteen, joka on arvioissamme pykälää liian korkea. Vihjeeksi nostetaan siis jälleen Habo tasoituksella ja in tarjoama 1,98 kärkikerroin kelpuutetaan sunnuntain kupongille mukaan.

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *