H2H Spitsov-Holund: Spitsov

KERROIN

1.75
0
pv
0
t
0
min
0
s

Maastohiihdon maailmancup jatkuu huomenna kun kiertue siirtyy Lillehammrista Beitostöleniin. Viime viikonlopun haastavat olosuhteet hiukkasen paranevat ja sää muistuttanee jo talvea. Ennusteiden mukaan lunta tupruttaa ainakin huomenna mutta kelihän on kaikille sama!

Kilpailun paras kohde löytyy jälleen iltä joka tarjoaa kaksintaisteluun paria Spitsov-Holund. Venäjän Spitsov nousi kertaheitolla hiihtomaailman kärkinimeksi viime talven olympialaissa jossa nuori mies nappasi peräti kolme mitalia joista yksi sivakoitiin henkilökohtaisella matkalla. Spitsov aloitti maailmancup-kautensa viikko sitten Lillehammerissa ollen vapaan 15km kilpailussa kolmas ja koko mini-tourilla sijalla 26. Spitsov on selkeä vapaantaituri joten kehnoa kokonaissijoitusta ei liiemmin parane tuijotella sillä takaa-ajohan hiihdettiin perinteisellä tyylillä. Norjan Holund nousi niin ikään kärkihiihtäjiin viime talvena napaten PeyongChangista skiathlonin pronssia. Muutenkin norjalainen on hyvin tasainen suorittaja eikä hiihtotyylilläkään suurta merkitystä tälle ole ollut. Alkukausi on ollut Holundilta hiukkasen takkuinen eikä mies ole yltänyt cupissa kympin kärkeen kuin vasta kertaalleen.

Spitsov on mielestämme pariin hyvinkin selkeä suosikki ja venäläisen kertoimet ovat varsin ilahduttavalla tasolla. Spitsov on todella kova ja varma suorittaja vapaalla tyylillä ja etenkin olemattomilla sprinttiominaisuuksilla varustettu distanssijyrä on varsin omimmillaan juuri pidemmällä matkalla. Holundin alkukausi on ollut verrattain hyvinkin heikko ja on vaikea uskoa että mies viikossa olisi mitään poppaskonsteja keksinyt. Lillehammerissa Spitsov rökitti norjalaista 20 sekunnilla ja nyt matkan ollessa puolet pidempi, on loistavasti vauhdinjaossa onnistuva venäläinen selkeä valinta kupongille! (Panossuositus 4/5)

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!