Tsekki +2,5

KERROIN

1.71
0
pv
0
t
0
min
0
s

Salibandyn MM-kisat ovat edenneet siihen pisteeseen että neljä parasta on selvillä. Mitaleista kamppailee hyvinkin tuttu nelikko Ruotsi, Suomi, Sveitsi ja Tsekki. Ruotsi on ehdoton suosikki mestariksi ja kohtaa omassa välierässään Sveitsin. Meidän katseet kiinnittyvät kuitenkin Tsekin ja Suomen mittelöön, josta löytyy hienoa pelattavaa. Ottelu käyntiin klo 17.00!

Kotijoukkue Tsekki kipusi A-lohkon kärkipaikalle vaikkakin joukkue koki kisojen toisessa ottelussa shokkitappion Latvialle maalein 4-3. Tämän jälkeen Sveitsi kaatui komeasti 6-4 ja puolivälierissä Tanska oli täysin vastaantulija 10-1 loppulukemin. Tsekki on aiemmin ollut selkeä vastaisku joukkue, mutta nyt Petri Kettusen alaisuudessa joukkue on parantanut selkeästi omaa pallollista peliään. Joukkueesta löytyy kourallinen pelaajia jotka tienaavat leipäänsä Ruotsin Superligassa ja näistä etenkin Matej Jendrisakin harteilla lepää paljon. Maalilla Soucek jää selkeästi muiden välieräjoukkueiden maalivahteja jälkeen, mutta mistään matti meikäläisestä ei kuitenkaan ole kyse.

Suomen kisat ovat edenneet varsin odotetusti: avausottelussa Ruotsilta takkiin ja lohkokakkosena jatkoon. Tanska ja Norja olivat alkulohkossa täysin vastaantulijoita mutta eilen puolivälierässä Saksa laittoi yllättävänkin hyvin kampoihin. Jussi Pihan johtama kolmosketju on ollut hyvä, mutta ensimmäisen tosipellin tullen tuonkin hyökkäystrion taso vasta kunnolla mitataan. ”Classic-ketju” on ollut selkeästi sinivalkoisten syömähammas ja Sami Johanssonilta ja Eemeli Salinilta odotetaan jälleen osumia. Sen sijaan kakkosvitja on vielä hakenut peliään eikä Jani Kukkolan ympärille olla saatu rakennettua toimivaa pakettia. Maalilla Eero Kosonen on turnauksen paras kassari eikä Suomen peli tähän tule näissäkään kisoissa kaatumaan.

Suomi on otteluun luonnollisesti jättisuosikki, mutta kyllä haaste tulee tänään olemaan todella kova. Jo viime MM-kisoissa Tsekki ahdisti Suomea puolivälierässä aivan viime sekunneille asti ja nyt se pääsee vielä lepoedun sekä historiallisen suuren kotiyleisönsä eteen haastamaan Suomen. Tässä pelissähän Tsekeillä ei ole mitään hävittävää kun taas Suomella on ns. pakkovoitto ja täten kaikki paineet niskassaan. Ennakkoon todella tarkassa ja vähämaalisessa ottelussa marginaalit ovat todella pienet emmekä me näe hurmoksellisessa kotipyhätössään pelaavaa Tsekkiä mitenkään yli kahden maalin altavastaajana. Suomen kertoimet ovat täysin pohjissa joten haetaan pelit kotijoukkueen kautta! (Panossuositus 3/5)

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!