Norja DNB

KERROIN

3.00
0
pv
0
t
0
min
0
s

EM-karsinnoissa pelataan sunnuntaina kahdeksan ottelua. Huuhkajien ohjelmassa on lohkokärki Italia, kun taas Tukholmassa vastakkain astuvat länsinaapurimme Ruotsi ja Norja.

Suomi-Italia (klo 21:45)

Suomen karsintaurakka jatkui torstaina upealla voitolla Kreikasta maalein 1-0. Ratinan stadioni oli jälleen täynnä faneja, ja Huuhkajat ottivat hallitun voiton Teemu Pukin rankkarimaalilla. Torstain ottelu ei ollut erityisen sykähdyttävä suoritus, mutta se oli osoitus joukkueen erinomaisesta työmoraalista. Suomi ei antanut Kreikalle juuri yhtään todella vaarallista maalipaikkaa. Harvat tilanteet hoideltiin puolustuksessa hyvin.

Voitto nosti Suomen jo erittäin todennäköisesti lohkon kakkospaikalle. Huuhkajat ovat jatkaneet näissä karsinnoissa jo Kansojen liigassa nähtyä suoritustasoa. Teemu Pukin itseluottamus on myös kohdallaan!

Vierasjoukkue Italia kuuluu Euroopan perinteisiin suurmaihin, mutta joukkue on varsin kaukana 1990- ja 2000-luvun huippuvuosista. Italia ei päässyt edes viime kesän MM-kisoihin, eikä joukkue edennyt mitalipeleihin myöskään edellisissä EM-kisoissa.

Italia näyttäisi hoitavan J-lohkon näytöstyyliin, mikä oli varsin odotettua. Joukkue on tosin kohdannut Suomen ja Bosnian kotonaan, mutta viisi voittoa viidestä pelistä kertoo kaiken olennaisen. Saapasmaa on monta luokkaa edellä lohkon muita maita.

Pelin kuva on varmasti kaikilla tiedossa. Suomi pyrkii puolustamaan tiiviisti alusta asti, ja Huuhkajien on vältettävä lohkon avauspelissä nähty nopea takaiskumaali. Mitä pidemmälle ottelu etenee 0-0 -tilanteessa, sen korkeammaksi tasapelin riski kasvaa.

Italian tilanne on lohkossa niin vahva, että maa etenee käytännössä jatkoon yli 99% todennäköisyydellä. Tasapeli riittää oikein hyvin saldoksi Ratinasta, joten ottelussa tuskin nähdään suurempaa riskinottoa myöskään vierailta.

Maalimäärät on painettu niin alas, että totals-vedot eivät oikein houkuttele. Betsataan sen sijaan Huuhkajia tasoituksella, sillä huippuvireessä oleva Suomi venyy vähintään tasapeliin ainakin kerran kahdesta. Napataan lta siis +0,5 tasoitusbetsi kertoimella 2,17.

Ruotsi-Norja (klo 21:45)

Ruotsi ja Norja pelaavat F-lohkossa, joka on edennyt odotetusti: Espanja näyttäisi voittavan kaikki ottelut ja nappaavan ykköspaikan haltuunsa. Norja ja Ruotsi ratkaisevat toisen karsijan kohtalon.

Länsinaapurimme Ruotsi on ollut perinteisesti pohjolan johtava futismaa. Tilanne on kuitenkin kiristynyt viime vuosina Islannin nousun myötä, ja tällä hetkellä myös Norja ja Suomi saavat tuloksia.

Ruotsin vahvuutena ovat ehdottomasti karsinnat. Maa on ollut mukana kaikissa 2000-luvun EM-kisoissa ja kolmessa viidestä MM-kisoista. Myös karsinnat EM 2020 -kisoihin ovat alkaneet hyvin, sillä saldona on ainoastaan yksi tappio – vieraissa Espanjalle.

Norja on ollut 2000-luvun lähempänä Suomen maajoukkueen tasoa. Norjan huippuvuodet osuivat 90-luvun lopulle, jolloin maa oli MM-kisoissa 1994 & 1998 sekä EM-kisoissa vuonna 2000. Tämän jälkeen Norjaa ei ole arvokisoissa nähty.

Viikingit ovat tekemässä nyt uutta nousua Suomen tavoin. Norja voitti Kansojen liigan lohkonsa näytöstyyliin, ja 15 edellisen maaottelun saldona on väkevä 10-3-2. Toinen tappioista on Espanjalle vieraissa maalein 2-1.

Norjan karsinnat ovat sujuneet erinomaisesti, mutta maa on hukannut todella arvokkaita pisteitä kotonaan. Se johti Ruotsia vastaan tunnin kohdalla 2-0, mutta taipui loppuhetkien maalilla 3-3 -tasapeliin. Norja hukkasi myös Romaniaa vastaan 2-0 johdon 2-2 -tasapeliin yliaikamaalilla.

Tilanne on lohkossa se, että tasapeli ei Norjaa pahemmin lohduta. Ruotsi on kaaduttava vieraissa, jotta kakkospaikkaan olisi realistisia mahdollisuuksia. Norjan itseluottamus on kohdallaan, sillä joukkueella on todelliset saumat päästä arvokisoihin ensimmäistä kertaa 20 vuoteen.

Vedonlyöntimarkkina ei ole tässä ottelussa kohdallaan. Norja on tällä hetkellä paljon lähempänä Ruotsin tasoa, kuin markkina antaa olettaa. Lisäksi ottelun asetelma on selvästi runsasmaalisempi. Otetaan kupongille herkullinen yhdistelmä: yli 2,5 maalia in 2,25 kertoimella sekä Norja DNB ilta peräti 3,00 kertoimella.

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *