Newcastle

KERROIN

6.1
0
pv
0
t
0
min
0
s

Englannissa pelataan lauantaina perinteinen FA Cupin 3. kierros, jolloin mukaan tulevat myös Valioliigan sekä Championshipin joukkueet. Tällä kertaa kaikki Vakion kohteet ovat siis cup-otteluita. Huom! Tällä kaudella FA Cupissa ei pelata uusintoja, jos ottelu päättyy tasan. Tämä nostaa tasapelin todennäköisyyden lähelle normaalia liigaottelua.

Jokaisen kohteen perässä on sen 1-X-2 todennäköisyysarvio. Vertaa näitä lukuja Vakion peliprosentteihin, niin löydät parhaat yli- ja alipelatut kohteet.

1: Arsenal-Newcastle (53-27-20)

Arsenalin kausi on ollut kamalaa katseltavaa tähän saakka. Arteta on epäonnistunut pahasti, mutta viime viikoina kurssi on kääntynyt taktisten muutosten myötä. Gunners on voittanut Chelsean, Brightonin ja WBA:n putkeen. Newcastlella on puolestaan kuuden ottelun voitoton putki saldolla 0-2-4. Steve Bruce on peluuttanut harakoita tiiviisti puolustaen alusta asti, ja joukkue repii pisteitä sieltä täältä. Me otamme tässä kantaa vieraiden suuntaan. Arsenalin Valioliigan kausi on vielä pelastettavissa, joten FA Cup -rasitus todella raskaan kauden sekaan tuskin maistuu. Kotijoukkueen massiiviset lepuutukset eivät yllättäisi. Newcastlella on hyvä sauma välttää tappio, joten ohitetaan selvästi ylipelattu kotivoitto.

2: Manchester United-Watford (66-22-12)

Manchester United hävisi viikolla Ligacupin välierän Citylle 0-2 kovalla kokoonpanolla. Tämän vuoksi Solskjaer heittänee kehiin täysin B-miehistön. City-tappiosta huolimatta, Unitedilla menee lujaa. Joukkue on noussut jopa Valioliigan jaetulle piikkipaikalle. Watford vaihtoi manageria juuri ennen joulua. Xisco Munoz sai heti avauspelissään voiton Norwichista, mutta viime viikolla tuli turpiin Swansean vieraana 1-2. Watfordin fokus lienee Unitedin tapaan liigassa juuri nyt, joten kova rotaatio ei yllättäisi. Näin ollen ennakoimme kotivoiton toteutuvan noin kaksi kertaa kolmesta. Nostetaan oikein pelattu United tässä varmaksi.

3: Southampton-Shrewsbury (76-17-7)

Southampton katkaisi neljän ottelun voitottoman putken kaatamalla Liverpoolin maanantaina 1-0. Kyseessä oli samalla kolmas peräkkäinen nollapeli. Saints pelaa huikeaa kautta, ja joukkue on Pool-voiton myötä vain neljän pisteen päässä sarjan kärkipaikalta. Shrewsbury kuuluu Ykkösliigan alempaan kastiin. Joukkue on tosin erinomaisessa vireessä juuri nyt, sillä saldona on 4-1-0 viidestä edellisestä ottelusta. Emme näe vierailla tästä huolimatta juuri mitään mahdollisuuksia. Southamptonia eivät rasita Eurocup-pelit tai mikään muukaan ylimääräinen, joten joukkue voi hyvin hakea menestystä myös FA Cupista. Kolme kertaa neljästä toteutuva kotivoitto on jäänyt mukavasti alipelatuksi. Varma ykkönen.

4: Stoke-Leicester (24-27-49)

Stoke on ollut viime vuodet yksi Championshipin suurimpia alisuorittajia. Alkukausi lupasi hyvää, mutta Potters on taas hyytymässä ulos playoffs-paikoilta. Takana on vain yksi voitto kahdeksasta matsista, ja maalinteko tökkii pahemman kerran. Leicesterin peli sen sijaan kulkee. Takana on voitto Newcastlesta ja neljän ottelun tappioton putki. Ketut on tahkonnut myös hyvää UEL-kautta, joten menestystä tulee joka rintamalla. Cup lienee yhtä paljon tai vähän kiinnostava molemmille, joten lepuutuksia todennäköisesti luvassa yhtä paljon molemmissa leireissä. Haetaan hieman ylipelatun Leicesterin rinnalle vain 22 prosentti merkitty kotivoitto. 1_2.

5: QPR-Fulham (31-28-41)

QPR on valunut lupaavan alkukauden jälkeen putoamiskamppailuun Championshipissa. Saldona on jo yhdeksän voitotonta ottelua sarjapeleistä, mikä ei lupaa hyvää. Toisaalta, joukkue venyi tasapeliin Norwichin vieraana juuri ennen uutta vuotta. Fulhamin tarina on täysin päinvastainen. Alkukausi oli umpisurkea, mutta Cottagers on ryhdistäytynyt talven edetessä aivan uudelle tasolle. Valioliigassa takana on neljä tappiotonta ottelua. Molempia joukkueita kiinnostaa varmasti liigassa säilyminen, mutta Lontoon derbyä ei hävitä huvin vuoksi. Lepuutuksia lienee yhtä paljon molemmissa leireissä. Fulham ansaitsee pienen suosikkiaseman, ja vierasvoitto on myös jäänyt hieman alipelatuksi. Me otamme kuitenkin mukaan myös QPR:n voiton eli 1_2. Suosikkivarmoja riittää tällä kupongilla ihan mukavasti, joten vaihtomerkkiin pitäisi olla hyvin varaa.

6: Burnley-MK Dons (60-25-15)

Surkean alkukauden pelannut Burnley on noussut marras-joulukuussa omalle tasolleen. Kuusi edellistä Valioliigan ottelua ovat sujuneet saldolla 3-2-1. Ainoa tappiokin oli Leedsin vieraana epäonninen. Myös kotona kulkee; neljä edellistä kotimatsia saldolla 3-1-0. MK Dons on Ykkösliigan alemmassa keskikastissa. Joukkue on napannut kaksi voittoa putkeen ja noussut niiden myötä kuusi pinnaa putoamisviivan yläpuolelle. Molemmilla lienee kohtalaisesti motivaatiota FA Cupiin, joten lepuutuksia voisi olettaa olevan samassa suhteessa. Burnley ansaitsee noin 60 prosentin suosikkiaseman. Vakiossa ykkönen on saanut varsin maltillisen kannatuksen, joten otetaan nousuvireinen Clarets varmaksi.

7: Blackpool-WBA (30-30-40)

Blackpool kuuluu Ykkösliigan keskikastiin. Kausi on ollut aikamoista vuoristorataa, sillä matkalle on mahtunut pitkiä hyviä sekä huonoja jaksoja. Tällä hetkellä suurempaa kriisiä ei ole käynnissä. Sellainen on sen sijaan WBA:n leirissä, joka vaihtoi yllättäen manageria kesken kauden. Ruorin ottanut Sam Allardyce on joutunut heti kovaan paikkaan kärsittyään kaksi rumaa kotitappiota Leedsiä (0-5) sekä Arsenalia (0-4) vastaan. Vieraiden fokus lienee täysin Valioliigassa, joten FA Cupiin heitetään B-miehistö. Blackpoolilla on hyvä sauma ottaa kova päänahka tässä ottelussa. Haetaan riville arvoa ohittamalla hieman ylimerkitty West Bromwich. 1X.

8: Bristol Rovers-Sheffield Utd (19-28-53)

Bristol Roversin kausi ei ole sujunut hyvin Ykkösliigassa. Nyt on sentään vähän valoa tunnelin päässä, sillä joukkue on voittanut yllättäen kolmen neljästä liigapelistään. Sheffield United rämpii sen sijaan Valioliigan pohjalla yhä ilman voittoa. Blades on piristynyt hieman viime viikkoina, mutta voittoja ei irtoa sitten millään. FA Cup on hyvä sauma kerätä itseluottamusta, sillä United ei ole voittanut liiga- tai cup-ottelua sitten heinäkuun alun. Uskomme vieraiden panostavan tähän otteluun hieman normaalia enemmän. Kun vierasvoitto on jäänyt vielä reilusti alipelatuksi, niin varma kakkonen maistuu oikein hyvin.

9: Wycombe-Preston (31-30-39)

Wycomben uusi vuosi ei alkanut positiivisesti, sillä joukkue hävisi kärkiseura Borolle 1-3 kotona. Tätä toki edelsi hieno 2-1-voitto Cardiffista. Wanderers aloitti kauden seitsemällä tappiolla, mutta talven edetessä se on pelannut Championshipin alemman keskikastin tahtiin. Prestonin kausi on ollut täynnä kummallista ailahtelua. PNE on kaukana viime vuosien playoffs-tasoisesta joukkueesta juuri nyt. Uusi vuosi alkoi myös heikolla kotitappiolla Nottinghamia vastaan. FA Cup tarjoaa hyvän mahdollisuuden pelastaa hieman alakanttiin mennyttä kautta molemmille. Vakiossa Preston on saanut turhan paljon kannatusta, joten me laitamme panostukset Wycomben menestykselle. Tässä rivissä ei ole muutenkaan montaa ohipelin paikkaa. Haetaan riville arvoa 1X:n kautta.

10: Brentford-Middlesbrough (51-29-20)

Brentfordin urhea taistelu Liigacupissa päättyi viikolla Tottenhamin vieraana. Turpiin tuli odotetusti maalein 0-2, joten finaalipaikka jäi saamatta. Championshipissa sen sijaan kulkee erinomaisesti. Bees on pelannut pitkään tappioitta ja noussut havittelemaan jopa suoraa nousupaikkaa. Middlesbrough pelaa myös erinomaista sesonkia viime vuoden floppikauden jälkeen. Boro on kiinni playoffs-paikoissa ja avasi uuden vuoden 1-3-voitolla Wycombesta. Kaksi laatujengiä vastakkain, mutta Brentford on sen verran vahvempi, että ykkönen toteutuu kerran kahdesta. Molempien pääfokus lienee liigan puolella, joten lepuutuksia nähdään kummassakin joukkueessa. Otetaan selvästi alipelattu Brentford varmaksi.

11: Huddersfield-Plymouth (50-27-23)

Huddersfieldin kausi on sujunut hieman ailahtelevissa merkeissä. Näyttää siltä, että Terriers jää taistelemaan keskikastiin myös tänä vuonna, jos ei ihmeitä tapahdu. Plymouth vääntää niin ikään keskikastissa, mutta sarjatasoa alempana. Kumpikaan joukkue ei ole erityisen hyvässä tai huonossa iskussa. Panoksia voisi löytyä myös FA Cupin puolelle, sillä sarjasta tuskin irtoaa suurempaa menestystä tällä kaudella. Kotivoitto toteutuu hieman yli kerran kahdesta. Vakion peliprosentit ovat varsin hyvin kohdallaan, mutta haetaan tähän ykkösen rinnalle myös rivin arvoa kivasti nostava vierasvoitto. 1_2.

12: Blackburn-Doncaster (49-27-24)

Blackburn pelasi erinomaisen syyskauden ja nousi ansaitusti playoffs-paikkojen tuntumaan. Joulukuu oli kuitenkin heikko, ja matkalle osui monta turhaa tappiota. Rovers palasi voittojen tielle viime viikolla kaatamalla Birminghamin maalein 0-2. Doncaster kuuluu toista kautta peräkkäin Ykkösliigan kärkipään joukkueisiin. Takana on komea voittoputki, joka tosin katkesi ennen joulua tappioon Shrewsburyn isäntänä. Vierasjoukkue on saanut levätä pitkään, joten lepuutuksia ei välttämättä tarvita. Doncaster olisi Championshipissakin keskikastin tuntumassa, joten Blackburnilla on vastassa kova nippu. Haetaan hieman ylipelatun kotivoiton rinnalle vain 21% pelattu vierasvoitto. 1_2 siis tähänkin kohteeseen.

13: Exeter-Sheffield Weds (33-27-40)

Exeter kamppailee noususta Kakkosliigan kärkipäässä. Saldo 8-7-4 on komea, mutta takana on vain yksi voitto neljästä edellisestä ottelusta. Sheffield Wedsin kausi on ollut todella vaikea, sillä Pöllöt sai 6 pisteen rangaistuksen taloussotkuistaan. Välillä on näyttänyt siltä, että joukkue on henkisesti luovuttanut. Nyt on kuitenkin hyvä tahti päällä; saldo 3-1-0 neljästä edellisestä ottelusta on nostanut Sheffieldin kuiville Championshipissa penaltista huolimatta. Ottelun lähtökohdat ovat hyvin tasaiset, sillä Owls on aivan eri joukkue kotona kuin vieraissa. Molemmilla riittää myös panoksia liigan puolella, joten motivaatio FA Cupiin on pieni arvoitus. 1_2 sopii parhaiten myös tähän kohteeseen.

Voit hyödyntää yllä olevia todennäköisyyksiä myös vedonlyönnin puolella. Saat rajakertoimen kaavalla 100/todennäköisyys. Esimerkiksi Exeter olisi pelattava, jos saat sille yli 2,94 (=100/34) kertoimen.

Poimitaan seuraavat kohteet in tarjonnasta: Doncaster @ 4,90 (26 %), Blackpool @ 3,75 (30 %) sekä Newcastle @ 6,10 (21 %).

Vakio 1

Parhaat varmat: 3:1 Southampton, 6:1 Burnley, 10:1 Brentford

Parhaat ohipelit: 1:X2 ohi Arsenal, 7:1X ohi WBA, 9:1X ohi Preston

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

2 thoughts on “9.1. Vakio 1: FA Cupin 3. kierros

  1. Fredi says:

    Eikö se ole niin tällä kaudella, ettei tule uusintapelejä FA-cupissa? Ainakin kun katselee edelliset kierrokset, niin siitä voi päätellä että on mennyt ”jatkoajalle” jos on ollut tasatulos.
    Viittaen tähän: Cupissa tasapelin riski on pienempi, sillä kukaan ei halua turhaan ylimääräistä rasitusta uusintaottelun muodossa.

  2. Kari Rankki says:

    Olet oikeassa Fredi! Tällä kaudella uusinnat on poistettu, koska ohjelma on koronaviruksen vuoksi tiiviimpi kuin ennen. Tasapelin todennäköisyys on siten lähellä normaalia sarjaottelua. Ei vaikuta käytännössä noihin pelivalintoihin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *