Blackburn 1X2

KERROIN

7.5
0
pv
0
t
0
min
0
s

Vakiossa nautittiin viime viikolla suosikkivetoisesta kupongista, mutta nyt tilanne on toinen. Yksikään lauantain joukkueista ei ole edes 60 prosentin suosikki ottelussaan. Tarjolla on mielenkiintoinen kuponki!

Ottelun perässä on sen 1-X-2 todennäköisyysarvio. Vertaa näitä lukuja Vakion peliprosentteihin, niin löydät parhaat yli- ja alipelatut kohteet.

1: Tottenham-Sheffield U (58-28-14)

Tottenhamin alamäki sai jatkoa viime sunnuntaina, kun joukkue hukkasi 0-1 voiton yliajalla Evertonin vieraana. Tasapeli oli täysin ansaittu tulos, sillä Spurs esiintyi jälleen todella heikosti. Viikolla joukkue nappasi sentään tärkeän voiton Mestarien liigassa. Sheffield United murskasi Burnleyn 3-0 ja jatkoi erinomaista alkukauttaan. Blades-puolustus on sarjan eliittiä, ja joukkue kolkuttelee jo Mestarien liigan paikkoja. Tottenham on toki perusluokaltaan vahvempi, mutta ei nyky-Spurs ole jättisuosikki edes kotonaan. Maaliodotus on matalalla, joten tasapelin todennäköisyys on varsin korkea. Haetaan kotivoiton rinnalle vain 22% pelattu risti.

2: Burnley-West Ham (40-28-32)

Burnley tappioputki sai jatkoa viime lauantaina, kun Clarets jäi Sheffield Unitedin jalkoihin. Kyseessä oli kolmas peräkkäinen tappio, mutta kaikki ovat tulleet sarjan kärkijoukkueita vastaan (SheffU, Leicester, Chelsea). West Hamin tilanne ei ole paljon parempi, sillä joukkue hävisi viikko sitten Newcastlelle 2-3. Kyseessä oli viides peräkkäinen ottelu ilman voittoa, eli hyvä alkukausi on haihtunut ilmaan. West Ham on pelivoimaltaan aavistuksen vahvempi, joten Burnleyn suosikkiasema jää marginaaliseksi. Valitaan haastavassa kohteessa lapulle varsin todennäköinen yhdistelmä X2, eli ohitetaan hieman ylimerkitty (47%) kotivoitto.

3: Southampton-Everton (30-29-41)

Southampton teki pari viikkoa sitten historiaa häviämällä Leicesterille kotonaan peräti 0-9. Viime viikolla oli edessä vierailu Man Cityn kotiluolaan, josta moni odotti vastaavaa ryöpytystä. Saints taisteli kuitenkin hienosti ja oli jopa kiinni pisteessä ennen Cityn myöhäistä 2-1 -maalia. Everton pelasi surkean ottelun Tottenhamin isäntänä. Joukkue oli lähellä hävitä 0-1, mutta kiri tasoihin lisäajan lisäajalla. Everton on yksi kauden rajuista alisuorittajista, eikä joukkueen peliesityksissä näy kyllä merkkejä paremmasta. Kyseessä on hyvin haastava ja ympäripyöreä kohde. Kun peliprosentitkin ovat kohdallaan, ei suuria ideoita löydy. Laita kohde umpeen.

4: Newcastle-Bournemouth (35-29-36)

Newcastle haki viikko sitten komean 2-3 vierasvoiton West Hamin kotiluolasta. Harakat ovat piristyneet viime viikkoina otteluohjelman helpottaessa. Ainoa tappio neljästä matsista on Chelsean vieraana 1-0. Bournemouth nappasi puolestaan yllätysvoiton Manchester Unitedista 1-0. Kyseessä oli jo kolmas peräkkäinen nollapeli. Cherries-puolustus on tiivistynyt hämmästyttävästi viime otteluissa, ja joukkueen tilanne sarjan top kympissä on mainio. Bournemouth on pelivoimaltaan selvästi isäntiä vahvempi nippu. Vakiokansa on turhan Newcastle-myönteinen, ja 26% merkitty Bournemouth onkin loistava merkki. Otetaan vierasvoitto riskillä varmaksi, sillä hyvät varmat ovat tiukassa.

5: Leicester-Arsenal (50-26-24)

Leicesterin huikea kausi jatkui viime sunnuntaina Palacen vieraana. Kettujen 0-2 voitto oli jo viides täysi pistepotti kuuteen otteluun. Kauden ainoat tappiot ovat Manchester Unitedin ja Liverpoolin vieraana, joista jälkimmäinen tuli 90. minuutin rankkarista. Arsenal jäi 1-1 -kotitasuriin Wolvesin kanssa, mikä oli jo kolmas peräkkäinen voitoton ottelu. Gunners alkaa jäädä yhä kauemmas Leicesteristä ja Chelseasta, joten lauantain pelissä on kovat panokset. Arsenalin pelissä huolestuttaa tällä hetkellä hyytynyt maalinteko, eikä joukkue ole missään nimessä parhaimmillaan. Leicester ansaitsee noin 50% suosikkiaseman. Vakiokansa on pelannut kotivoittoa hieman liikaa, mutta otetaan ykkönen haastavalla kierroksella silti varmaksi. Luotamme Leicesterin hyvän vireen jatkuvan.

6: Sheffield W-Swansea (43-31-26)

Sheffield Wedsin viiden ottelun tappioton putki katkesi tylysti Blackburnin vieraana. Joukkue hukkasi 0-1 johdon kahteen viime minuuttien maalin, ja olisi xG:n valossa ansainnut vähintään pisteen. Kokonaisuutena Owls pelaa materiaaliinsa nähden hyvää kautta, eikä peliesityksissä ole vikaa. Swansean kausi sujuu vieläkin paremmin, mikä on yllättänyt monet. Walesilaiset ovat kiinni nousupaikoissa. Takana on kaksi voittoa: Wiganista vieraissa 1-2 ja Cardiffista kotona 1-0. Joukkue ei kuitenkaan vakuuta kentällä, sillä xG-lukemat ovat olleet kuukauden ajan kovin heikkoja. Vastakkain on kaksi ylemmän keskikastin vähämaalista joukkuetta. Maaliodotus on hyvin matalalla, joten tasapelin todennäköisyys on poikkeuksellisen korkea. Lähde liikkeelle rististä ja ota oman maun mukaan joko ykkönen tai kakkonen seuraksi.

7: Hull-WBA (35-24-41)

Hull City jatkoi nousuaan kohti playoffs-viivaa yllättämällä Fulhamin vieraissa peräti 0-3. Kyseessä oli kenties koko kauden paras peliesitys. Tigers on voittanut nyt kolme ottelua putkeen. Aiemmin joukkue kaatoi Derbyn kotona 2-0 ja tuolloin sarjaa johtaneen Nottinghamin vieraissa 1-2. WBA haki maanantaina rutiinivoiton Stoken kotiluolasta 0-2. Albion palasi voittokantaan kahden heikon tasapelin jälkeen ja pitää yhä sarjan piikkipaikkaa hallussaan. Tämä ottelu on kahden hyväkuntoisen joukkueen runsasmaalinen kohtaaminen. Tasapelin riski on poikkeuksellisen matala. Vakion peliprosentit ovat hyvin kohdallaan, joten valitaan kolme kertaa neljästä osuva 1_2.

8: Wigan-Brentford (26-29-45)

Wigan jatkoi viime lauantaina hyviä peliesityksiään, mutta maalipaikkojen luominen ei näkynyt taaskaan tulostaululla. Latics hävisi Swansealle 1-2. Takana on vain yksi voitto viidestä, vaikka xG-luvut ovat olleet hyvin positiivisia. Brentford pääsi lokakuun lopulla vihdoin omalle tasolleen ja nappasi kolme voittoa putkeen Millwallista 3-2, Swanseasta 0-3 ja QPR:stä 1-3. Viikko sitten tuli kuitenkin tyly stoppi, kun Bees hyytyi nousukuntoista Huddersfieldia vastaan 0-1 -kotitappioon. Brentford on selvästi Wigania vahvempi joukkue, vaikka ero on sarjataulukossa varsin pieni. Selvästi alimerkitty vierasvoitto on yksi kupongin parhaita varmoja!

9: Birmingham-Fulham (30-29-41)

Birminghamin orastava voittoputki katkesi 4-2 -vierastappioon Cardiffin kotiluolassa. Yritystä kyllä riitti, mutta Birminghamin puolustus petti tällä taas vieraissa. Joukkue on ollut toistaiseksi hyvin kotiriippuvainen, mutta näin lyhyissä sarjoissa myös sattumalla ja otteluohjelmalla on suuri merkitys. Fulham kärsi shokkitappion Hull Cityn isäntänä 0-3. Kyseessä oli jo toinen peli putkeen ilman maalia, eikä Cottagers ole vakuuttanut viime peleissään. Viiden ottelun saldona on ainoastaan yksi voitto, sekin kotona Lutonia vastaan. Vaikka Fulham on alavireinen, niin kyseessä on yksi sarjan parhaista joukkueista. Vakiokansa on nyt pahasti kujalla tasoerojen kanssa. Nostetaan vain 26% kannatuksen saanut Fulham tylysti varmaksi!

10: Leeds-Blackburn (58-25-17)

Leeds palasi viikko sitten voittojen tielle kaatamalla QPR:n 2-0 todella väkevällä esityksellä. Kyseessä oli vasta toinen voitto viiteen otteluun ja kolmas kahdeksan matsin sisään. LUFC ei ole pystynyt aivan viime kauden tahtiin, vaikka joukkue hyvissä asemissa onkin. Blackburn nappasi 2-1 voiton Sheffield Wedsin isäntänä kahdella loppuhetken maalilla. Rovers katkaisi samalla seitsemän ottelun mittaiseksi venyneen voitottoman jakson. Leeds on näistä selvästi laadukkaampi, mutta LUFC ei ole mikään ”ylikylä” tämän hetken sarjassa. Kotivoiton todennäköisyys jää keskikastin Blackburnia vastaan hieman alle 60 prosenttiin. Ohitetaan tylysti 79% pelattu ykkönen ja haetaan riville arvoa X2:n kautta! Noin 42% osuvana tämä haku ei ole mitenkään toivottoman vaikea.

11: Preston-Huddersfield (57-23-20)

Prestonin erinomainen alkukausi jatku viime lauantaina vierasvoitolla Charltonista. Kyseessä oli todella laadukas esitys, ja se oli jatkoa PNE:n vahvalle syysvireelle. Joukkue on kärsinyt vain yhden tappion edellisestä 12 ottelustaan. Huddersfieldin alkukausi oli täysi katastrofi, mikä johti myös pikaiseen managerinvaihtoon. Nyt Terriers on nousemassa kovaa vauhtia kohti sarjataulukon ylempää kastia. Näyttää siltä, että 10. kierroksella napattu jumbofinaalin voitto käynnisti tämän putken. Huddersfield on pelannut kuusi matsia saldolla 4-2-0 ja nollasi täysin myös kovan Brentfordin viikko sitten. Otetaan näkemys Huddersfieldin puolesta ja ohitetaan ylipelattu Preston. Kauden alkuarvioissa Huddersfield oli kuitenkin parempi joukkue, ja tällä hetkellä vierailija pelaa vihdoin omalla tasollaan.

12: Millwall-Charlton (45-30-25)

Millwallin heikot vieraspelit saivat jatkoa Readingin kotiluolassa. Lontoolaiset hävisivät 2-1 ja jatkoivat yhä voitoitta matkoillaan. Kotona Millwall on ollut erittäin vahva tälläkin kaudella – saldona on ainoastaan yksi tappio (4-2-1). Sarjanousija Charlton aloitti kauden huikealla tavalla, mutta joukkueen todellinen taso on alkanut tulla väistämättä esiin. Kuusi ensimmäistä ottelua saldolla 4-2-0 – yhdeksän seuraavaa saldolla 2-2-5. Takana on kolme voitotonta matsia, eivätkä xG-luvut näytä myöskään hyvältä. Joukkueet ovat pelivoimaltaan suht tasoissa, joten kotivoiton todennäköisyys on 45% tasolla. Ykkönen on pelattu pari pinnaa liikaa, mutta ei anneta sen häiritä, kun lapulta löytyy ylempää niin hyviä suosikkien ohituksia. Millwall on varsin maistuva varma.

13: QPR-Middlesbrough (53-26-21)

Lupaavan alkukauden pelannut QPR hävisi täysin pystyyn kovan Leedsin vieraana. Tätä edelsi myös kotitappio Brentfordille 1-3, joten Ärrien taso ei selkeästi ole riittänyt sarjan laatujoukkueita vastaan. Middlesbroron surkea kausi jatkui ansaitulla tappiolla Derbyn vieraana. Boro ei ole tehnyt maaliakaan neljään otteluun, minkä seurauksena sarjasijoitus on valunut jo putoamisviivan alapuolelle. Sen verran laatua joukkueesta kuitenkin löytyy, ettei QPR tässä mikään jättisuosikki voi olla. Vakiokansa on innostunut odotetusti liikaa kotivoitosta, joten value on X2:n puolella. Jos ohipeli ykkösestä ei maistu, niin laita kohde kukkaron salliessa umpeen.

Voit hyödyntää yllä olevia todennäköisyyksiä myös vedonlyönnin puolella. Saat rajakertoimen kaavalla 100/todennäköisyys. Esim. Middlesbrough olisi pelattava, jos saat sille yli 4,76 (=100/21) kertoimen. Pelikelpoisia kohteita ovat esim. Bournemouth @ 2,95 (36%), Hull @ 3,20 (35%) sekä Blackburn @ 7,50 (17%).

Vakio 1

Parhaat varmat: 4:2, 8:2, 9:2
Parhaat ohipelit: 10:X2, 11:X2, 13:X2

Kuva: Flickr / Paul Hudson

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *