Happee

KERROIN

1.80
0
pv
0
t
0
min
0
s

alle 12,5 maalia

Salibandyliigan runkosarja on jo selkeästi loppusuoralla, kun pelejä on jäljellä joukkueesta riippuen 4-5 kappaletta. Lauantai-illan herkkupala mitellään Jyväskylässä, jossa Happee isännöi Nokian KrP:tä. Ottelu käyntiin Hirviteatterissa klo 18.30.

Jyväskylän Happee löytyy sarjasta sijalta viisi ja joukkue kamppailee vielä kynsin ja hampain kotiedusta, sillä neljäntenä majaileva Oilers on ainostaan neljän pisteen pässä, ottelun enemmän pelanneena. Hirvipaidat oli kovassa iskussa heti vuodenvaihteessa mutta pelillisesti heikompi kolmen pelin putki (13.1-25.1) tuotti nihkeän voiton OLS:sta ja tappiot niin Welhoille kuin Oilersillekkin. Viimeksi Happee jyräsi KooVeen yli tylysti 12-3, joten juoni alkanee jälleen löytyä. Peter Kotilainen on selkeästi joukkueen valovoimaisin yksilö ja miehen harteilla lepää todella paljon. Kuten aiemminkin on mainittu ei Happee silti mikään yhden yksilön joukkue ole, vaan laatua ryhmässä riittää useampaankin viisikkoon. Paul Kotilainen on ollut kokoonpanosta jo hetken sivussa eikä miehen pelikunnosta tarkkaa tietoa ole. Muuten kotijoukkueella ei suuria poissaolomurheita ole.

Vierailija KrP:n kausi on ollut todellista vuoristorataa, eikä viime kauden pronssi-joukkue ole vielä käyttänyt lähellekkään koko potentiaaliaan. ”Näätä-rock”-pelityyli on parhaimmillaan myrkkyä vastustajalle mutta viime kauden järjetön onni ei ole potkaissut näätälaumaa tällä kaudella aivan yhtä kovaa takapuoleen. Joona Rantala muodostaa yhdessä Henri Johanssonin kanssa kenties sarjan vaarallisimman duon, mutta tehot lepäävät edellämainittujen miesten varassa jo turhankin paljon. Jere Oksanen ja Joni Henttonen ovat olleet selkeitä pettymyksiä, eikä nuori Joonatan Kovanenkaan ole vielä löytänyt odotettua liiga-vaihdetta. Suuria ongelmia on myös maalinsuulla, joskin täysin katastrofialun jälkeen parivaljakko Vonk-Kortetmaa on alkanut saamaan jo edes silmiään tolppien välissä kiinni.

KrP on tunnetusti todella vahva kotikentällään, joten loppukauden vieraspainotteinen-ohjelma (4/5 vieraissa) ei varmastikkaan ole joukkueelle se optimaalisin vaihtoehto. Happee on edelleen yksi sarjan parhaista joukkueista ja heikon-periodin jälkeenkin peli alkaa jälleen löytyä. Viime vuoden välieräparin kohtaamisesta tuskin tulee latausta puuttumaan, mutta kyllä me tässä selkeästi kotijoukkueen puolelle käännymme. Happee on napsua laadukkaampi ryhmä ja kotiedun turvin hoitaa täyden pistepotin noin 57% (raja 1,73) arviota vastaan, joten napataan in kärkikerroin pelitositteelle talteen. (Panossuositus 3/5). Myös totals-raja on vedetty todella korkealle ja alle 12,5 maalia kelpaa niin ikään peleihin mukaan rajakertoimen piirtyessä 2,05 tuntumaan. (Panossuositus 3/5)

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!