HIFK (1X2)

KERROIN

2.25
0
pv
0
t
0
min
0
s

Lauantain ehdoton helmi pelataan Helsingissä, jossa suorasta playoff paikasta kamppaileva HIFK isännöi 2. paikasta kamppailevaa TPS:ää.

HIFK on esiintynyt varsin kelvollisesti viime otteluissaan. Pelicans-ottelussa joukkue toki hävisi tylyin luvuin hyvinkin tasaisessa kamppailussa. Alkuun erittäin vahvasti peliin tullut HIFK sortui ottelun edetessä kurittomuuteen, ja Tallbergin 5+20 maksoi myös pelin kulun kannalta tärkeän 2-4 maalin.

Hämeenlinnassa vahvaan iskuun päässyt Thorellin ketju väläytteli, mutta HPK otti lopulta ansaitun voiton 5-2 lukemin.

Moni odotti TPS:n pelillisen tason nousevan oleellisesti, kun Filppula palasi kaukaloon. Totuus on kuitenkin ollut karua luettavaa. Filppulan paluun jälkeen TPS on hävinnyt peräti neljästi ja ottanut ainoastaan yhden kolmen pisteen voiton sekä jatkoaikavoiton heikosta Jukureista.

Korpikoski palasi pitkän loukin jälkeen, joten hänenkään kohdalla on turha odottaa vielä ihmeitä. Joukkueen tilanteesta kertoo paljon se, ettei tässä vaiheessa kautta selkeitä ketjukoostumuksia ole muodostunut. Tämä selittyy osaltaan loukkaantumisilla, mutta myös sillä, ettei toimivia variaatioita ole vain löytynyt kuin ajoittain. Tämän hetken TPS ei ole yhtenäinen joukkue. Se on enemmänkin lauma yksilöitä, joilla ei yhteispeli toimi kuin ajoittain.

Kotonaan vahvoja otteita esittäneet helsinkiläiset ovat hieman kerroinasetelmaa suurempia suosikkeja TPS:n lepoedusta huolimatta. TPS ei missään nimessä ole tasapainoisessa tilassa, ja joukkueen tähtipelaajilla on taipumusta luistaa pahasti puolustuspelaamisessa. HIFK on nälkäinen ja tällä hetkellä yksinkertaisesti vahvempi joukkueena. Peleihin siis kotivoitto in kertoimella 2,25.

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!