Vakioveikkaus

KERROIN

2
0
pv
0
t
0
min
0
s

Viikon päävakio pelataan tälläkin viikolla sunnuntaina, koska nyt on siirrytty kesäaikaan ja suomifutikseen. Veikkaus tarjoaa jälleen 50.000 euron kesäbonuksen, joka lisätään 13 oikein -tulosten voittoluokkaan.

Ottelun perässä on sen 1-X-2 todennäköisyysarvio. Vertaa näitä lukuja Vakion peliprosentteihin, niin löydät parhaat yli- ja alipelatut kohteet.

1: AC Oulu-FF Jaro (53-27-20)

AC Oulu lähti kauteen yhtenä suurimmista ennakkosuosikeista, mutta peli tökkii nyt pahasti. Joukkue ei ole tehnyt maalin maalia kolmeen otteluun ja hukannut pisteitä edellisillä kierroksilla nousija MYPA:lle sekä MuSalle. Jaron hyvä alkukausi on myös hyytynyt, sillä voittoja ei ole tullut viiteen otteluun. Viikko sitten Jaro hävisi TPS:n vieraana hyvästä esityksestä huolimatta 3-2. Oulu on luokkaa parempi ja voittaa hieman yli kerran kahdesta. Ykkönen ei ole juuri ylimerkitty, joten jätetään laadukkaampi kotisuosikki varmaksi.

2: AC Kajaani-FC Haka (21-24-55)

AC Kajaanin kausi ei suju tällä hetkellä kovinkaan erikoisesti. Saldona on vasta yksi voitto ja sarjan jumbosija, ja ainoa täysi pistepottikin tuli sarjanousija MYPA:n vieraana. FC Haka johtaa Ykköstä ja pelaa vakuuttavasti. Ainoa pistemenetys on AC Oulua vastaan ja viikolla Haka kaatoi rutiinilla EIF:n maalein 2-0. Haka ansaitsee selvän suosikkiaseman, mutta sitä on Vakiossa liioiteltu. Kakkosen rinnalle kannattaa ehdottomasti poimia vain 16% merkitty X.

3: MuSa-EIF (35-30-35)

Nousija MuSa on pelannut tähän asti varsin odotetulla tavalla. Saldona on kaksi voittoa ja sijoitus keskikastissa. Edellisessä kotipelissä joukkue kaatoi jopa AC Oulun 1-0. EIF oli viime kauden yllättäjä, mutta tämä sesonki menee täysin eri suuntaan. Saldo 2-1-4 ei naurata, ja viikolla tuli turpaan helposti myös Hakan vieraana. EIF on vielä toistaiseksi nousija MuSaa laadukkaampi, joten ottelun lähtökohta on kotietu huomioiden hyvin tasainen. Vakiossa MuSa on merkitty peräti 46%, joten otetaan kotivoitosta ohipeli.

4: MYPA-TPV (40-30-30)

Nousija MYPA on saanut pikkuhiljaa rivinsä ojennukseen karmivan alkukauden jälkeen. Takana on kolme tappiotonta ottelua, joista kaksi viimeisintä tasapelejä laatujoukkueita KTP:tä & AC Oulua vastaan. TPV on yhden sijan MYPA:n yläpuolella ja pelaa hyvin tiukkoja ja vähämaalisia otteluita. Takana on kolme tappiotonta matsia, joissa TPV on esiintynyt hyvin. Joukkueiden välillä ei ole suuremmin tasoeroa, ja ottelun maaliodotus on myös erittäin matalalla. Näistä lähtökohdista maistuvin valinta on ohittaa 48% kannatuksen saanut kotivoitto.

5: Reipas-MP (33-24-43)

Sarjanousija Reippaan tappioton putki katkesi viime kierroksella, kun joukkue hävisi JIPPO:n vieraana maalein 2-0. Reipas on pelannut tähän asti tasoonsa nähden oikein hyvin ja ollut vahva etenkin kotonaan. MP on A-lohkon suurimpia suosikkeja ja johtaa myös sarjaa tappiottomalla saldolla. Kolmen voiton jälkeen takana on kolme tasapeliä, joista etenkin Sudet-ottelu oli alkuviikolla heikko. Maalinteon kanssa on ongelmia. MP ansaitsee silti suosikin aseman Lahdessa, ja Vakion pelaajat ovat myös samoilla linjoilla. Ympäripyöreä kohde tarvitsee kaikki merkit, jos mahdollista.

6: PEPO-Kiffen (61-26-13)

Nousutaisteluun kaavailtu PEPO on aloittanut kauden väkevästi kotikentällään, jossa se on ollut perinteisesti erittäin vahva. Vieraissa meno tökkii hieman, ja viikko sitten joukkue hävisi 90. minuutin maalilla Viikingeille 1-0. Kiffen kuuluu tasoltaan alempaan keskikastiin, joten saldo 2-2-2 on odotuksiin nähden varsin hyvä. Joukkue on ollut suurissa vaikeuksissa lähinnä kärkiseurojen kanssa ja hävinnyt MP:lle sekä MiPK:lle 0-4. Odotettavissa on, että Kiffen joutuu tiukoille myös Lappeenrannassa. Maaliodotus on hyvin matala, ja pelin todennäköisin lopputulos on 1-0. PEPO on ylipelattu kymmenen pinnaa, joten kotivoiton rinnalle kannattaa poimia kerran neljästä osuva tasapeli.

7: JäPS-JIPPO (36-28-36)

Viime kaudella hurjia ottelutuloksia tahkonnut JäPS on ollut tälläkin kaudella varsin runsasmaalinen: kaikissa joukkueen peleissä on venytetty verkkoja kentän molemmissa päissä. Takana on kolme tappiota Kiffenille, Viikingeille ja MiPK:lle. JIPPO avasi kauden peräti neljällä 0-0 -tasapelillä, jota on seurannut voitot Sudet- ja Reipas-otteluista. Joensuulaisten kausi etenee tappioitta ja hieman odotuksia paremmin. JIPPO on tällä hetkellä pykälän kotijoukkuetta parempi, joten kotietu huomioiden kyseessä on aivan 50-50 -matsi. Vakion paras merkki on 32% pelattu JäPS ja paras valinta 1_2.

8: VJS-MiPK (32-25-43)

VJS aloitti kauden komealla 3-5 voitolla Klubin vieraana, mutta tämän jälkeen tahti on hyytynyt selvästi. Takana on nyt kolme peräkkäistä tappiota, eivätkä otteluiden xG:t lupaa hyvää. Mikkelin kakkosjoukkue MiPK pelaa hyvää kautta. Saldona on tähän asti vain vierastappiot PEPO:lle ja Reippaalle ja sarjan kolmas sija. VJS on tällä hetkellä joukkueista selvästi heikompi, joten MiPK ansaitsee varsin selkeän suosikkiaseman. Vakiossa kohde on pelattu täysin oikein, joten poimitaan paremmassa iskussa oleva Mikkelin Pallokerho varmaksi.

9: NJS-FC Viikingit (30-28-42)

NJS oli viime kaudella yksi sarjan heikoimmista joukkueista, ja odotukset ovat jälleen putoamistaistelussa. Kevät on edennyt ennakoidusti, sillä NJS on napannut vasta yhden voiton. Joukkueen peliesitykset ovat kuitenkin kelvollisia, ja NJS on onnistunut raapimaan jo pari yllätystasuria. Viikingit on saanut koneensa käyntiin surkean startin jälkeen. Saldona on 3-1-0 neljästä edellisestä ottelusta ja takana tärkeä kotivoitto kärkijoukkue PEPO:sta. Viikkarit on selvä suosikki Nurmijärvellä, ja Vakion peliprosentit ovat varsin hyvin kohdallaan. Ottelun maaliodotus on hyvin matalalla Kakkosen keskiarvoon nähden, joten poimitaan vain 24% pelattu tasuri vierasvoiton jatkoksi.

10: Gnistan-FC Espoo (62-22-16)

Gnistan on ottanut B-lohkon kärkipaikan haltuunsa todella vakuuttavilla esityksillä. Takana on komeat voitot GriFK:n ja P-Iirojen vieraina sekä Tampere Unitedin isäntänä, joissa Gnistan on ollut todella hyvä. FC Espoo on myös pelannut vahvan kauden, mutta espoolaiset syöksyivät viikko sitten shokkitappioon P-Iirojen isäntänä maalein 1-2. Vastakkain on kaksi B-lohkon laatujoukkuetta, mutta Gnistan näyttää tällä hetkellä olevan tasoltaan eri luokassa. Hieman alimerkityksi jäänyt kotivoitto maistuu varmaksi!

11: P-Iirot-SalPa (33-25-42)

Nousijajoukkue P-Iirot on mukavasti sarjan puolivälissä saldolla 3-1-2. Takana on yllätysvoitto FC Espoon vieraana, ja joukkue on ollut hämmentävän hyvä tähän asti nimenomaan vieraskentällä. SalPa kuuluu B-lohkon kärkijoukkueisiin ja hakee jopa nousua Ykköseen. Joukkue on pelannut koko kauden hyvin ja hävinnyt ainoastaan yhden ottelun. Takana on murskavoitto Tampere Unitedista kotona maalein 5-1. SalPa on suosikki vieraissakin ja jäänyt aavistuksen alipelatuksi. Vierasvoitto kelpaa hyvin varmaksi!

12: KaaPo-KäPa (57-26-17)

KaaPo kärsi viikko sitten kauden avaustappion heikon FC Jazzin vieraana. Kaarinan Pojat on ollut tähän asti todella hyvä ja kaatanut myös vieraissa kärkijoukkueet Gnistanin ja SalPan. KäPa kuuluu viime kesän tavoin alempaan kastiin. Hieman nihkeän alkukauden jälkeen joukkue on kaatanut EPS:n ja FC Jazzin kolmen edellisen kierroksen aikana. Perustasoeroa riittää KaaPon hyväksi, mutta ottelun todella matala maaliodotus tasoittaa voimasuhteita. KaaPo on sen verran ylipelattu, että suosittelemme poimimaan mukaan myös kerran neljästä osuvan tasurin. Voit harkita myös kotivoiton ohitusta, sillä hyviä suosikkien ohipelejä ei ole tällä kupongilla montaa tarjolla.

13: VPS Akat.-RoPS Akat. (24-23-53)

Vepsun akatemia on ollut suurissa vaikeuksissa tällä sarjatasolla. Joukkue kaatoi heikon KajHan avausottelussa, mutta sen jälkeen saldona ei ole mitään muita kuin tappiota. Omiin uppoaa koko ajan aivan liikaa maaleja. RoPSin akatemia hävisi avauspelinsä KuFun vieraana, mutta tämän jälkeen rovaniemeläiset eivät ole kärsineet yhtään tappiota. RoPS on paukutellut maaleja kovaa tahtia ja osunut 16 kertaa viiden edellisen ottelun aikana. Vierasjoukkue on nuorisjoukkueiden kohtaamisessa selvä suosikki ja jäänyt Vakiossa aavistuksen alimerkityksi. Luotetaan Ropsin junnuihin varmaksi asti!

Voit myös hyödyntää yllä olevia todennäköisyyksiä vedonlyönnin puolella. Saat rajakertoimen kaavalla 100/todennäköisyys. Esimerkiksi RoPS Akatemia on pelattava, jos saat vedonvälittäjältäsi yli 1,89 (=100/53) kertoimen. Peli

Vakio 1

Parhaat varmat: 1:1 AC Oulu, 10:1 Gnistan, 13:2 RoPS Akatemia
Parhaat ohipelit: 3:X2 ohi MuSa, 4:X2 ohi MYPA, 12:2 ohi KaaPo

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *