Penguinsin Antti Niemi sai kuin saikin uuden mahdollisuuden surkean debyyttinsa jälkeen, kun valmentaja Mike Sullivan asetti hänet maaliin tänään. Tampa Bay ja Penguins iskivät yhteen hienossa kiekkonäytelmässä, jossa taitoa todellakin käytettiin hyväksi. Antti Niemi aloitti ottelun epävakaasti, hermostuneesti ja huonosti sijoittuen. Hän joutuikin antautumaan muutamien Tampan yritysten jälkeen ja Tampa Bay johti 1-0. Penguins kuitenkin tasoitti pelin Guentzelin maalilla, mutta vain 1 sekunti ennen 1.erän päätöstä joutui Antti Pubi Niemi antautumaan jälleen. Ajassa 19.59 Hedman vei Tampan jälleen ylivoimalla johtoon.

Niemi onnistui ensimmäisessä erässä tekemään pari erinomaista torjuntaakin, mutta esimerkiksi Stamkosin yritykset jäivät Antin patjoihin. Pian toisessa erässä osui kuitenkin Tampa jälleen ylivoimalla, kun Stamkos lopulta onnistui ohittamaan Niemen. Sheary, Kucherov, Rust ja Koekkoek osuivat myös ottelun toisessa erässä ja viimeiseen erään lähdettiin tilanteesta 5-3 Tampan hyväksi.

Tampan 3.erän luupäät

Viimeisessä erässä Penguins sai pelistä hieman enemmän ja paremmin kiinni ja se pääsi kaventamaan ottelun 5-4 Matt Hunwickin maalilla. Tämän jälkeen Tampa Bay sai pidettyä pelin painopisteen melko hyvin Antti Niemen maalilla, mutta saamatta kiekkoa enää Niemen ohi. 5-4 tilanteessa Phil Kessel sai typerän rangaistuksen huitomisesta vain noin minuutti ennen ottelun päätöstä ja Penguins joutui alivoimalle. Todella luupäisesti pelaten Tampa varoi kuitenkin aivan liikaa Crosbyn ja kumppaneiden auraa, huitoen, sohien ja lyömällä peräti pitkää kiekkoa (YLIVOIMALLA) ottelun lopussa. Kuka tekee niin? Tampa Bayn luupääinen lopun puolustus kuitenkin piti kuin pitikin Penguinsin alivoima ketjuja vastaan ja Lightining voitti ottelun. Sen täytyy kuitenkin parantaa ja muuttaa huomattavasti ottelun loppujen pelaamista kaikilla pelin osa-alueilla, jos se meinaa tällä kaudella menestyä. Varominen ylivoimalla ja pitkän kiekon suorittaminen = Väärää jääkiekkoilua. Vastuuta pitää pelaajien kentällä ottaa. Uskoisi Tampan valmentaja Cooperin puuttuvan tähän välittömästi ottelun tauottua.

Antti Niemi pelasi suomalaisittain pelasi tänään ok-pelin. Se ei kuitenkaan myöskään riitä. Niemen tulevaisuus on todellinen kysymysmerkki, sillä Penguinsin joukkueessa, jossa on totuttu menestymään ei katsella kyllä kauaa tällaista pelleilyä myöskään. Niemen peli on ajoittain huteraa, hermostunutta ja hänen stanley cup vuosien otteistaan on jäljellä enää rippeitä siitä upeasta taistelija Niemestä, joka teknisesti ei aina hurmannut, mutta sai silti kiekot tarpeen tullen pysäytettyä.

[bonustable num=5 type=’Sportsbook’ orderby=’_as_rating’ ]
Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!