Tänään pelataan Valioliigan rästiottelu Arsenal vs Manchester City. Käydään hieman läpi ottelun asetelmia sekä Valioliigan kärkipään rankingia. Valioliigan top 6 – ranking näyttää tällä hetkellä seuraavalta:

1: Manchester City
2-3-4: Liverpool & Tottenham & Manchester United
5: Chelsea
6: Arsenal

Manchester City on tällä hetkellä superjoukkue jopa Valioliigan kärkiseurojen mittapuulla. Sen tehtyjen ja päästettyjen maalien suhde on todella poikkeuksellinen, kun verrataan viime vuosien yleiseen tasoon. Guardiolan joukot antoivat myrskyvaroituksia jo viime kaudella, mutta silloin palaset eivät olleet vielä aivan kohdallaan. City on tällä hetkellä niin vahva, että se ansaitsee suosikkiaseman jopa vieraskentällä Liverpoolia ja Tottenhamia vastaan. Cityn jälkeen rankingissa on iso hyppäys kolmeen joukkueeseen, jotka ovat hyvin tasavahvoja.

Jurgen Kloppin johtama Liverpool on nostanut pikkuhiljaa tasoaan kohti liigan kärkeä. Pool on hävinnyt vain neljä kertaa viimeisen 40 Valioliigapelin aikana. Liverpoolin hyökkäysvoima on selkeästi edellä esim. Unitedia ja Chelseaa, mutta joukkueen riesana on yhä liian haavoittuva puolustus. Liverpool ei ole vielä valmis mestariksi, mutta sopivilla vahvistuksilla se voi haastaa Cityn toden teolla.

Tottenham on ollut liigan ehdotonta eliittiä kaudesta 2015/2016 alkaen. Mauricio Pochettino on rakentanut Harry Kanen, Dele Allin ja Christian Eriksenin ympärille todella pätevän hyökkäyspään trion. Tottenham on päästänyt myös kahdella edelliskaudella liigan vähiten maaleja. Se on yleensä ollut mestarijoukkueen merkki, mutta Spurs on menettänyt kannun hieman epäonnisesti molemmilla kerroilla.

Manchester United on ollut Sir Alex Fergusonin poistuttua enemmän tai vähemmän alamaissa. Edes Jose Mourinho ei ole saanut joukkuetta mestarikandidaatiksi valtavista panostuksista huolimatta. Uusin panostus Alexis Sanchez ei ole myöskään parantanut Unitedin peliä merkittävästi, vaan tuonut päinvastoin uusia ongelmia kentälle. Tällä hetkellä United on hyvin lähellä Liverpoolin ja Tottenhamin tasoa.

Hallitseva mestari Chelsea on ollut vaikeuksissa kauden alusta asti. Blues on hävinnyt kolme neljästä viime ottelustaan ja tehnyt 28 ottelussa 29 maalia vähemmän kuin Manchester City. Mestarivalmentaja Antonio Conte on hyvin todennäköisesti lähdössä tämän kauden jälkeen. Hyökkäyspää on aivan liikaa Eden Hazardin varassa, sillä Alvaro Moratasta ei ole ollut hyvän alkukauden jälkeen Diego Costan korvaajaksi. Chelsea on pykälän edellä mainittua trioa perässä.

Kuudentena on Arsenal, joka on tammikuun hankinnoista huolimatta selkeästi Chelseaa jäljessä. Arsenal on niin kaukana liigan huippujoukkueista, että sitä ei voi laskea millään tasolla mestarisuosikiksi. Jopa mestarien liigan paikka olisi suuri yllätys, sillä Arsenal ei ole tällä hetkellä edes kotonaan suosikki muita kärkiseuroja vastaan. Alexis Sanchezin lähtö ei erityisesti auta asiaa. Tykkimiehet ovat jääneet vuosi vuodelta enemmän liigan eliitistä, eikä suurempaa muutosta ole näkyvissä.

* * *

Arsenal vs Manchester City -ottelun asetelma on siis selkeä. Tasoeroa joukkueiden välillä riittää, mikä todistettiin myös viime sunnuntain Liigacup-finaalissa. Ottelun kertoimet ovat tällä hetkellä hyvin kohdallaan, joten haetaan mukaan erikoisempia pelivalintoja in listoilta.

Tekee ottelussa maalin: Aaron Ramsey 5,80, Ilkay Gundogan 4,80

Aaron Ramsey teki hatttuempun Arselin edellisessä kotiottelussa (Evertonia vastaan). Walesin maajoukkuetähden kerroin on vasta Arsenalin seitsemänneksi korkein, mikä on aivan liikaa maaliahneelle pelaajalle.

Ilkay Gundogan on sementoinut itsensä Cityn avaukseen ja iski kaksi maalia Baselin verkkoon Mestarlien liigassa. Saksalainen on osunut kolme kertaa seitsemän edellisen ottelun aikana, jolloin hän on ollut avauksessa. Vain Agueron vastaava saldo on korkeampi. Huom. Gundogan on ottanut viidessä edellisessä pelissä kolme keltaista. Vielä kovempi haku on in 21,00 kertoimen ”Tekee maalin ja ottaa varoituksen” -veto!

Poimitaan tämän lisäksi loistava spesiaaliveto: kotijoukkueen pallonhallinta yli 41,5% – kerroin 1,85.

Arsenalin hallinta oli jopa Manchester Cityä vastaan pelatussa vieraspelissä yli tämän lukeman. Se oli sunnuntain kohtaamisessa myös 43,5% eikä Arsenal ole jäänyt 41,5 prosentin alle yhdessäkään kauden muista kärkiotteluista. Se on päinvastoin usein ollut hallitsevampi osapuoli. Tässä Arsenalin hallintaprosentit kaikista kauden kärkiotteluista: 54,4% – 51,4% – 49,4% – 41,8% – 42,1% – 75,1% – 53,5% – 58,3% – 45,6% – 51,5% – 50,1% – 43,5%.

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään!

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *