KERROIN

?
0
pv
0
t
0
min
0
s

Englannin Valioliigassa käynnistyy lauantaina kolmas ottelukierros. Chelsean ja Manchester Cityn kohdannut Arsenal saa vihdoin vastaansa helpomman joukkueen – luvassa on maaleja!

Kotijoukkue Arsenal pelaa nyt ensimmäistä kauttaan ilman Arsene Wengeriä yli 22 vuoteen. Ranskalaismanageri siirtyi kesällä syrjään, ja lontoolaisia johtaa nyt espanjalainen Unai Emery. Kyseessä on enemmän tai vähemmän välikausi, ennen kuin Emery saa hankittua omaan pelityyliinsä sopivat pelaajat.

Arsenalin kausi 2018/2019 on käynnistynyt kahdella tappiolla, mikä ei ole yllätys. Tykkimiehet ovat kohdanneet Manchester Cityn kotona ja Chelsean vieraissa ja olleet selkeä altavastaaja molemmissa otteluissa. Viikko sitten Arsenal nousi kahden maalin takaa jo tasoihin, mutta hävisi lopulta Chelsealle 3-2.

Vierasjoukkue West Hamin kausi on alkanut niin ikään tappiollisissa merkeissä. Avauskierroksella Hammers jäi täysin kivikovan Liverpoolin jalkoihin 4-0. Toisella kierroksella West Ham kohtasi kotonaan Bournemouthin, mutta taipui monien yllätykseksi 1-2 tappioon.

Hammers on vahvistunut kesän aikana merkittävästi. Pelaajat kuten Andriy Yarmolenko, Carlos Sanchez, Felipe Anderson tuovat joukkueeseen uutta ryhtiä yhdessä manageri Manuel Pellegrinin ohella. Chileläisvalmentajan työ on vasta alkanut, ja joukkue hitsaantuu ajan myötä paremmin yhteen.

Arsenal ja West Ham kuuluvat Valioliigan runsasmaalisimpiin joukkueisiin, ja yhteisenä nimittäjänä on heikko puolustus. Tästä on saatu esimerkkejä myös kuluvalla kaudella, sillä lontoolaiset ovat päästäneet 2+3+4+2 maalia otteluissaan. Arsenalin joukkue on tällä hetkellä epätasapainossa (= liian hyökkäävä) ja avaintoppari Koscielny on edelleen sivussa.

Vetoihin kelpaa hyvin yli 3,5 maalia Pinnaclen 2,20 kertoimella (todennäköisyysarvio 49%). Totals-linja on korkea, mutta ei aivan riittävän korkea. Arsenalilla on myös erityistä motivaatiota näyttää kotiyleisönsä edessä kahden tappion jälkeen, joten johtoasemassa tuskin peruutellaan.

Totalsin lisäksi peleihin voi hyvin ottaa myös West Ham +1,5 tasoitusvedon n 1,95 kertoimella (todennäköisyysarvio 58%). Arsenal ei ole nykyään missään nimessä entisellä tasollaan, joten se ei ansaitse näin suurta suosikkiasemaa Lontoon paikallispelissä. Ottelussa on monta skenaariota, jossa molemmat vedot osuvat.

Kuva: Flickr / Paul Hudson

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!